Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choroba duhringa w ciąży celiakia POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Witam 2 lata temu dowiedziałam się ze choruje na celiakię i chorobę duhringa (skórna celiakia) chociaż dermatolodzy zawsze mnie leczyli na łuszczycę bo zmiany były bardzo podobne i występowały tylko na łokciach (więc mi to nie przeszkadzało). Diety nigdy nie stosowałam, dopiero jak dowiedziałam się że jestem w 5 tyg ciąży staram się trzymać dietę i unikać glutenu, ale jest pewien problem muszę stosować tabletki dla kobiet w ciąży i wiadomo że wszystkie zawierają jod co przy chorobie duhringa należy unikać bo zaostrza stany zapalne, stosuje te tabletki od miesiąca i to co się dzieje to jakaś masakra, na powiekach mam swędzącą, opuchniętą skórę a rano całe powieki się łuszczą, po prostu już nie mogę tego wytrzymać, chodzi głównie o to swędzenie :( Może jest ktoś na forum kto choruje na to co ja i był w ciąży? czy ten stan skóry się nasili jeszcze? bo tabletki biorę dopiero miesiąc to boję się co to będzie za pół roku :( a wiadomo ze tabletki muszę brać bo dziecko teraz jest najważniejsze

Gość gość
Ja też jestem w ciąży i zmagam się z tą chorobą. Jednak muszę Ci powiedzieć że są tabletki dla kobiet w ciąży które nie mają w sobie jodu. Moja mama mi kupiła biorę je i nic mi się nie dzieje