Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŻANETA8312

SAB SIMPLEX

Polecane posty

Gość gość
Te czeskie sa gorsze od niemieckich. Niemieckie to jedyna rzecz ktora pomagala na kolke synka, czeskie nie dzialaly i nie.piernicz ze to to.samo bo wiem,.wyprobowalam

Gość gość
z Niemiec najlepsze

Gość gość
W tej chwili nie ma żadnej różnicy między kroplami niemieckimi, czeskimi a polskimi. Wszystkie preparaty to ta sama substancja o nazwie Symetykon. Różnica w działaniu polegała tylko na dawkowaniu. Nie wiedzieć dlaczego firmy farmaceutyczne na polskim rynku dopuszczaly/zalecały o połowę mniejsze dawki (ilość kropel na porcję mleka lub stężenie symetykonu na ml preparatu) niż u naszych sąsiadów przez co preparat był znacznie mniej skuteczny. Obecnie Symetykon na polskim rynku z powiekszonym dawkowaniem występuje jako - Bobotic Forte i Espumisan100. I nie ma żadnej różnicy pomiędzy nimi a Sab Simplexem :) Należy tu dodać, że to nie są leki tylko preparaty które wywołują odpowiednie reakcje - zmniejszają spienianie się pokarmu w brzuszku dziecka, co powoduje zmniejszanie się wydzielania gazów. Symetykon jest w 100% wydalany, nie wchłania się do organizmu dziecka. Nie można go przedawkować, ja podaję podwójne dawki ;) Mój pediatra skomentował to tak, że mogę nawet pół butelki wlać do mleka a dziecku się nic nie stanie. Minusem jest to, że jego działanie nie u wszystkich dzieci w 100% pomaga, niekiedy tylko łagodzi objawy. Ale moim zdaniem i tak warto. Mój synek po tym czuje się o wiele lepiej, kolki ma sporadycznie. Ale jak tylko na próbę odstawiamy preparat, natychmiast wracają. Mam nadzieję że kolki miną mu książkowo po 3 miesiącu :) Pozdrawiam