Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 3 lata nadal w pampersie

Polecane posty

Gość gość

Uczymy sie od czerwca czyli juz pol roku. Sadzam go co chwile i siedzi, zalatwia się ale nie sygnalizuje mi swojej potrzeby i czesto sika robi kupe w spodnie jesli ja sama go nie posadze. Nie pomaga tlumaczenie i straszenie. Czasem jak wchodze do pokoju to mowi,, idz idz,, zebym mu nie przeszkadzala w robieniu kupy. To lece szybko i sadzam go na nocnik. Brakuje mi juz cierpliwości. Do przedszkola nie wezma go bo nie wola o swoich potrzebach a nikt go tam nie bedzie trzymal co chwile na kiblu Wezce mnie pocieszcie ze w koncu zalapie. Chciałabym go na wiosne poslac juz do przedszkola. Kompletnie nie wiem juz jak do niego podejsc zeby sie nauczył wolac sam.

Gość gość
Za 10 lat to już nie będzie miało żadnego znaczenia. Nie wiem dlaczego tak duże dziecko nawet nie powie, że chce siku. Mój najpierw pokazywał a jak miał 2 lata to wołał "si si".Może jednak za bardzo na niego naciskasz a on czuje, że jesteś na niego za to zła?

Gość gość
Wez odpusc.. Po co go naciskasz , skoro syn jest ewidentnie do tego nie gotowy? Ambicja cie zzera czy kasy szkoda ? Do szkoly w pampku nie pójdzie ! Pociesz sie, mój syn dopiero w lato po skonczeniu 3 lat załapal o co biega :D W 2 dni. Widac wczesniej był zbyt glupi :p W nocy papka miał do 4 lat.. Zadna tragedia jak dla mnie. Dzis nic nie widac po nim , ze byl taki "opozniony " a ja 'leniwa " :P

Gość gość
Moj konczy w marcu 3 lata i tez ciagle sika w majtki, a uczony byl miesiac przex 2 urodzinami. Generalnie wola nocnik lub idzie po niego sam, ale gdy sie bawi lub coś ogląda to nie ma mocnych, sika do samego konca. Jest na tyle cwany, że kupy w majtki nie zrobil nigdy, nawet jak sie dopiero uczyl. Poszedl do przedszkola i w ciagu 2 miesiecy nauczyl sie mówic pani, ze musi isc do wc. W domu trzeba za niego pamietac najczesciej. W pampku śpi, nawet w przedszkolu, ale to mi akurat nie przeszkadza. Czytalam artykul, ze dziecko powinno byc odpieluchowane w nocy do 5 r.ż., bo do wtedy organizm dopiero zaczyna produkować jakiś hormon, który jest odpowiedzialny za trzymanie moczu podczas snu. Mój tego hormonu jeszcze nie ma, ale ma czas.

Gość gość
moj ma 2 i pol roku i jeszcze nawet nie zaczynam nauki. Spokojnie czekam na lato. Zapisalam jednak do prywatnego przedszkola na pol dnia i oczekuje, ze go tam naucza ( rozmawialam juz na ten temat z wychowawcami).Nie widza problemu. Latwiej dziecko nauczyc w grupie dzieci, niz w domu samej

Gość gość
Mój 2,5 i tez go uczymy juz pół roku i mamy identycznie jak Ty, autorko. I tez mam już dosyć. Chyba się odpieluchuje dopiero z 1,5 roku młodszym rodzeństwem jak to w takim tempie idzie...

Gość gość
Ostatnio wlasnie byla bratowa mojego meza i byla w szoku ze czyjs tam dzieciak w pampersy robi a ma 3 lata. Jej corka ma 14 miesiecy. Nawet jeszcze nie chodzi, tak slabo pnie sie w rozwoju. A ona mowi ze juz zaczyna ja uczyc na nocnik... Kurde niech zacznie po kolei a nie od d**y strony...

Gość gość
Moj tez z marca i szans na odpieluchowanie nie widze w najblizszym czasie. Poproszony zrobi siku. Jak mu sie chce. Jak nie chce to powie nie. Ale to nie znaczy ze za 5 min dalej nie bedzie chcial i majtki zalane. Nie zawola. Nie katuje go i juz. W okolicach urodzin znow podejme prpbe. Jak dziecko jest gotowe to raz dwa zalapie.

Gość gość
Gosc 22.01 my tez zaczynalismy pierwsze próby jak syn mial 15 miesiecy bo juz wykazywal jakies symptomy gotowosci. Ale tylko potrafil wysiusiac sie na zawolanie. Na tym koniec. Przez najblizszy rok nie zrobil zadnych postepow:P owszem,latem jak byl upal dalo sie przezyc bez pampersow. Ale trzeba bylo pilnowac lub przebierac w razie czego.

Gość gość
Chłopcy później łapią, nie martw się. Do 4 roku życia ma czas, koleżanki syn do 4,5 roku robił kupę tylko do pampersa, teraz jest prymusem w liceum, olimpijczykiem - nie ma żadnego znaczenia kiedy dziecko opanuje nocnik.

Gość gość
A mój miał półtora roku i zaczął wołać Najważniejsze musi chodzi w majteczkach ,tylko na wyjście pielucha ,i jak sie posika to widzi i czuje ze jest nieprzyjemnie no i najlepiej zacząć naukę na wiosnę lub lato

Gość wifigdańsk
wierzyc mi się nie chce... moja tez z marca,tez bedzie miala 3 latka, przed swoimi 2. urodzinami sama pozegnala się z pampersami... znaczy-sama zaczela protestowac jak jej próbowalam załozyc,zdejmowala,niewygodnie jej było,szkola starszej siostry tez duzo dala...w zasadzie ja jej w ogóle nie uczyłam... coz jedyne co moge poradzic wyrzyc ostentacyjnie wszystkie pieluchy ( albo jak się skonczą to nie kupuj nastepnych),od tego zacznij,wtedy juz nie bedziesz miala wyjscia;:) niestety pewnei pare razy zdarzy się niemila niespodzianka w spodniach,albo na dywanie,pare razy zmoczy łozko (radze na ten czas dywany sciagnac a pod posciel załozyc folię) ale się nauczy...:)

Gość gość
no niestety bywa...mój na dobrą sprawę ma 3 lata i 3 miesiące i też powinien nosić, bo potrafi się zlać i 3 razy dziennie, teorie zna, ogólnie hop do przodu, ale nie wiadomo o co biega...kupę szybko załapał, a z sikaniem tragedia, co ciekawe sam się odpieluchował na noc! i co najwyżej lekko 3 razy się posikał i to jak chory był! mega skomplikowany przypadek, uczony jak miał jakieś 1,5 roku, bo juz wykazywał gotowość, były jakieś 3 miesiące że ładnie wołał od wiosny jest jakby regres, tylko długo trwa...wygląda to na zwykłą złośliwość...

Gość gość
Rozumiem mamy ktore maja problem w odpieluchowaniu swoich pociech. Coz, kazde dziecko jest inne i akurat nie teraz jest ich czas. Trudno, trzeba poczekać a jak ktos słusznie zauważył do szkoły w pampersie nie pójdzie a za 10lat nie będziecie pamiętały tego bo to nie jest na wagę poźniejszego rozwoju czy osiągnieć życiowych. Jasna sprawa. Nie moge jedynie pojac osob ktore nawet nie podejmują próby i twierdza ze w "grupie łatwiej" sie nauczy-problem taki ze dzieci na ogół 2letnie juz nie maja pieluch a tu nagle zostanie taki jeden wyrzutek bo mamie sie nie chciało i przegapiła dobry moment. Ja próbowałam jak corka miała rok-moja mama zawsze mówiła ze ja wtedy juz w pieluchy nie robiłam i tesciowa ze jej dzieci jak miały 1,5 roku. Niestety, corka nie rozumiała i miała wstręt do nocnika ale wiedziałam ze próbowałam a ja znam swoja córkę najlepiej. Pozniej zaczęłam przed drugimi urodzinami bo było lato i piękna pogoda. Wiedziałam tez ze pampers po spacerze jest suchy i ze to dobry czas. Teraz ma 2,5 roku wola (klepie zdaniami) albo idzie sama zrobic ja ja musze powycierać. Pampers na spanie jej zakładam i czesto jest suchy ale nie zawsze.

Gość gość
Mój jak miał dwa i pół roku został odpieluchowany i w dzień i w nocy. Śmieszne jesteście i robicie z dzieci sieroty. Wstyd żeby 3 latek jeszcze biegał w pampersy. .nie wspominam o tych 4 latach co w nocy śpią w pieluche ch. Ja p*****le.takie dzieci już potrafią dawno sygnalizowane potrzeby ale trzeba poświęcić trochę czasu i wytrwałości a nie leniwe krowy z was.

Gość gość
Nie rozumiem was.. poprostu wam sie nie chce spogladac na dziecko i nawet pytac czy chce siku. Ja swojej corce powiedzialam, ze to jest nocniczek i tam robi sie siusiu, nie obylo sie bez latania za nia z mopem, ale sie nauczyla moze miesiac jej to zajelo, sama sciaga spodenki i majteczki i siada na nocniku, jak jeszcze ma papier albo chusteczki obok to jeszcze sie podetrze, powierzchownie ale jednak, a uwaga! DOPIERO W LUTYM BEDZIW MIALA 2 LATA..

Gość gość
Moja ma 2 lata i 4 miesiące. W czerwcu odeszła już od pieluchy . Gowno prawda ze dziećmi jest nie gotowe na nocnik. Same sobie jesteście winne. Dodam że mała wola cały czas i od początku odpiekuchiwania spala w samych majtkach

Gość gość
to jest wina rodziców ze tak duze dziecko i w pieluchach chodzi. Moje dziecko mialo 1,5 roku i juz bez pieluchy chodzilo bo poswiecilam mu duzo czasu aby nauczyc go robic na nocnik.

3 latek w pampersie ? ŻENADA Dziewczyny powyżej mają rację to wasza wina, nie umiecie zachęcić dziecka do nocnika, za bardzo naciskacie może ,za późno zaczynacie naukę

Gość gość
gość dziś Mój jak miał dwa i pół roku został odpieluchowany i w dzień i w nocy. Śmieszne jesteście i robicie z dzieci sieroty. Wstyd żeby 3 latek jeszcze biegał w pampersy. .nie wspominam o tych 4 latach co w nocy śpią w pieluche ch. Ja p*****le.takie dzieci już potrafią dawno sygnalizowane potrzeby ale trzeba poświęcić trochę czasu i wytrwałości a nie leniwe krowy z was. xx No jestem leniwa krowa :D Widzisz zyje na luzie , bez spiny i chorych ambicji kto pierwszy, kto lepszy :) Nie mieszkam w Pl, u mnie nie ma wytykania palcami, ze 3 latek ma pampka :D A matka jest leniwa :D Nikogo to nie interesuje :P W szkole dzieci nie maja pampka i bez znaczenia jest które było pierwsze odpieluchowane :) Nie ma to zadnego wplywu na jego pózniejszy rozwój.. Pozwala sie dzieciom byc dzieckiem, pic z butli, miec smoczek czy ukochany kocyk/pluszaka do zasypiania.. Dzieci 'dojrzewaja " we własnym tempie, a nie bo " tak byc musi ", bo ' sasiadki syn juz nie ma pampka "... Jedne dzieci sa gotowe i załapuje wczesniej, inne pózniej , CO TO ZA RÓZNICA ? Za to matki sa wyluzowane, bez kija w du/pie i mysle, ze po prostu stac je na te pampki :D A skupiaja sie bardziej na innych aspektach zycia i stymulacji rozwoju dziecka :P

Gość gość
jak sie tak czyta to sie ma wrazenie, ze niektóre nic poza odpieluchowaniem dziecka w zyciu nie osiagnely :d tak je to kreci i podnieca, jak szybko im to poszło :d obyscie tyle energii i uwagi poswiecaly na nauczenia waszych dzieci zasda kultury i dobrego zachowania :) to jest bardziej wartosciowe niz nie sikanie w pieluchy w wieku 2 lat :p

Gość gość
Gowno nasz wina. Czy wy nie rozumiecie ze cale wakacje go pilnowalam i byly pojedyncze wpadki, nawet na wyjscia nie nosil a na noc to juz w ogole bo wytrzymywal? Ale nie wola i juz. I co mam co 5 min go putac nawet jak jestem w pracy? Co 5 min na spacerze zima sie upewniac czy nie chce zeby za 3 min sie zlal i mam go na mrozie przebierac a moze gnac do domu? Latem to nie byl problem. Ale skoro dziecko prxez ponad rok czasu nie robi postepu to chyba gotowe nie jest???? Jestescir bardziej tepe od mojego dziecka ze nie potraficie tego zrozumiec i sie wam w glowie nie miesci. Nie macie za grosz wyobrazni.

Gość gość
A moze powinnismy bic nasze dzieci jak ta jedna tutaj? Wtedy szybko sie wytresuja co nie? Placicie nam za te pampersy ze was tak to boli?

Gość gość
Wifi myślalam ze jestes troche inteligentniejsza ale ty tez widzisz wszystko przez pryzmat swojego dziecka.

Gość gość
Wifi inteligentna??? Buhahahahahaha, przecież to typowa kura z dwoma zwojami do srania, dziobania i gdakania :O

Gość gość
Autorka Jezu dziewczyny ja panikuje bo ze wsząd slysze ze taki duzy i ze powinien isc do Przedszkola. Nie nie oszczedzam. Stac mnie na pampersy ale zrozumcie mnie... Jestem z dzieckiem w domku a nawet prawa jazdy nie mam kiedy zrobić a tak by byl szczęśliwy idac do dzieci na te 4-5 godz.

Gość gość
Wy jesteście nienormalne. 30 lat temu nie do pomyślenia było żeby 3 letnie dziecko było w pieluszce. Źle uczysz matko! Ogarnij się bo to z tobą jest coś nie tak.

Gość gość
Wypad trollu.

Gość gość
Autorka Moze go naciskalam za bardzo. To mowicie zebym na chwile odpuscila? Zaczac znow za miesiac? No fakt to kiedy sie dziecko odpieluchuje to nie ma znaczenia na przyszłość. Chodzi tylko o to by moglo sobie pojsc do dzieci do przedszkola. No nic w najgorszym razie pojdzie od wrzesnia 2016 Bedzie miec 3,5 roku. Dzięki za wpisy. Nie jestem leniwa. Tylko sie martwię.

Nie odpuszczaj w żadnym wypadku, bo to wstyd taki duży w pampersie, ale też nie złość się i nie naciskaj na dziecko Po prostu go zachęć , może jakieś nagrody ?