Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 3 lata nadal w pampersie

Polecane posty

Gość gość
Autorki a może wcześniej zalapie i nie będziesz musiała xdo września czekać z przedszkolem. Jest przecież rekrutacja miedzysemestralna

Gość gość
Dzieciak sam sobie pampersa zakłada? Kup 20 par majtek zamiast pampersów i niech leje mu się po nogach. Sam zczai, że coś nie halo.

Gość gość
Ja bym odpuscila i za jakis czas sprobowala. Sama tak robie. Bez spiny. Nie bede maltretowac dziecka i siebie skoro to nienjego czas. Dziecko ma to zrobic bezstresowo. Odpowiedzialne sa za to pewne rejony w mozgu. Mialam taki fajny artykuł,naukowy zreszta. Wszystko ladnie wyjasnial. A mamy które szybko odpieluchowaly dziecko zeobily to przez przypadek i tylko sobie sukces przypisuje chociaz ich to zaden. To jak z wygrana na loterii,ich dziecku szybciej dojrzal ten rejon. Zaluje ze nie moge tego srtykulu odnalezc. Mialam link na starym telefonie zapisamy i niestety trzeba bylo zrobic czyszczenie pamieci a ja zapomniałam ze mam cos tak ciekawego:)

Gość gość
14.05 nie zczai jak to nie jego pora :) moj tak mogl non stop i chodzic mokry. Nie przeszkadzalo mu to.

Gość gość
Też ciężko było mi oduczyć mojego synka od chodzenia w pampersie, udało się dopiero kiedy posłaliśmy go do żłobka www.elfik.pl. Tam panie jakimiś cudownymi metodami go oduczyły, więc już mam problem z głowy.

Gość karololkowa
jesli moge Ci cos poradzic, to jesli juz wezmiesz sie za odpieluchowanie to porzadnie, zakup fure majtasow, nastawiaj pralke co godzine i uzbroj sie w tone cierpliwosci! :D to tak z przymruzeniem oka, ale tak jest, najgorzej jest z tego co obserwuje jak matki sie troche poddaja, zakladaja pampa a pozniej oczekuje ze dziecko bedzie mialo sucho w majtkach, trzeba sobie radzic, ja wiem ze to glupie ale moj syn popuscil w zabawie nie raz, kolezanki zsiusial sie na srodku marketu, trzeba zagryzc zeby i sie nie poddawac, nie krzyczec ale tlumaczyc dziecku, i wiem, to wcale nie jest latwe, ale uwazam z obserwacji i wlasnej autopsji ze to najlepsza droga, nawet sie nie przejmowac tylko troche olac to ze siusia w majtki - bo zwariujesz, ale tlumaczyc, tlumaczyc, tlumaczyc, z synkiem pokazac jak mozna szybko siusiu na stojaco robic, moj od tego zaczal, nie lubil siadac, i tez nie wolal, i do dzis nie wola do mnie ze cos chce, tylko pokazuje na swoj sposob, albo w znajomym miejscu sam leci do lazienki :) dacie rade, jedne dzieci lapia szybko, inne potrzebuja wiecej czasu, to normalne, i zadno nie jest gorsze :) trzymaj sie :)

Gość karololkowa
i uwazam ze to brak odpowiedzialnosci za wlasne dziecko, jak sie posyla je do przedszkola i oczekuje ze tam Pani wszystkiego je naucza... wybaczcie, moj synek krotki chodzil do grupy maluszkow i byl jednym z dwojki dzieci ktore nie nosily pampa, a sam jeden nie musial miec pampa do snu, a reszta mam uwazala ze naucza je Pani pic z kubka, jesc sztuccami, robic siusiu na nocnik... to bylo dla mnie straszne, zreszta panie przedszkolanki w prywatnych rozmowach ze mna twierdzily ze to niestety "chora" norma w dzisiejszych czasach

Gość gość
Wszystkie takie madre jestescie,wyzywacie,bo latwo wam powiedziec.Moj skonczy za miesiac 3 latka,probowalam juz pare razy go odpieluchowac,byly cztery nocniki,nakladka,nagrody,mokre majty itp a on poprostu nie wola,ze chce.Ostatnio znowu zrobilam podejscie,czasem chcial siadac,czasem zrobil,byly brawa,nagrody ale sam nie wola.Pytam go co chwile czy chce siku,mowi nie a za minute zrobi w majty.Czasem za cholere nie chce usiasc na nocnik,to co mam go zmuszac?Nie bede tez,go przetrzymywala w mokrych gaciach jak jest zimno.Trudno nie jest gotowy,sprobujemy na wiosne.I przestancie sie czepiac tych matek,bo naprawde kazde dziecko jest inne.Dla porownania,starszy syn oduczony jak mial niecale 2 latka,zajelo to pare dni i nie bylo takiego cudowania co teraz.Mam zmuszac dziecko,bo inne matki mowia,ze wstyd?