Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny Podpowiedzcie chodzi o pracę

Polecane posty

Gość gość

Wybralybyscie prace fizyczna, produkcja 40km od domu 12 godz 2 zmiany 3200 zł na rękę plus premie około 300 zł czy praca na miejscu 8 godz 5 dni w tyg 1280zl? Mam dylemat bo.. mogłabym pracować w tej drugiej pracy starczyloby nam na życie czy poświęcić się około rok i pracować na produkcji będę przemeczona, dwoje dzieci w domu, dojazdy ale splacimy kredyt wkoncu wybierzemy się na wymarzone wakacje pomożemy moim rodzicom i jeszcze odlozymy. Męczyć się czy odpuścić i żyć skromnie ciulac pieniądze na kredyt?

Gość gość
a ta druga praca w jakiej dziedzinie?

Gość gość
Coś w stylu sekretarki, drukowanie, kserowanie, wysyłanie listów, robienie kawy. Nic się nie narobie ale wynagrodzenie w porównaniu do drugiego nie robi wrażenia.

Gość gość
Ja bym wybrala tą blizej bo pieniadze to noe wszystko za to bedziesz miala czas dla dzieci

Gość gość
A ta praca 12 godzin czy z dojazdem tyle

Gość gość
Zdecydowanie wybrałabym pracę lepiej płatną, zwłaszcza, że różnica w wynagrodzeniu jest naprawdę spora. Rok się można przemęczyć, a potem już z większym luzem życiowym pracę zmienić. A jak wpadniesz w rytm to przestanie to tak męczyć :)

Gość gość
12 godz pracy plus minus półtorej godziny dojazdu. Mam się zastanowić do poniedziałku. Niby to tylko rok bardziej nastawiam się na tą cięższa prace. Mąż zarabia w miarę ale mamy duży kredyt i na większe szaleństwa szkoda, mielibyśmy ponad 3 tys to i zawsze coś odlozymy. No nie wiem, dzieci mam w wieku 8 i 5 lat, zdecydowanie mniej czasu będziemy razem spędzać. Jaka podejelybyscie decyzję?

Gość gość
ja bym wybrała tę na miejscu, czas z dziećmi jest bezcenny.

Gość gość
masz jeszcze małe dzieci i uważam że lepiej dla nich bedzie jak będą cie mieli częściej. Do emerytury się jeszcze kobieto narobisz.

Gość gość
Wybralabym ta druga bo.. 1. Pewnie praca na dłużej i w miarę fajna pewnie godz dobre a tom wazne przy dzieciach 2. Nie tak łatwo znaleźć pracę która bedzie nam odpowiadała..chodzi mi o to.że po roku nie wiadomo czy znajdziesz taką pracę 3. Dojazdy wykanczaja wcześniej wstać dojechać koszty odjazdu 4. Wybierając tą pierwszą pracę na początku by się spalcalo kredyt szybciej itp. A potem zmęczona powiedziałabys że też ci się coś należy..I kasa by się rozeszła tak jest zawsze.. 5. Przemęczenie mega..A co w tyg nie widzialabys się z dziećmi ? 6. A co z domem obiadami zaprowadzaniem doprzedszkola czy szkoly lekcje? Mąż da radę wszystko ogarnąć ? Pomysł sobie czy jest to warte? No chyba że jesteście w mega trudniej sytuacji ale jeśli nie..to nie poswicalabym tak rodziny i zdrowia

Gość gość
Wybrałabym pierwsza. Jak niby praca 5dni w tyg ma dac więcej czasu z dziećmi w porównaniu z praca 2dniowa. Roznica w zarobkach spora. Czułabym się jak idiotka biegając z papierami 8godz dziennie za taka marna stawke.

Gość gość
Jestem już emerytką i z perspektywy lat i doświadczenia doradzam tę drugą pracę. Ja też tak tyrałam, że ju nie wiedziałam, na jakim świecie żyję Praca, gabinet prywatny i jeszcze częste dyżury, a mój mąż pracował sobie spokojnie 8 godz dziennie i potem odpoczywał. A teraz? Wyglądam starzej od niego, bo harówka niszczy urodę, zdrowie mi się bardzo sypie, a on zdrowiusieńki, chciałby się bawić, wyjeżdżać, a ja nie mam siły. Od 2 lat jestem na emeryturze, mogę spać ile chcę, a nie mogę się wyspać i nigdy nie czuje się wypoczęta, jestem "chronicznie przemęczona". Czy chociaż ktokolwiek docenił moją harówkę. Owszem, w momencie, jak było więcej kasy każdy był zadowolony, ale teraz? Teraz nikt nie pamięta, że tak ciężko pracowałam i są oburzeni, gdy stwierdziłam, że jestem tak zmęczona i schorowana, że nie mam siły, by na stałe zająć się wnukami, by gotować obiady dzieciom i ich rodzinom lub pomóc synowym w sprzątaniu. A ja naprawdę nie mam już siły, mimo, że nie jestem jeszcze staruszką. I to wszystko przez to, że przez całe życie zbyt ciężko pracowałam. Pamiętaj dziewczyno: życie, to nie tylko praca i pieniądze dla Was i dla dzieci.

Gość gość
wybralabym pierwsza, dzieci macie juz spore, to nie niemowlaki a sama piszesz, ze komfort finansowy by wam sie bardzo przydal...

Gość gość
a nie myślałaś żeby zostać call girl?

Gość gość
na stronie gowork jest sporo ofert pracy

Gość gość
Mnie praca uskrzydla potrafilam pracowac po 18h na dobe i czuc sie swietnie ale ja uwielbialam moja prace nie wiem jak jest na produkcji... dla mnie np praca "za biurkiem" i nudne przekladanie papierow to kara wole jak cos sie dzieje chocby to byla fizyczna harówka... no i pensja ponizej 1300 zl zenada mi by na waciki to nie starczylo :P no ale sama piszesz ze sie nie narobisz wiec za co maja wiecej placic? Za parzenie kawy i kserowanie?

Gość gość
Ale ta pierwsza praca to tylko dwa razy w tygodniu?