Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od jakiego wieku moge podac manne na krowim mleku?

Polecane posty

Gość gość

Moj maly ma 10 miesiecy czy moge juz podac kasze na mleku krowim czy czekac az skonczy roczek?

Gość gość
możesz spróbować dać niewielką ilość i zobaczyć jak zareaguje. Mój dopiero zaczął tolerować to mleko po 15 miesiącu, wcześniej dostawał wysypki

Gość gość
Ja bym chyba wolała tego nie sprawdzać. A dlaczego na mm nie zrobisz? Przed rokiem na pewno bym nie dawała

Gość gość
Ja tez czekalam do roku, a na mm nie rob co najwyzej po zrobieniu kaszy manny na wodzie i przestudzeniu dosyp mm.Mleko modyfikowane dodawane do wody +50 stopni traci wartosci.

Gość gość
Moja mała pije mleko krowie od 9 ms życia i nic jej nie jest. Przecież je już w miarę normalnie wiec bezsensu dawać mm i naciagac się na kasę

Gość gość
Dzieci brytyjskie to w ogole jakies lepsze i zdrowsze. I zahartowane i zoladki sie im szybciej przystosowuja. Kiedys w pl uważano ze krowie jest dobre a mm szkodliwe. Potem firmy wypraly mozgi polakow a na zachodzie jak zwykle odkryto ze to co naturalne jakby nie bylo jest zdrowsze. A polaczki nadal do 3 rz beda ladowac mm myslac ze tak dobrze robia swoim dzieciom. Mozesz probowac podawac kaszke teraz i obserwowac. Po roku smialo. Bo na to ju i polskie wytyczne pozwalaja. Btw.mojemu szkodzilo mm. Krowie tolerowal swietnie :)

Gość gość
moja mała ma 10 mcy i juz od 2 mcy je kasze manne na mleku krowim, budyn, płatki.... nic jej nie jest.

Gość gość
moja mama wczoraj skonczyla 10miesiac i az z ciekawosci tu zajrzalam, tez sie zastanawiam nad wprowadzeniem krowiego.Obecnie robie manne na wodzie, dodaje mm+ owoce.Balabym sie dac malemu dziecku przed rokiem krowie mleko.I co zlego jest w dawaniu mm do 2-3rz.skoro lekarze tak zalecaja?

Gość gość
Gdzie lekarze zalecaja?czytalas cos wiecej oprocz kafe? Po 1.ur.wprowadz sie krowie. A zalecaja lekarze ci ktorym firmy funduja wycieczki. Interes musi sie krecic prawda? A jak sie utrzymaja jak raptem wszyscy zaczna dawac naruralne mleka a nie modyfikowane? Prawo bytu bedzie miało tylko mleko poczatkowe. Dlaczego za granica mm jest dla tych ktorym na prawde szkodzi naturalne. A u nas dla wszystkich?

Gość gość
Co ty gadasz?We Francji i Belgii, 70-90% kobiet karmi mm, do tego lekarz mi zalecil do 3 roku zycia podawac je dalej....Ja sama chce zaczac po roku normalne krowie, pasteryzowane lub kozie lecz to ma duza ilosc soli :/ Niestety ale w Polsce sie wymusza lub narzuca kobieta kp...przynajmniej ja mialam takie doswiadczenie z pierwszym dzieckiem.Drugie urodzilam w Belgii i tam kobiety byly w szoku ze chce kp.Teraz mam 3 i juz mieszkam na stale we Fr od 3 lat i ten sam schemat co w Belgii panuje.