Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakies tam

Perfekcyjne panie domu proszę o radę

Polecane posty

Gość jakies tam

Nie wiem skąd przyszło mi do głowy,żeby sobie kupić do kuchni białe linoleum (nie mogę mieć kafelek, bo stara kamienica i nie wytrzymałby strop podobno) To,że jest białe to jeszcze pół biedy. Ale ma strukturę kamienia. Zwykłe, dzienne przecieranie tej podłogi mopem sprawia, że jak zaświeci jaśniej światło ciarki mnie przechodzą co za syf jest w każdym tym żłobieniu. I wtedy na kolana, cify, chlore i co tylko,żeby jakoś biel przywrócić. Ale ja bym chciała,żeby on był zawsze czysty..po to sobie biały kupiłam,żeby było ładnie, czysto itp. Czy ja powinnam użyć jakiejś specjalnej pasty do pastowania? czy zmienić mopa? czy parowy byłby lepszy? mam tysiąc pytań i pomysłów, a szorowanie cifem to chyba w końcu może źle się skończyć? Proszę o rady :)

Gość gość
Ja bym wyszorowala q później kup płyn do nablyszczania linoleum

Gość gość
Ale jak strop może nie wytrzymac płytek? Kto ci takich bzdur na opowiadał :D

Gość gość
Może nie jestem perfekcyjna ale mysle ze pasta do linoleum powinna pomóc. Pasty sa jednakową nie ma do określonych kolorów. Nie wiem czy cos da sie z tym zrobić. A cif chyba nie jest do podłogi ale chyba nic się nie stanie bo jest niby do wszystkiego.

Gość gość
8.42 Możliwe, napisała ze mieszka w starej kamienicy. Kafelki waza więcej niż linoleum.

Gość gość
A meble ważą więcej niż kafelki : D

owszem, drewniane stare stropy nie wytrzymają kleju i kafelków no niestety, ale białe podłogi są wymagające chciałaś mieć wersal, to zasuwaj codziennie na kolanach z chemią do czyszczenia cif i inne środki z materiałem ściernym tylko porysują Ci linoleum i będzie coraz gorzej zachodziło brudem najprostszym rozwiązaniem będzie jednak wymiana linoleum na nieco ciemniejsze i bez żłobień

Gość jakies tam
Najprostszym sposobem wymiana linoleum - no nie bardzo. Dopiero co zapłaciłam tysiaka za tą podłogę, to nie jest para rękawiczek, którą mogę sobie ot tak wymienić. Poza tym jest śliczny (jak jest czysty :)) I raczej chodzi mi o rady jak go utrzymać w czystości na dłużej, niż wymienić

Gość gość
Biała podłoga w kuchni to samobójstwo. Żeby byla czysta to musisz ja codziennie szorować.

Gość gość
kawałek gumy? nie każdy ma kuchnię wielkości mikrofalówki ;P