Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agrafka30

Jak często i w czym kąpiecie dzieci?

Polecane posty

Gość gość
Mama Wiki, skoro codziennie wieczorem i rano ją obmywasz, to kiedy ją kąpiesz??

Gość gość
Na poczatku w czyms drogim. Teraz w zelach od Ziaji, tanie i dobre. Myje codziennie, pod prysznicem, glowa raz na 3-4 dni. W weekend dluzsze posiedzenia w pelnej wanni.

Gość gość
Moj dwulatek jast myty codzien aczlolwiek nie szoruje haha.3,4 razy w tygodniu duza wanna,pozostałe dni miska-mini wanna Czasem ale rzadko umyje rączki buzie i dupcie po prostu szybko pod bieząca wodą.W lecie obawiazkowo wielke mecie codzien(kiedys padlismy to kąpiel z rana i juz)Uzywam kosmetykow z rosmama lud johnsons,oliwki i zele)

Gość gość
Oczywiście, że codzienna kąpiel. Jak można nie wykąpać po całym dniu.

Gość gość
Córkę w wieku 6 miesięcy kąpię w płynie Babydream niebieskim z Rossmanna praktycznie od urodzenia. Używałam też płynu natłuszczającego Ziajka- dla mnie ten sam efekt co emolienty, cena chyba 9 zl. Kąpię codziennie w naszej wannie, ale jest to kilkuminutowa kąpiel w kilku centymetrach wody. Przecierania ani obmywania nie stosuję. Syn starszy używał normalnego naszego żelu pod prysznic jak miał gdzieś z dwa lata. Serio macie dylematy czym myć czterolatka ?? Teraz ma 7, bierze codziennie prysznic, a więc to chyba kwalifikuje się na mycie, a nie kąpiel ;-) Kąpiel czasami jak się ubrudzi w piachu czy coś w tym rodzaju, wtedy odmacza się w wannie.

Gość AndżelaRys
Malutką kąpię codziennie w żelu Love Boo z Pontipino. Jest świetny, delikatny a malutka nie płacze. Maksia co 2 dzień

Gość gość
Rzecz jasna kąpią się codziennie, z myciem głowy. Żele pod prysznic dla dzieci lub dla skóry wrażliwej.

Gość gość
Pod prysznic niebieski żel z Rossmana Babydream - żadnych konserwantów, parabenów, PEGów i SLSów. Do kąpieli w wannie kulki Gal - z dodatkiem oleju z wiesiołka, który łagodzi podrażnienia - w sam raz dla wrażliwych skór dzieci.

Gość gość
Syn 16 miesięcy , na początku ziaja 2 w 1 i kilka kropel oliwki a jak już skończył roczek to pluska się ze 2 razy w tygodniu a tak codziennie prysznic . Włosy zależy codziennie albo co drugi dzień .

Gość Migea
Myje dziecko codziennie, może nie jest to kąpiel w wannie ale raczej pod prysznicem. Codziennie, by wyrabiany dobre nawyki higieniczne, tak jak mycie zebów 2x dziennie. My póki co nadal emolientami, bo zwłaszcza zimą dziecko ma sucha skóre i jednak emolienty radza sobie najlepiej. Kupuje w aptece Latopic emulsje do ciała i do kąpieli też. Przy innych płynach do kąpieli maluch był cały zdrapany.

Gość Mussia22
Ja kąpie swoją 2-lenią córeczke codziennie wieczorem czasem zdazy się ze co dwa dni ale zadko , włoski tak samo , na początku używaliśmy Johnson Baby 2 w 1 teraz róznie Pinio itp. tez 2w1

Gość gmalka
też mam ten żel Love Boo z Pontipino. dostałam w wyprawce dla młodej i bardzo fajny jest! niezle nawilża. zresztą widziałam tam wiele ciekawych rzeczy - mogłabym miec je wszystkie!

Gość gość
Po co myjecie dzieciom włosy codziennie?

Gość gość
ja myję roczniaka mojego codziennie, używamy żelu 2w1 Johnsona, głowę myjemy co 2 dni

Gość gość
A czemu nie myć włosów dziecka codziennie? Moje dzieci pocą się podczas zabawy i biegania i dotyczy to również skóry głowy. Kąpię codziennie, ewentualnie prysznic. "Dzień brudasa" czasami się również zdarza, ale zazwyczaj jest on podyktowany chorobą dziecka, czy innymi wypadkami losowymi, rzadziej moim lenistwem :P Czy te kulki do kąpieli gal można wycisnąć na rękę i użyć do mycia pod prysznicem?

Gość gość
Widzę ze codzienne kapiele dotyczą tylko jednego dziecka bo kazda pisze ja mają córeczkę albo ja mojego rocznika. Ja kapie moich bliźniaków co 2 dzien. Mycie codziennie włosów maluszkowi to dla mnie przesada .