Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fitnesowiec

Jak zrzucić brzuch jak zacząć odchudzanie

Polecane posty

Wiele osób ma problem z tym jak zacząć odchudzanie, co zrobić żeby schudnąć i jakie magiczne sposoby zastosować by urwać trochę kalorii. Wbrew pozorom niezwykle prosto, zaledwie kilkoma trikami możemy ograniczyć przyjmowanie 500 a nawet 1000 kalorii dziennie. Po pierwsze pozbądź się słodyczy, zdecydowanie musisz się ich pozbyć. Poprzez pozbycie się mam na myśli wyrzucenie ich z domu. Nie może być tak, że one leżą schowane w szafce i czekają na twój napad głodu. Gdy tylko najdzie cię ochota sięgniesz po wszystko słodkie co masz pod ręką i zjesz bez opamiętania. Natomiast ubrać się i pójść do sklepu po czekoladę już większości się nie będzie chciało zwłaszcza gdy wieczorem wszystko jest pozamykane. A co gdy w trakcie dnia dotknie nas ochota na słodycze? Tutaj najlepiej przerzucić się na warzywa, surowe marchewki marchewki są idealne do zagryzania w chwilach zwątpienia, zawsze warto mieć świeże pod ręką. Pomijając dziennie batonika czy czekoladę oszczędzamy nawet 500 kalorii. Po drugie wyrzuć wszystkie napoje gazowane. Bezwzględnie. O ile na batonika raz na tydzień można przymknąć oko, to na napoje gazowane nie można. Ani puszeczka coli ani buteleczka zimnej herbaty ani soki (niegazowane) ani nic. Tylko woda. Wszystko inne niż woda zawiera kalorie i to bardzo dużo kalorii. Robiąc taką prostą zmianę tego co pijemy zaoszczędzamy jak nic kilkaset kalorii. Ten punkt jest obowiązkowy dla wszystkich którzy decydują się na odchudzanie. Po trzecie rusz się. Nie może być tak, że cały twój ruch to z samochodu/autobusu do pracy i z pracy do domu. To zdecydowanie za mało. Absolutne minimum to przebywanie i ruszanie się 20 minut na świeżym powietrzu. Nawet szybki marsz pobudza ciało do życia, nawet nie wspominając o kaloriach ale przede wszystkim o pobudzeniu wigoru i dotlenieniu. Więc zamiast samochodem rusz się pieszo do sklepu i nie idź jak flamaziarny starzec tylko szybkim, zdecydowanym marszem. Pozostałe 4 zasady napisałem w artykule jak zrzucić brzuch na moim blogu http://fitnesowiec.pl/jak-zrzucic-brzuch/

Gość gość
a jak pracuje fizycznie 8 godzin dziennie to jescze sie musze dodatkowo ruszać? rozumiem tych co w biurze gniją i płaszczą d'u'p'y całe dnie a potem myk to auta i do domku dalej płaszczyć przed TV

Gość Weronika Nowak
Po pierwsze, zmień sposób żywienia, zero fast foodów, podziel to co jesz na 5 posiłków, a nie jeden główny wieczorem... z podstawy odżywiania zrób śniadanie, a nie kolację... No i co bardzo ważne... dużo ruchu i ćwiczeń... siedząc na fotelu nie schudniasz... Ja przykładowo miałam 14 kg nadwagi, zastosowałam dietę 1600 kcal - do tego brałam foreverslim, i minimum godzina ćwiczeń dziennie... i mi się udało zrzucić nadwagę w 3 miesiące, ale zrobisz jak będziesz uważała, ani nikt za ciebie nie podejmie decyzji,ani nikt za ciebie nie będzie sie odchudzał...

Gość gość
Dieta i sport, to tylko początek. Trzeba zmienić cały styl życia, aby zawsze idealnie wyglądać. Warto na pewno zajrzeć sobie tutaj http://greenwitch.pl/category/dieta/ . Jest tam wiele ciekawych informacji, które przybliżą nas do sukcesu.