Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszcze dzieciakom z dobrych domów.

Polecane posty

Gość gość

Wyjeżdżali na super wakacje, imprezowali itd. a mnie nigdy nie było na takie coś stać. Po szkole nie poszłam na studia, bo nie było na to pieniędzy, a teraz znajomi szaleć nie chcą, bo kasy im szkoda, bo zakładają rodziny itd. Sama nie jestem gotowa na poważne związki i dzieci, bo sama jeszcze nawet młodości nie zasmakowałam, więc nawet nie wiem co bym traciła : (

Gość gość
W jakim jestes wieku?

Gość gość
Jest takie powiedzenie "bogatym diabeł dzieci do snu kołysze"

Gość gość
To w takim jak ja :) Rozumiem Cie doskonale. Sama tez nie nalezalam do najbogatszej rodziny, ale tez do takiej w ktorej licza sie zasady, i nie bylo miejsca na szalenstwa i popelnianie bledow. Teraz juz koncze studia, a utrzymuje sie ze stypendiow. Skoro wokol ludzie juz tylko rodzinka, dzieci i kasy szkoda, to pewnie gdzies na wsi mieszkasz? Ja pochodze ze wsi, ale mieszkam teraz w duzym miescie, i zycie tu inaczej plynie. W wieku 24 lat ludzie dopiero sie rozkrecaja, a nie zamykaja w malzenstwach. Moze zmien otoczenie?

Gość gość
Niestety w mieście. Takie mam towarzystwo. Ciężko mi będzie znaleźć inne.

Gość gość
To jesli sie jeszcze nie uczysz, to wybierz sie moze do jakiejs szkoly policealnej. Sa darmowe, a teraz duzo lepiej oplacaja sie niz studia. Tam na pewno spotkasz mase ludzi w swoim wieku i nie wszyscy z nich beda juz z pierscionkami na rekach. Moze znajdziesz te pare osob, z ktorymi zaszalejesz i przezyjesz w koncu swoja mlodosc. Poza tym powiem Ci szczerze, ze niewiele znam osob, ktore tak sie ciesza i sa dumni ze swoich szalenstw w nastoletnim wieku. Duzo ludzi popelnilo nieodwracalne bledy wtedy, za niektorymi ciagnie sie jakas przeszlosc. Teraz jest ten wiek na fajne przezycia, bo masz juz jakas madrosc zyciowa, a ciagle jestes bardzo mloda. Swiadomie i madrze mozesz dobrze sie bawic.

Gość gość
ta, bo kasa to wszystko.. zejdz na ziemie.

"Dobry dom" to jaki? Gdzie kasa, przepych, bogactwa, gadżety? Często za fasadą "szczęścia" takich rodzin, kryje się wiele smutków i łez. Znam sporo osób, którym owszem nigdy nie brakowało pieniędzy, ale nie byli/nie są szczęśliwi. Nie wszystko złoto, co się świeci...

Gość gość
Według ciebie dobry dom to tam gdzie jest kasa? A jak poza kasą nie ma niczego innego? a sama patologia,nienawisc, awantury, chlanie, ćpanie..? dalej dobry dom bo kasa? weź się

Gość gość
W tobie coś niedobrego siedzi, że masz kompleksy i wytłumaczenie dla swojej bylejakości. Weź się za siebie, bo coś przegapiłaś i jeszcze więcej stracisz.

Gość gość
Wyskoczyliście z jakimiś teoriami śmiesznymi, a przecież wiadomo o co chodzi w tym temacie także darujcie sobie bzdury. Pewnie sami pochodzicie z biednych rodzin i nie chcecie przyznać, że te dzieciaki mają lepiej, więc od razu wyskakujecie z patologią.

Gość gość
ja akurat jestem z bogatej patologii i szczerze mówiąc wolałabym mieć mało kasy,mieszkać w bloku i mieć normalną, kochającą się rodzinę niż wielki dom i ogród, w którym nie ma kto siedzieć, bo wszyscy się nienawidzą