Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biegunka u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Hej wszystkim. Mam taki maly a duzy problem. Otoz moj 3.5 roczny syn od wczoraj ma biegunke taka bardzo wodnista (4-5 razy na dobe w nocy spokoj) Oprocz tego nie ma zadnych innych objawow ani goraczki czy wymiotow - dzieki bogu :) syn je i pije normalnie bez przymusu. Oczywiscie nie podaje mu mleka ktore tak bardzo kocha i unikamy owocow procz tych babcinych na sraczke ;) maly ma humorek, skacze, bawi sie i naturalnie broi. Moje pytanie brzmi tak.. czy podawać mu dodatkowo jakies elektrolity lub cos na zwiazanie stolca ? Chcialabym troche zagescic ta kupke bo maly boi sie zalatwiac na nocnik rozwolnieniowka czego efektem jest ufajdana sciana, dywan i miliony par majtek i spodni do prania bo albo nie chce usiasc i na stojaco probuje sie zalatwic albo najzwyczajniej popuszcza w majtasy. Co mam mu dac zeby ta kupa nie byla az tak wodnista zeby chcial sie zalatwic normalnie na nocnik?

Gość gość
marchwianka, wygogluj ;)

Gość gość
Najlepiej idź z dzieckiem do lekarza, bo może to jakaś infekcja. A jeszcze dziś możesz zadać pytanie lekarzowi: https://portal.abczdrowie.pl To lepsza opcja, niż pytać na forum.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. Na drugi dzien po zalozeniu postu maly juz zrobil rano normalna kupke. Za to ja tego dnia wymiotowalam, pozniej reszta sie pochorowala. Wiec podejrzewam ze to byl jakis delikatny wirus g.zoladkowej. u nas byla teraz taka epidemia jednodniowej grypy zoladkowej dowiedzialam sie jak juz wszystkim na wsi przeszlo he jeszcze raz dzieki za zainteresowanie. Chociaz interesowalo mnie dlaczego nie bylo takich podstawowych objawow jak goraczka np. Ale wygooglowalam ze np rotawirus ma 6 szczepow i czlowiek na kazdy reaguje inaczej tzn daje inne objawy.

Gość gość
nastepnym razem podczas biegunki podaj dziecku (choc oczywiscie doroslym z biegunka tez mozna!) Orsalit plus smektyn, to srodek zawierajacy elektrolity, a wiec skutecznie nawadniajacy organizm, oprocz tego zawiera smektyn, ktory lagodzi przebieg biegunki, skraca czas jej trwania, ja juz od dawna go stosuje, bo jest na prawde skuteczny! fajnie tez ze jest to takie 2w1, a wiec jest oszczednosc!!

Gość gość
moje 5 letnie dziecko mialo ostatnio ostra biegunke, podawalam mu zwykla wode, choc i tak nie zbyt chetnie ja pil, niestety skonczylo sie to w szpitalu, na oddziale podawano mu kroplowki, a lekarz powiedzial, ze aby znow do tego nie dopuscic to przy kazdej biegunce, czy wymiotach trzeba od razu podawac dziecku do picia srodki nawadniajce zawierajace elektrolity, kiedy wiec wrocilismy do domu od razu kupilam zapas orsalitu, zeby byl w domu na wszelki wypadek