Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odstawić od piersi dziecko

Polecane posty

Gość gość

które nie chce mleka modyfikowanego?

Gość gość
Dziecko wie, co dobre i czego potrzebuje. Najlepiej nie odstawiać i poczekać, aż samo się odstawi. Można też odciągać i podawać swoje z butelki. A w jakim wieku jest dziecko? Wprowadzasz już inne pokarmy?

Gość gość
Dziecko ma ponad 7 miesięcy i je już stałe pokarmy. Co jeśli nie będzie chciała sama się odstawić? Nie chciałabym karmić dłużej niż do 9 miesiąca.

Gość gość
Dziecko NIE WIE CO DOBRE a do czego jest PRZYZWYCZAJONE. To tak jak z palaczami-nic innego jak uzależnienie! Ogranicz piers a w zamian podawaj stałe pokarmy. Spróbuj z kubka niekapka mm

Gość gość
gość wczoraj Dziecko NIE WIE CO DOBRE a do czego jest PRZYZWYCZAJONE. To tak jak z palaczami-nic innego jak uzależnienie! Ogranicz piers a w zamian podawaj stałe pokarmy. Spróbuj z kubka niekapka mm vvvvvv Żeby porównać NATURALNY, zdrowy ODRUCH dziecka czyli ssanie piersi do szkodliwego NAŁOGU jakim jest palenie papierosów, to wybacz, ale nie napiszę, kim trzeba być, bo nie mam zamiaru Cię obrazić. Jeśli dziecko je to, do czego się przyzwyczaiło, to spróbuj noworodka od małego karmić kaszanką. Jak Ci się uda i mały będzie wciągał kaszankę, uwierzę w Twoją teorię, bo na razie to totalne brednie wypisujesz. vvvvvv Autorko, fajnie że karmisz dzieciaka już kilka miesięcy, bo te pierwsze są najważniejsze. Jeśli jesteś pewna, że nie chcesz już karmić, to może spróbuj podawać swoje mleko z butelki i stopniowo dodawaj po trochu modyfikowanego. Albo naucz smaku mleka modyfikowanego w kaszkach czy kleikach. Tylko takie mam pomysły. Ja mam zamiar karmić maluszka, aż sam przestanie chcieć pić z piersi. Mam nadzieję, że pokarmię z rok. Jak pójdę do pracy będę mu odciągać. Mam zamiar w ogóle ominąć etap mm. Jestem farmaceutą i po prostu nie chcę podawać mojemu dziecku takiej sztuczności. Niestety ale nawet składy tych drogich mlek pozostawiają według mnie wiele do życzenia w porównaniu do naturalnego mleka. Ale każdy robi jak uważa. Najważniejsze to karmić minimum te pół roku. Super, że zrobiłaś to dla swojego dziecka a nie przeszłaś od razu na mm.

Gość gość
Nie odstawiac. Ja karmię juz ponad 3 lata-powaga!!:) pracuję na cały etat,dziecko chodzi do przedszkola,karmie głownie nocamii rano,w dzien juz wogole nie woła,je normalne posilki a kp słuzy bardziej jako uspokajacz choc przy zasypianiu czasem to trwa dosc długo,ale dziecko jest spokojne madre odwazne itd,ja tam sobie bardzo chwalę i ciesze się ze kp tak jej słuzy,wlasciwie same plusy,nie ma minusów a dziecko jest zadbane i szczesliwe,dostaje to co najlepsze.

Gość gość
Niestety muszę już powoli wracać do pracy, mam własną firmę i muszę przejąć kilka obowiązków. Karmienie nocne nie jest dla mnie kłopotem, ale nie wiem co zrobić w dzień. Malutka ma jakiś radar na to mm, nie daje się przekonać do kaszy na mm, do mojego mleka w którym jest choć odrobina mm... nie wiem czemu, ale trudno mi odciągać pokarm, udaje mi się max. 70ml a tym się przecież nie naje...