Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poronienia we wczesnej ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu jakieś kobiety, którym zdarzały się poronienia? Ile kobiet urodziło zdrowe, śliczne dziecko i nigdy w życiu nie musiało przeżywać utraty nienarodzonego dziecka? Chciałabym zapytać, bo sama jestem we wczesnej ciąży i w piątek mam pierwsze usg i nie ukrywam, że obawiam się komplikacji.. Jak to było u Was?

Gość gość
Dokladnie. Pozytywne nastawienie to pierwszy krok do sukcesu. Nie napedzaj sie na czarne mysli.

Gość gość
Ja. W pierwszej ciąży zero komplikacji. Miałam 19 lat. Teraz mam 22 lata i jestem w drugiej ciąży. Również zero komplikacji i brak poronień

Gość gość
Pierwsza ciąża w wieku 28 lat. Dzidziuś zdrowy, donoszony.

Gość gość
28 lat, ciaza donoszona, wczesniej 2 poronienia 5 i 10 tydzien

Gość gość
W wieku 24lat miałam podtrzymywaną ciażę, na kolejną się nie zdecyduję, za duży stres. Jak sie nic nie dzieje, to nie wiem, czym Ty się przejmujesz..

Gość gość
Autorko, 15% potwierdzonych przez lekarza ciąż kończy się poronieniem, a niepotwierdzonych ok. 50%, co oznacza, że 60-70% wszystkich ciąż kończy się bardzo wcześnie. Nue masz na to wpływu, więc wyluzuj.

Gość gość
pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem w 7 tyg. Odczekałam 3 cykle jak zalecił lekarz i udało się zajść w drugą od razu. Ciąża donoszona choć stres był do końca. Zdrowy chłopak teraz ma 17 miesięcy

Gość gość
nie czytaj takich glupot ani nie zawracaj sobie tym glowy. Jestes w ciazy musisz sie tym cieszyc bo jak Ty jestes szczesliwa to i dziecko bedzie szczesliwe. Poza tym po co myslec i przyciagnac przez takie myslenie choroby. Ja tez jak bylam w pierwszej ciazy balam sie ale urodzilam zdrowe dziecko ale jak bede w drugiej nie bede sie bala bede po prostu wierzyc ze uda sie urodzic zdrowe dziecko

Gość grosik1919
Straciłam pierwszą ciążę w 12tyg, ale od początku źle się rozwijała i byłam przygotowana. Ciągle siedziałam na forach i czytałam o rożnych strasznych chorobach. Też się tym dołowałam. Po 3 miesiącach druga ciąża, rozwijała się książkowo. Przestałam czytać fora i oglądać historie chorych dzieci. Postanowiłam że będę myśleć optymistycznie, nie stresować się, bo co ma być to będzie. Nie ma się na to jakiegoś dużego wpływu poza dietą, ogólnie zdrowym stylem życia. Niestety nie da się uniknąć stresu, szczególnie jak ma się za sobą przejścia. Urodziłam piękna córeczkę, która wynagradza mi to wszystko co przeszłam każdego dnia. To nieprawda że ciąża to najpiękniejszy okres życia, bo chyba nie ma kobiety, która spokojnie idzie na ust i nie ma żadnych obaw. Życzę zdrowej i dobrze rozwijającej się ciąży.

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedzi :) To nie jest tak, że się zamartwiam, ale nie chcę zatracić się w radości, że urodzę dziecko na 100%. Po prostu biorę pod uwagę możliwość, że coś może nie pójść. Przykro mi z powodu Waszej straty moje drogie, mam nadzieję, że już nigdy żadna z Was nie będzie musiała przez to przechodzić.. Jutro pierwsze usg i marzę o tym, żeby usłyszeć bijące serduszko. Trzymajcie się ciepło! :)

Gość gość
Mam niedoczynność tarczycy i na początku ciąży cytologia wykazała komórki rakowe na macicy i początek dysplazji... No cóż niefajnie ale teraz jestem w 32tc i córcia rozwija sie prawidłowo z resztą cała ciąża jest ok bo ja poprostu wiem że wszystko jest i będzie dobrze