Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zagranicą jednak jest inaczej niż u nas, ludzie są zupełnie inni

Polecane posty

Gość gość

mozna powiedziec, ze bylam w szoku, poglady ludzi na rozne sprawy, otwartosc, inne zwyczaje i widze po sobie, ze jestem ''typową Polką'', zamknieta w sobie, nieufną, malo towarzyską, nietolerancyjną na rozne sprawy zaczynajac od stylu ubioru a na orientacji seksualnej konczac, uwazalam sie za postępową i ''nowoczesną'' ale jestem młodą laską z dziury w Europie Wschodniej, ktora guufno widziala i w dooopie byla, zyje jak w XIX wieku moje rowieśniczki we Włoszech, Francji są zupełnie inne niz ja nie wiem czy bym sie odnalazła tam gdybym musiala sie przeprowadzic, mimo mlodego wieku jestem stara mentalnie :O z trudem akceptuje zmiany, nie jestem otwarta, wszystkiego sie boje i kieruje w zyciu stereotypami i pseudo katolicką moralnoscią :O

Gość gość
nie widzisz u siebie z tego tytulu plusow ze taka jestes a u nich minusow?

Gość gość
jasne ze widze, u nich z minusów przerażającą poprawnosc polityczną, wolalabym uslyszec o sobie prawde niz sluchac komplementów a potem na boku ktos cie nazywa debilem (bylam swiadkiem takiej sytuacji, pracowalam z dwiema dziewczynami francuzkami i byla z nami dziewczyna z rumunii, gdy byla z nami to nadskakiwały kolo niej, udawaly zainteresowanie, byly mile a gdy bylysmy same to slyszalam jak ją obrazaly, krytykowaly, nasmiewaly sie, nie zrozumialam wszystkiego ale to nie byly komplementy) plusy polakow to takie ze my sobie raczej ze wszystkim dajemy rade, z psiej kupy potrafimy zrobic pasztet na święta a tam rura sie zatka i juz hydraulik jest potrzebny bo sami sie brzydzą albo nie potrafią przepchac :)

Gość gość
opowiedz jakie są włoszki, hiszpanki? akurat te kraje są podobne do Polski, katolickie, bardziej szokujące są zwyczaje we Francji, Niemczech

Gość gość
Ta trawa jest tam te bardziej zielona . Przyjedz do Szwecji -falsz i obluda i poprawnosc polityczna .A szef z usmiechem na buzi poklepie cie i powie - zwalniam cie .

Gość gość
opowiedz jakie są włoszki, hiszpanki? akurat te kraje są podobne do Polski, katolickie x katolickie ? nie wiem czy wiesz ale Hiszpania to jednej z najbardziej laickich krajów na świecie i w Europie, tam mało kto chodzi do kościoła, głównie starsi ludzie, we Francji jest zresztą podobnie :D Włochy sa katolickie, ale światopoglądowo połowa Włochów to skrajna lewica w stylu Palikota, zwłaszcza młodzi, religijnie to straszna hipokryzja moim zdaniem, w niedziele do kościółka grzecznie a na tygodniu grzech jeden za drugim :classic_cool: