Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaaga83

17 tydzień ciąży, ktoś dołącza?

Polecane posty

Gość Rimmer 83
Ja dziś odpoczywam z córką po sprzątaniu. Złapał mnie katar straszny więc siedzę pod kocem i pije herbatę. Cztery dni do świąt a ja jakoś nie czuję magii, za to zmęczenie czuje cały czas. Trzeba nieraz pomarudzic :-D Co słychać? Jak się czujecie?

Gość MałaMi85
Czesc :) Jestem w 15 tygodniu ciazy i tez mam termin na 17 czerwca. To moja druga ciaza, mam 19 miesieczna corke. Podobnie jak w pierwszej ciazy, meczyly mnie nudnosci przez pierwsze kilka tygodni. Dzieki Bogu juz przeszly. Na ostatnim USG lekarz powiedzial ze na 90% bedzie dziewczynka :) Co bardzo mnie cieszy, bo z doswiadczenia wiem ze dobrze jest miec siostre.

Gość Mamaaga83
Co do świąt, też nie czuję magii wcale a wcale, może to przez tą wiosenną pogodę. Dzisiaj miałam dzień lenia. Za to jutro powinnam ogarnąć cały dom, tak więc ciężki dzień przede mną. Zgaga męczy mnie niemiłosiernie i za cholerę nie mogę sobie z nią poradzić. Mam wrażenie że dzidzia zaczyna dawać o sobie znać, bo coś tam jakby zaczyna troszeczkę fikać w brzuchu.

Gość MamaZuzi93
MałaMi również mam termin na 17 czerwca i nam juz córeczkę z tym ze ona ma 2 lata i 4 miesiące :) dzisiaj mam jakiś kompleksowy dzień. Mąż nagrał film jak ubieram z córką choinkę. Wszystko niby fajnie ale jak zobaczyłam siebie to się załamalan swoim wyglądem.. cellulit na nogach, e ogóle jakoś mało jędrne ciało... nie wiem co mogę zrobic aby poprawić swój wygląd w ciąży :(

Gość gość
Mama Zuzi, spróbuj masażu rękawicą, peelingów domowej roboty. Balsam co najmniej 2 razy dziennie. Póki jesteś w ciąży dbaj o kondycję skóry, z nadmiarem kg i cellulitem będziesz walczyć po. Najgorsze to nabawić się rozstepow, nie da się ich łatwo pozbyć.

Gość MamaZuzi93
Zaczęłam stosować peelingi,balsamy nie są moja mocna strona kiepsko u mnie z systematycznościa :P wcześniej chodziłam na basen ale ze córka sie pochorowala to od tygodnia siedzę w domu. Maz ma teraz wolne wiec jutro smigam na basen ale na to niestety z tych co po 2 tygodniach tracą zapał z czymkolwiek czy to basen czy to Zumba, bieganie itd :(

Hmm, co do systematycznosci to nie pomoge :) Ja tez mam problem z systematycznoscia, ale jesli chodzi o smarowanie to jakos mi sie udalo regularnie mazac :)) Moze postaw sobie balsam przy lozku, wtedy bedziesz pamietac :)

Gość Mamaaga83
U mnie z systematycznoscią też raczej słabo. Czego pilnuję to natłuszczanie brzucha i boków. Póki co nic się w tych okolicach nie dzieje, a brzuch mam spory, ładna piłeczka, sama jestem zaskoczona wielkością :). Jak kuzynce wysłałam zdjęcie to nie mogła uwierzyć ze to dopiero 18 tydzień.

Gość Rimmer 83
Dziewczyny ja osobiście polecam oliwke palmers na mokrą skórę. Stosuje i jestem zadowolona bo nie ciągnie się jak zwykła oliwka tylko ładnie wchłania. Zapach średni ale da się przeżyć :-D Jak samopoczucie?

Gość MałaMi85
Nie raz zastanawiałam się nad zakupem kosmetyków Palmers ale wiele osób mi też odradzało. Podobno marna jakość w stosunku do ceny. Koniec końców nie skusiłam się. Używałam oliwki na zmianę z balsamem Nivea. To wszystko. Plus oczywiście masaże rękawicą skóry ud, pośladków i brzucha. Po pierwszej ciąży nie mam ani jednego rozstępu!! Ja czuję się dobrze, cały czas pracuje i raczej nie wybieram się na zwolnienie. Mam nadzieję że teraz nie zaszaleje z waga tak jak w 1 ciąży. 21 na plusie to był dla mnie szok. Tym bardziej że startowała z wagą 47 kg. A idąc do porodu dobijałam 70 kg. Tragedia :\ Póki co przytyłam 2 kg.

Gość MamaZuzi93
Dzisiaj mała mi dala w kość na zakupach i padam na twarz na dodatek ciagle mam napady głodu. Jeszce trochę to rozwaze wsadzenie sobie korka w tyłek aby się zatkac... Jeśli chodzi o balsamy na cellulit to fajny jest Eveline ten zielony u sprawdza sie ale jedyny minus to taki ze jest po nim bardzo zimno bo ma działanie chłodZące. Jak byłam ba szkole rodzenia w pierwszej ciąży to położna mówiła aby nie kupować żadnych specyfików za nie wiadomo haka cenę. Wystarczy zwykły najtańszy balsam NAWILŻAJĄCY. Ja jej posluchalam i kupowałam duże a tanie typu marki Rossmann czy biedronka. Ani jednego rozstępa. Mam. Nadzieję ze u w drugiej ciąży sie uda :)

Gość Rimmer 83
No ja kupuje tę oliwke za 12 zł w aptece więc nie jest to jakaś wygórowana cena :-) ale nie mam też skłonności do rozstępów. no i oczywiście lenistwo mną kieruje bo zawsze szybciej na mokro się nacierac :-)

Gość MamaZuzi93
Ja oliwek nie lubię bo sa bardzo tłuste wybieram balsamy do ciała o bardzo rzadkiej konsystencji. Dzisiaj byliśmy z córką u kardiologa na wizycie ponieważ mała urodziła się z 3 mm dziurka. Wcześniej badania wychodziły ok ale córka nie dała sobie zrobic zdjęcia przez co zmuszeni byliśmy ci pół roku jeździć na kontrolę z nadzieją ze sie uda. Najwidoczniej córka musiała do tego badania dojrzeć bo cały dzień jej tłumaczyłam że pan doktor bedzie taka słuchawka jeździł po serduszku i jakoś się udało. Dziurka sie zarosla i wiecej jeździć nie musimy :) zostały drobne szmery ale one z czasem znikną a nawet jeśli nie to nie zagrażają zdrowiu ani życiu :) a jak wam minął dzień?,

Gość Rimmer 83
To dobrze że wszystko ok z twoją córką, zawsze jest strach jak coś niedobrego się dzieje. Ja dziś poczułam magię świąt :-) ubralismy choinkę, uciekłam z córką pierniczki i tak jakoś się świątecznie zrobiło :-) Jutro jeszcze krokiety i odpoczynek :-)

Gość MamaZuzi93
U nas choinka juz drugi dzień stoi. Jutro mam w planie zrobić sałatkę z tuńczyka, rybę po grecku i może jakieś ciasto :)

Gość Mamaaga83
Ale cichutko się tu zrobiło. Ja od jutra wracam do pracy, strasznie mi się nie chce. Maluszek zaczyna brykać w brzuchu. Za chwilę zaczyna się 20 tc. jesteśmy prawie na półmetku :) Dzisiaj odwiedziła mnie siostra i przywiozła w prezencie piżamkę i body dla maluszka. Coraz więcej różności dla Kubusia się nazbierało. Cudny czas :)

Gość gość
witam panie może dołączam się nie na temat konkretny ale chciałabym wam zaproponować odlewy brzuszka w ciąży naprawdę fajna sprawa wykonuję również odlewy rodzinne tzn mama tata i dzieci wszyscy trzymaja się za ręce zapraszam zainteresowane panie na terenie olsztyna pozdrawiam

Gość gość
a w razie o odlewy pytań zapraszam lisiczka29044@wp.pl