Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bila17

Ciąża po tabletkach antykonceocyjnych

Polecane posty

Gość bila17

Cześć. Otóż brałam tabletki przez ponad 2 lata ale z mężem postanowiliśmy starać się o dziecko więc odstawiłam tabletki, poczekałam aż minie krwawienie z odstawienia i zaczęliśmy starania wiem że był 3 grudzień i później w następnym tygodniu ale zapomniałam które dni. Od kilku dni czuje takie bóle na dole brzucha i kłucie w jajnikach najbardziej wieczorem... Do tego jestem senna, bolą mnie plecy na dole. Nie wiem co to wszystko oznacza. Dziś po 14 dniach od stosunku (który był 3 grudnia) zrobiłam 2 testy i oba negatywne... Czytałam opinie na ich temat i nie każdy je poleca. Więc znów nie wiem czy te testy do d**y czy może nie wykryły wczesnej ciąży... Do okresu mam jeszcze 10 dni ale też nie wiem czy się pojawi bo po odstawieniu tabletek różnie to jest a to dopiero pierwszy mój cykl po odstawieniu. Może był ktoś w podobnej sytuacji albo wie coś na ten temat. Nie mogę się doczekać tych dwóch kresek. Pozdrawiam.

Gość gość
jak długie masz cykle skoro do okresu jeszcze 10 dni a współżyłaś 2 tyg. temu i myślisz że zaszłaś w ciaże?

Gość bila17
27 listopada odstawiłam tabletki a 30 listopada miałam krwawienie z odstawienia więc pierwszy prawidłowy okres wypada mi niby na 27 grudnia ale czy on się pojawi to nie wiem...

Gość gość
Spróbuj betę z krwi zrobić, ona wychodzi wcześniej. A jak nie to poczekaj z zrób za parę dni ponowny test z moczu.

Gość bila17
Z moich obliczeń wynika że w tamtym tygodniu i w tym mam dni płodne a wtedy także kochałam się z mężem.. Może ten ból w podbrzuszu i jajnikach to zagnieżdżenie zarodka a tydzień to za mało żeby wykryć ciąże testem... Czytam ciągle o różnych przypadkach na Internecie ale nie wiem co myśleć. Na jednej ze stron pisało że owulacja wraca już kilka dni po odstawieniu tabletek..

Gość gość
zdecydowanie za szybko na ten test! zrob najwczesniej w dniu spodziewanej miesiaczki. po odstawieniu tabletek cykle moga miec rozna dlugosc i to normalne.

Gość bila17
Czyli szanse jeszcze są? Boże tak bardzo bym chciała nie chce się nakręcać ale to samo w głowie siedzi. Będziemy nadal próbować. Powtórzę test jeszcze w dzień okresu. Naprawdę dziwnie się czuje i te jajniki też dziwna sprawa nigdy mnie tak nie bolały.

Gość gość
Czyli szanse jeszcze są? Boże tak bardzo bym chciała nie chce się nakręcać ale to samo w głowie siedzi. Będziemy nadal próbować. Powtórzę test jeszcze w dzień okresu. Naprawdę dziwnie się czuje i te jajniki też dziwna sprawa nigdy mnie tak nie bolały. X Kobieto WYLUZUJ!!!!!!! Dopiero co odstawiłaś tabletki, cykl się jeszcze nie unormował, różnie możesz się czuć w związku z odstawieniem, więc wszelkie dziwne bóle i objawy to absolutna norma. Poza tym dopiero co zaczęliście się starać, a Ty już szalejesz jakby nie wiem co się działo. Sorry, ale Twoje zachowanie to zachowanie typowej sraczki-staraczki, której padło na mózg:/ Szansa na ciążę zawsze jest, ale po co się tak nakręcać?

Gość bila17
Zaczynają się nie miłe odpowiedzi. Byłaś kiedyś w takiej sytuacji? Jeśli nie masz nic sensownego do powiedzenia i nie umiesz odpowiedzieć na to co napisałam to proszę nie pisz. Biorę wszystko pod uwagę a trochę się podłamałam tym negatywnym testem.

Gość gość
Ból jajników i brzucha nie jest oznaka ciazy a spowodowany jest odstawieniem tabletek. Ja miałam takie bóle przez kilka miesięcy po tabletkach i oznaczały one dni płodne. Odstawiłas tabletki wiec możesz oczywiście zajść w ciąże ale nie nakręcaj sie tak i przygotuj sie psychicznie ze na ciąże, jak wszystko jest ok, poczekasz jeszcze ok 3-6 miesięcy. Pozdrawiam i życzę powodzenia w staraniach.

Gość gość
uspokoj sie! ja rozumiem ze bardzo chcesz,ale takim zachowaniem wcale sobie nie pomagasz. daj sobie czas!

Gość gość
I jeszcze jedno lepiej by cykl i hormony sie unormowaly zanim zajdziesz w ciąże... Po tabletkach jak odrazu zachodzi sie w ciaze to ryzyko poronienia w pierwszych 3 miesiącach jest bardzo wysokie... Ciąża sama w sobie powoduje ze hormony szaleją wiec naprawdę lepiej i bezpieczniej poczekać ze staraniem sie o dzidzie jeszcze chociaż ze 2 cykle. Niech organizm sie trochę ogarnie po tabletkach.

Gość bila17
Pytałam lekarza jak z tym czekaniem po ostawieniu ale mówił że nie ma potrzeby teraz są takie tabletki że nie trzeba czekać po za tym te hormony które brałam były słabe chodziło tylko o zmniejszenie bóli menstruacyjnych. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi pewnie tylko dziś jestem taka załamana po tych testach może za wcześnie na nie było i tyle. Może faktycznie te bóle są po odstawieniu tabletek a może teraz wypadają mi dni płodne i dlatego tak jest. Mąż mnie pocieszył że on będzie bardzo chętnie się starał dalej - typowy facet :) Pozdrawiam wszystkich.

Gość gość
Cóż, ja byłam w takiej sytuacji. O dziecko się starałam, ale wybacz: Aż tak jak Ty nie histeryzowałam. Miała rację osoba pisząca żebyś wyluzowała, bo piszesz jak te wszystkie staraczki, tyle że napisała to dosadnie.

Gość gość
Panikara, jak 150 :O wiesz kiedy test ciążowy jest wiarygodny? W dniu spodziewanej miesiączki :O wczesniej wiarygodna jest tylko morfologia. Dobrze, że godzine po stosunku testu nie zrobiłaś :D

Gość gośćOla
Ja odstawiła tabletki 18 lipca ( tego dnia było krwawienie z odstawienia , i w tym cyklu nie udało mi sie zajść w ciąże , następny okres dostałam 16 sierpnia i 30 sierpnia zaszłam w ciaze . Czyli odrazu praktycznie po tabletkach ( pierwszy prawidłowy cykl ) tabletki brałam 4 lata .

Gość gość
Trzeba być idiotą by brać tabletki i sobie SZKODZIĆ!!!Do tego zawsze podczas badań i zabiegów nawet w szpitalu mamy Prawo do osoby bliskiej i to jest nasz świadek niewygodny dla lekarzy lecz dzięki temu lekarz nie postępuje rutynowo doprowadzając nawet do utraty ciąży! !! Bo nie można być tepą i zacofaną by wstydzić się męża! !!!

Gość gość
Ja 27 sierpnia miałam krwawienie z odstawienia, aktualnie jestem w 16 tygodniu ciąży