Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaką metodą opanować język niemiecki?

Polecane posty

Gość gość

Jaką metodą najlepiej nauczyć się niemieckiego?

od podstaw, zacznij sobie od gramatyki... a po co chcesz opanować ten język? jest on trudny, ja się ucze już 15 lat i jestem na zaawansowanym mature zdałam na 100 procent ale powiem szczerze że mam pare lat przerwy w nauce i troszke pozapominałam, trzeba uczyc się sustematycznie i byc na bieżąco

Gość malwa98
Mowa przychodzi dopiero z czasem i jest naturalną konsekwencją. Im bardziej ktoś zmusza Cię do mówienia i im bardziej Ty sam siebie zmuszasz, tym więcej szkód zostaje wyrządzonych, ponieważ zamiast uczyć się język odczuwać, uczysz się go tłumaczyć. W szkołach i na kursach zazwyczaj uczymy się od samego końca, a do nauki odczuwania nigdy nie dochodzimy. W związku z tym taka nauka jest nauką tłumaczenia, a nie samego języka. Tak naprawdę taka kolejność jedynie niszczy przyjemność z używania języka. Pamiętaj, że mowa to kierunek uczucie – symbol. Oznacza to tyle, że zawsze, zanim coś powiesz, najpierw Twój umysł odwoła się do uczucia, a dopiero potem przypomnisz sobie przypisane do tego uczucia słowo. W praktyce oznacza to tyle, że jeśli mówisz za wcześnie, najpierw i tak zawsze poczujesz, np. smak jabłka, później Twój umysł odszuka odpowiedni symbol przypisany do tego uczucia, czyli w tym przypadku polskie słowo jabłko (ponieważ ten symbol jest lepiej powiązany z uczuciem), a na samym końcu odnajdziesz słowo w języku angielskim: apple. Więcej tu: http://metoda5s.pl/ facebook.com/metoda5s/

Gość Olciaa11
wbrew pozorom niemiecki jest bardzo prosty, moim zdaniem znacznie prostszy od angielskiego :D Chodzę na niemiecki właśnie do Lincolna na Karmelickiej i jestem mega zadowolona, świetni lektorzy i bardzo ciekawe zajęcia

Gość gość
trafić do obozu .....harcerskiego?

Gość Regina56
Nie wiem czy idealna metoda nauki języka istnieje! Ostatnio wywnioskowałam, że każdy posiada inną, która jest dla niego odpowiednia . Jeśli natomiast chcecie poznać poziom wiedzy własnego języka obcego to możecie wykonać bezpłatny test na http://www.e-korepetycje.net/baza-testow kwalifikujący Was do danej grupy. Taki test pozwoli Wam poznać poziom zaawansowania Waszej wiedzy... co za razem też jest bardzo fajną i niezależną oceną własnych umiejętności :-)

Gość pszemeeek
im prostsza metoda, tym lepsza. Porządna szkoła językowa, np Lincoln do ktorego chodze nauczy o wiele lepiej niż samodzielna nauka albo jakieś kursy.

Najskuteczniejszą ! A jaka to najskuteczniejsza? Taka, na której szybko się przyswaja słówka i wiedzę. Taka, którą wybierają zarówno i dzieci, i rodzice, i lekarze, i inżynierowie. Prosta, łatwa, na każdej lekcji odpowiednia dawka do przyswojenia. Jeśli stwierdzisz, że nie pasuje Tobie ta metoda, po prostu kończysz naukę w danej chwili. Ta metoda to http://www.metodaad.pl/