Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Faktoring

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam, ot贸偶 wsp贸lnie z m臋偶em prowadzimy firm臋 i rozwa偶amy skorzystanie z faktoringu oferowanego przez firm臋 http://magellan.pl . Ot贸偶 zwracam si臋 do was z pytaniem - czy korzysta艂 kto艣 wcze艣niej z takich us艂ug? C贸偶, oferta wydaje si臋 by膰 korzystna, aczkolwiek r贸偶nie to bywa w praktyce ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 daria8l
Bardzo mi przykro, ale nie jestem wstanie Ci pom贸c. Dopiero niedawno dowiedzia艂am si臋 co to faktoring. Sta艂o si臋 to, poniewa偶 przeczyta艂am ten artyku艂 http://rachunek.net.pl/faktoring-co-to-takiego/ Je偶eli chcecie wiedzie膰 wszystko o faktoringu to przeczytajcie ten tekst. Nie musicie dzi臋kowa膰. :)

Udost臋pnij ten post

Najlepiej zastanowi膰 si臋 czy taki faktoring jest Ci niezb臋dny. Poza tym to nie jest tak, 偶e z miejsca dostaniesz faktoring pe艂ny, nie ma tak 艂atwo. Co do samej us艂ugi to jestem jej wielkim zwolennikiem, ale podobnie jak przy ka偶dej us艂udze finansowej polecam TYLKO NAJWI臉KSZE INSTYTUCJE. Lubi臋 wiedzie膰, 偶e moje pieni膮dze s膮 dysponowane przez profesjonalist贸w. Dlatego je艣li faktoring to moim zdaniem tylko Bibby Financial Services, s膮 chyba najwi臋ksi w Polsce i mi to wystarcza.

Udost臋pnij ten post

Moim zdaniem faktoring jest przydatn膮 opcj膮 w przypadku problem贸w z wyp艂atami od wierzycieli. Nie znam si臋 na tym jako艣 mocno, ale w sumie wesz艂am na stron臋 Bibby Financial Services i tam troch臋 poczyta艂am. Wnioskuj臋, 偶e faktoring to ca艂kiem przydatna sprawa, na pewno warta rozwa偶enia w przypadku problem贸w z pieni臋dzmi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ogguv
Faktoring jest spoko ale najlepiej jak on jest uzasadniony tzn jest Ci rzeczywi艣cie potrzebny. Nie ma co si臋 pakowa膰 w faktoring, je偶eli masz ma艂膮 firm臋, ma艂o kontrahent贸w, kt贸rzy w dodatku trafili si臋 uczciwi i p艂ac膮 Ci na czas, a Ty nie przejmujesz si臋 tym czy Ci臋 sta膰 na op艂aty. Natomiast podejrzewam, 偶e wraz z 艣wiadomo艣ci膮 Polak贸w na temat istnienia faktoringu, firmy z us艂ugami faktoringu b臋d膮 si臋 rozwija膰 coraz szybciej, bo nasz rynek jest jaki jest, a przedsi臋biorcy niejednokrotnie nie tyle czekaj膮 do ostatniego dnia sp艂aty nale偶no艣ci, ale nawet sp贸藕niaj膮 si臋 ze sp艂at膮 stawiaj膮c Ci臋 pod murem. Najwi臋kszy rozw贸j w ostatnich latach prezentuje Bibby Financial Services, a skoro notuj膮 taki progres to znaczy, 偶e znaj膮 si臋 na rzeczy i warto skorzysta膰 z ich us艂ug.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nitrogliceryna
Ja co prawda nie korzysta艂em z us艂ug tego o czym wspomnia艂a艣, ale musz臋 pochwali膰 wspomniane ju偶 Bibby Financial Services, za to 偶e utrzymali mnie na powierzchni wtedy gdy by艂o ci臋偶ko. W mi臋dzyczasie uda艂o mi si臋 zmieni膰 kontrahent贸w, wi臋c i z Bibby zaprzesta艂em wsp贸艂pracy, ale wtedy gdy jej potrzebowa艂em to przede wszystkim pomogli mi zrozumie膰 ide臋 faktoringu oraz wyt艂umaczyli mi jak takowy faktoring b臋dzie u nich wygl膮da艂. Przekonali mnie do siebie i je偶eli potrzebujesz pomocy w zakresie faktoringu to warto si臋 do nich zg艂osi膰. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JuzNieNiepewny
@Nitrogliceryna - i tak to w艂a艣nie powinno wygl膮da膰. Mam do艣膰 firm, kt贸re tylko 偶eruj膮 na klientach. Sam prowadz臋 dzia艂alno艣膰 i niejednokrotnie doradza艂em klientowi ta艅sze rozwi膮zanie albo nawet i inny produkt, kt贸rego osobi艣cie nie mam na stanie. Dlaczego? Bo taki klient potem wystawi dobr膮 laurk臋 o mnie i potencjalna korzy艣膰 jest du偶o wi臋ksza. Co do faktoringu to w艂a艣nie takie posty przekonuj膮 mnie, 偶e warto zaufa膰 Bibby Financial Services, mia艂em w膮tpliwo艣ci, ale to jedno zdanie je rozwia艂o. Dzi臋ki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bardsley
Szuka艂em ostatnio informacji o faktoringu bo potrzebuje do mojej firmy i zaskoczy艂em sie jak dobre jest to rozwi膮zanie. Polecam bardzo gor膮co ludziom, kt贸rzy maja problemy z zatorami p艂atniczymi - pomaga w ch...yba ka偶dy spos贸b :-) sam korzystam z bibby financial services, du偶a firma, bardzo pewnie si臋 z nimi czuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 joakim
Ludzie do艣膰 negatywnie podchodz膮 do faktoringu, kojarz膮 to ze 艣ci膮ganiem nale偶no艣ci, windykacj膮 - a niepotrzebnie. To co艣 ca艂kowicie innego. Faktoring to us艂uga, kt贸ra zapewnia p艂ynno艣膰 finansow膮, wyp艂acane s膮 pieni膮dze na kt贸re zwykle nale偶a艂oby czeka膰 miesi膮cami. Korzysta艂em ju偶 niejednokrotnie z us艂ug bibby financial services, jestem zadowolony bo faktoring pozwala naprawd臋 utrzyma膰 p艂ynno艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eloel
@joakim w艂a艣nie ostatnio rozmawia艂em z lud藕mi i m贸wili, 偶e faktoring to straszne z艂o a jak zacz膮艂em im tlumaczy膰 o co w tym chodzi to okaza艂o si臋, 偶e jednak nie jest tak 藕le. Te偶 za przyk艂ad podawa艂em bibby financial services i chyba uda艂o mi si臋 kilka os贸b przekona膰 :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gitarkos
faktoring nie jest z艂y, ale je艣li jest 藕le dopasowany to mo偶e by膰 wrzodem na d***. us艂ugi faktoringowe s膮 jak najbardziej w porz膮dku. te偶 korzysta艂em z bibby financial services i nie mai艂em najmniejszych problem贸w ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Riperek
Je偶eli jest potrzeba to warto skorzysta膰 z tej us艂ugi. Cho膰 nieprawd膮 jest 偶e na skorzystanie z faktoringu nie mo偶e odby膰 si臋 w szybkim czasie. W Raiffeisen Polbank mo偶na otrzyma膰 艣rodki finansowe w ci膮gu 2 godzin. Do tego nie ma oprocentowania i p艂acisz raz na rok, wi臋c jeste艣 z g贸ry przygotownay na kwot臋 pobieranej prowizji. http://raiffeisenpolbank.com/faktoring/faktoring-plus/-/article/tab/Tabela

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja korzysta艂am z oferty NFG i je艣li o nich chodzi, to mog臋 poleci膰, bo wszystko by艂o szybko i sprawnie za艂atwione, a to chyba najwa偶niejsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jacekjackowiski212
Ja mog臋 Ci poleci膰 z pewno艣ci膮 us艂ugi firmy https://www.monevia.pl Faktoring jest jedn膮 z najm艂odszych form finansowania bie偶膮cej dzia艂alno艣ci przedsi臋biorstwa. W Polsce rynek tych us艂ug nie jest jeszcze tak rozwini臋ty jak w krajach zachodnich. Brak znajomo艣ci zasad dzia艂ania faktoringu przez polskich przedsi臋biorc贸w powoduje b艂臋dne postrzeganie go jako co艣 drogiego i skomplikowanego. Obecnie faktorzy oferuj膮 coraz korzystniejsze warunki dzi臋ki czemu powi臋ksza si臋 grono przedsi臋biorc贸w decyduj膮cych si臋 na ich us艂ugi. Instytucje faktoringowe przygotowuj膮c ofert臋 bior膮 w g艂贸wnej mierze pod uwag臋 sytuacj臋 finansow膮 odbiorc贸w i samego przedsi臋biorstwa. Bardzo istotnymi czynnikami s膮 r贸wnie偶 terminy p艂atno艣ci faktur, rozproszenie kontrahent贸w, czy okres dzia艂alno艣ci firmy. Wa偶ne jest aby w umowach z kontrahentami nie wyst臋powa艂 zakaz cesji faktur, poniewa偶 taki zapis uniemo偶liwia uzyskanie faktoringu. Wszystkie te informacje pozwalaj膮 na indywidualne podej艣cie do klienta i zaoferowania mu odpowiednich warunk贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lepiej p贸藕no ni偶 wcale ;)

Udost臋pnij ten post