Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michaszki

2,5 latek nie skupia się

Polecane posty

Gość michaszki

Witam, Mój syn ma 2,5 lat i bardzo szybko się nudzi bądź ma problem z skupieniem. Nie wiem już co robić, jak go zachęcić /zmotywować . Nie bawi się sam praktycznie wcale, muszę się z nim bawić. Jednak każda zabawa jest dosłownie na 1 min bądź 2 min.Po minucie bądź dwóch nie chce się już bawić, i bierze coś innego . Po godzinie "zabawy" jestem wykończona. Staram się robić z nim wszystko rysowanie,malowanie,piasek kinetyczny,modelina,puzzle,klocki,naklejki z książeczkami,masa solna,autka,gotowanie itp.... On potrafi skupić się tylko na jedzeniu i bajce w tv!!!.

Gość gość
Po prostu przyzwyczaił się do tego, że ktoś wokół niego skacze i wymyśla coraz to nowsze zabawy. Przez to nie potrafi sam się sobą zająć. Podejdź do tego inaczej. Nie włączaj telewizora, zostaw mu kilka zabawek, tylko nie za dużo, co najwyżej 3 i zajmij się sama sobą. Jak poczuje co to nuda to sam zacznie się interesować zabawkami.

Gość michaszki
nie sądzę gdyż z racji obowiązków jakie mam w domu czy w pracy która również jest w domu. nie jestem w stanie zająć się nim 24 h, więc nudził się nie raz bo się nim nie zajmowałam więc zmuszony był jakoś znaleźć sobie zajęcie

Gość gość
A może po prostu ma za dużo zabawek i nie może skupić się na 1 rzeczy, bo co chwila zauważa coś innego? Też bym ograniczyła jego plac zabaw do kilku zabawek, resztę pochowaj. Za jakiś czas podmień mu zabawki, będzie traktować je jako nowe i się nimi bardziej zainteresuje.

Gość michaszki
On nie posiada dużo zabawek.

Gość gość
Można nie mieć dużo, ale można mieć za dużo :D Paulo Coehlo