Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina2578

choroba a zwiazek

Polecane posty

Gość Ewelina2578

Witam. Od pol roku spotykam się z mezczyzna. Przez dwa miesiące było cudownie. Po tym czasie choroba, z która się zmaga spotegowala się, przez co podejrzewam, że dostal depresji. Spotykamy się, ale od jakiegoś czasu to ja aranzuje spotkania. Czasem, jak do niego dzwonie, mowi ze nie miał ochoty na telefon. Mam wrzaenie, ze mu na mnie nie zależy, chociaż wyznal, ze w jednym z smsów na początku wyznal mi cos, tylko ze ani ja ani on dokładnie nie pamiętamy treści i ze dalej podtrzymuje tego smsa i nie będzie się powtarzal. Ostatnio jak zapytałam, czy jesteśmy w związku on powiedział, ze nie może mi odpowiedzieć na to pytanie, ze na razie jest jak jest i nic na to nie poradzi. Nie może skoncentrować się na niczym innym, tylko na chorobie. Powiedzcie, co mam robic, czy to jego zachowanie może wynikac z choroby czy po prostu nic do mnie nie czuje?

Gość Ewelina2578
Mowilam, ze chce być z nim pomimo choroby, a on dalej, ze jest jak jest. Rozumiem, gdyby powiedzial może, ze jesteśmy razem i czas pokaze, a on nic. Jak się zachować w takiej sytuacji, wolalabym wiedzieć, czy dla niego cos znacze.

Gość gość
Odpuść sobie choć na chwilę. Miałam to samo.

Gość Ewelina2578
tzn, możesz cos więcej na ten temat powiedzieć?

Gość Ewelina2578
Jestem zalamana, bo się zakochałam, a nie wiem co druga osoba do mnie czuje.

Gość gość
Zakochałam się w chłopaku który też mi nic nie wyznawał i cierpiał na depresję. Byłam przy nim cały czas i wszystko tłumaczyłam depresją. Jesteśmy teraz kilka lat po ślubie, chce rozwodu, codziennie o nim myślę. Człowiek cierpiący na depresję jest bardzo bardzo trudny! Wieczne niezdecydowanie, stekanie, poczucie nieszczescia i wiele wiele innych.

Gość ewelina2578
Tutaj chodzi o chorobę oczu, przy której można stracic wzrok, depresja do tego doszla.