Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy kp jakie jest Wasze libido, bo moje ZEROWE...

Polecane posty

Gość gość

Od porodu (cc) minęło 8,5 mca, kp na żądanie. Miesiączka wróciła 3 mce temu. Jednak nie mam żadnego popędu seksualnego i zastanawiam się, czy to normalne. Ponoć jak prolaktyna jest podwyższona, to libido spada, a moja prolaktyna przekracza normę dwukrotnie... Czy któraś z Was tak ma?

Gość gość
ja nie karmilam swoich dzieci , minelo kilka lat i tez mam zero popedu

Gość gość
To powszechny problem, o którym nikt nie mówi.

Gość gość
Ja się nawet nie daję dotknąć mężowi, wprost nie mogę na niego patrzeć, jak widzę, że ma na "to" ochotę i robi podchody to urządzam awanturę pod byle pretekstem aby nic z "tego" nie wyszło...

Gość gość
Od momentu zajścia w ciąże (07.2014) do dnia dzisiejszego uprawiliśmy seks tylko 2 razy: raz w połowie ciąży i raz po zakończeniu połogu. To było bez przyjemności dla mnie, dałam się namówić dla tzw św. spokoju. Nie jestem zwierzęciem ani robotem i nie będę robić czegoś, czego nie chcę.

Gość gość
Zawsze dziwiły mnie te specjalne tabletki antykoncepcyjne dla karmiących, że jest na nie popyt, przecież kp zabija libido, a jak się już uprawia seks raz kiedyś to chyba lepiej użyć gumki a nie truć siebie i dziecko hormonami cały czas...już widzę te karmiące kochające się codziennie w dodatku na tabsach...

Gość gość
Z jakich zaburzeń hormonalnych wynika brak popędu? Poza podwyższoną prolaktyną? Ktoś coś wie?

Gość gość
Ciekawe jak to mozliwe że przed wojną na wsi kobiety karmiły do 4 roku życia, a pomimo to "co rok prorok"?

Gość gość
Dziecko ma teraz 8 miesięcy. Karmię piersią. Ochotę na seks mam dość duży. Przed ciążą i w trakcie seks bardzo częsty (prawie codziennie). Po porodzie po okresie połogu średnio 3 razy w tygodniu. Mój przypadek nie jest do konca adekwatny, ale zmniejszona chęć na seks wynika ze zmęczenie i pewnego znużenia tematem rodzicielstwo. Mąż też ma teraz bardziej stresujący okres w pracy ( zawsze przed świętami) i ma mniej czasu na seks. A z innych powodów braku ochoty na seks to może wygląd. Spróbuj niech ktoś zaopiekuje się dzieckiem, trochę czasu tylko dla was i zobaczysz czy ochota wróciła.

Gość gość
U mnie też dramat. To nie kwestia wyglądu, nie narzekam. Ani zmęczenia, bo po pierwszym dziecku wszystko było normalnie. A po drugim katastrofa - seks mógłby nie istnieć, nic nie czuję, kombinuję jak mogę by się wykręcić albo raz na jakiś czas zmuszam się" przez rozum i za ojczyznę" co by mąż nie oszalał :-p

Gość gość
heh...co rok prorok, bo dziadki sami brali, a nie pytali sie babek o zdanie..

Gość gość
Mnie się wydaje, że po ciąży cały układ hormonalny się przestraja. To nie tylko kwestia prolaktyny. A może masz ukrytą depresję?

Powiem Wam, że pierwsze dziecko karmiłam 9 mscy i przez cały ten okres miałam ogromną ochotę na seks. Teraz drugie dziecko ma 3 msce, karmione też piersią, i... kompletnie mi się nie chce. Mąż się stara- masaże, czułe słówka itp i dzięki temu raz na 7- 10 dni mi się zachciewa, ale co gorsze strasznie boli na początku każdego stosunku. Dopiero po użyciu kilograma żelu i killu delikatnych *****ch przestaje boleć i zaczynam czuć przyjemność.

Gość gość
Dobrze ktoś tu napisał. To powszechny i poważny problem o którym się nie mówi. Nie ma się co dziwić, że potem tyle zdrad i rozwodów. Pracuję w męskiej branży i nasłuchałam się takich historii mnóstwo. Pomóc może seksuolog. A ochota na seks zazwyczaj wraca jak kobieta ma ochotę na kolejne dziecko.

Gość gość
a ja tam lubię sex:) szczególnie rano, tak trochę na śpiocha, na szybko przed kawą. Nic lepiej nie pobudza. Żal waszych mężów i was też, bo pozbawiacie się przyjemności tłumacząc to KP i hormonami. Tak nie jest. To siedzi w waszej głowie, po prostu dostałyście to co chciałyście (dziecko) i tyle.

Gość gość
Martalena, jak sex nie jest ci do niczego potrzebny, to jak zaszłaś/ zajdziesz w ciążę?? Niepokalane poczęcie?

Martalena - jeśli Twój facet ma podobne podejście to ok. Jednak często seks jest ważnym elementem związku i jeśli wtedy jedna ze stron zaczyna go unikać, to wtedy jest to problem. Moim zdaniem.

Gość gość
Oczywiście, że to jest problem. To jeden z głównych aspektów funkcjonowania w związku i tyle. Odmawianie partnerowi sexu to oszukiwanie i nieszanowanie go.

Gość gość
Martalena, masz męża czy faceta? Jeżeli tak, to uwiodę go w godzinę!!! Uwielbiam takich wygłodniałych, sfrustrowanych brakiem seksu facetów.

Gość gość
Przede wszystkim znajdźcie dobrego lekarza - by prolaktyna była w normie (dla matki karmiącej) nie trzeba wcale neiwiadomo czego w siebie pakować. I seksuologa - wystarczy miesiąc, dwa braku chęci wywołanej hormonami, by zniechęcić się także psychicznie i wtedy klapa. x Jeśli Wam zależy na związku, na Waszej relacji. Chyba, że macie wyj****e bo doczekałyście się dziecka - ale to wtedy świadczy o Was.

Gość gość
Przede wszystkim znajdźcie dobrego lekarza - by prolaktyna była w normie (dla matki karmiącej) nie trzeba wcale neiwiadomo czego w siebie pakować. xxx haha, byłam u różnych lekarzy w tym endokrynologa i wszyscy twierdzą że karmiącej NIC nie mogą przepisać aby obniżyć prolaktynę, bo straci laktację.

Gość gość
Leków obniżających prolaktynę (Bromergon, Norprolac, Dostinex) NIE WOLNO brać podczas karmienia.

Gość gość
a nie możecie po prostu przestać karmić?

Gość gość
Nie możemy bo karmienie dla dobra dziecka jest dla mnie ważniejsze niż seks dla dobra męża. Dziecko samo się nie nakarmi, a mężowi bozia rączki dała, więc sam sobie poradzi :)

Gość gość
Seks dla dobra męża?? A dla swojego nie? Ostatecznie mąż oprócz rąk ma też oczy, więc zawsze jakąś chętną panią do seksu wypatrzy ;) A Ty ręce chyba tez masz sprawne?

Gość Martalena38
gość... mam męża... a spróbuj go uwieść :D On z takich jak ty się śmieje :) Namawianie partnerki do sexu wbrew jej woli, obrażanie się na nią to nieszanowanie jej. Chcecie to traktujcie to jako problem w związku. Mnie to nie boli i nie jest to choroba. Ktoś wcześniej zapytał skąd mam dziecko. Niepokalane poczęcie? Kiedyś ochota była, po urodzeniu dziecka ochota przeszła. I tyle. Jest mi z tym wygodnie, nie muszę zadowalać męża i gimnastykować się w łóżku na jego życzenie.

Gość Martalena38
Ręce to ON ma sprawne, może sobie poradzi. Czy współżyjecie dziewczyny dla niego, bo on chce? Czy dlatego, że WY chcecie? Ja nie mam problemu z odmawianiem współżycia, kiedy nie mam na to ochoty. Czy to jakiś przymus? Mój obowiązek? Bo on chce? Nie mam ochoty i tyle, nie muszę się do niczego zmuszać. Odmawiam tyle razy ile mi się podoba. A jestem w związku 11 lat. Na początku się obrażał, potem głupio komentował a teraz to szanuje. Nie ma innego wyjścia. Jestem człowiekiem (nie robotem), mam swoje uczucia, potrzeby albo ich brak. Nie muszę się zmuszać do czegoś, na co nie mam ochoty.

Gość gość
13:29 tak, seks dla dobra męża, a dla mojego nie, bo ja się nie liczę, skoro mam coś robić wbrew sobie, chyba logiczne?

Gość gość
Twój mąż śmieje się? Chyba przez łzy :D A może trafiłaś na impotenta niemal. Mój NIGDY na mnie nic nie wymusza, bez problemu i tygodnie wytrzyma bez. Ale no nie rozumiem po co mamy sobei tego odmawiać? :D Dla jakiejś zasady? A jeśli mi czy jemu ochota na seks by znikła to poszłabym do seksuologa. Bo gdy coś było a potem ot tak znika to nie jest normalne. I wszelkie badania, opracowania itd mówią o tym, że dla dwojga zdrowych ludzi seks ZAWSZE będzie istotny. W housie był taki przypadek, jak facet sądził, że jest aseksualny (miał coś tam z hormonami) i jego laska tak go kochała, że sama sobie to wkręciła. Ale potem jak mu zaczął stawać to była zadowolona :P

Gość gość
To jak będziecie mieć depresję i Waszym marzeniem będzie leżenie w łożku całymi dniami to będzie normalne? Bo Wy macie na to ochotę i tak ma być? Nie ważne, że jesteście chore, nie ważne, że kiedyś z mężem chodziłyście na spacery, ważne że Wy nie macie ochoty robić nic. Jeśli ktoś całe życie był oziębły seksualnie (a hormony ma w porządku) to jest inna sprawa. Jeśli był aktywny seksualnie, czerpał z seksu radość a potem przyszła oziębłość to świadczy o jakichś problemach. I jeśli komuś zależy na związku to stara się dociec co się stało. Proste