Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to życie potrafi zaskoczyć

Polecane posty

Gość gość

W maju zaszłam w ciążę, nieplanowaną. Na początku trochę się martwiliśmy, że będzie ciężko, bo dopiero jesteśmy w trakcie budowy domu, mąż ma nową pracę, ja też niedawno skończyłam studia dopiero. Z czasem wszystko zaczęło się układać, zrezygnowaliśmy z wynajmu, przeprowadziliśmy się tymczasowo do moich rodziców, przyśpieszyliśmy z budową itd. Jestem w ósmym miesiącu bliźniaczej ciąży, wszytsko przebiega prawidłowo, ale jakiś czas temu mąż przeszedł ciężką świnkę, powikłąną, a następnie zapalenie jąder. Wczoraj okazało się, że jest bezpłodny. Poza faktem, ze jest trochę przybity to cieszymy się tak bardzo, że życie nas zaskoczyło i będziemy mieli dzieci. Nieplowane, ale bardzo bardzo kochane i wyczekiwane.

Gość gość
Wszystkiego dobrego dla Was!!

Gość gość
To prawda, życie potrafi zaskoczyć. Powodzenia :)

Gość gość
Nie ma tego złego co by ma dobre nie wyszło. Ktoś widać nad wami czuwał i ta ciąża wcale nie była wpadka. Najlepszego :)

Gość gość
Dziękuję Wam za miłe słowa, naprawdę pomimo że wczorajsze wyniki nie są dla nas dobrą wiadomością, to po protu nie potrafię przestać się uśmiechać. Zawsze chciałam mieć dzieci, bo je uwielbiam. Widać tak miało być :)

Gość gość
No to teraz tylko bezproblemowego rozwiązania i zdrowych Maluszków :)

Gość gość
ale historia, spotkało Was wielkie szczęście :)

Gość gość
skoro życie tak potrafi zaskoczyć to kto wie może mąż jeszcze zapłodni kiedyś i trzecie. Nigdy nie mów nigdy

Gość gość
Az mnie ciarki przeszly, autorko. Zycze wam szczesliwego rozwiazania szczesliwego rodzicielstwa! :-)

Gość gość
nieźle, jeden z niewielu dzisiejszych tematów bez kafeteryjnego jadu! Powodzenia autorko :)

Gość gość
teraz mąż może się bzykać na lewo i prawo :)

Gość gość
gość dziś Zauważyłam, że jak kilka pierwszych komentarzy jest miłych to często tak zostaje. Ja tam zawsze staram się napisać coś miłego :)

Gość gość
Nie był szczepiony na swinke w dzieciństwie?

Gość gość
Cos kręcisz o tej nieplodnosci bo mój brat tez miał swinke a ma 2 dzieci ( sa jego bo podobne ;) )

Gość gość
gość dziś Przeczytaj jeszcze raz całą wypowiedź i przeproś za posądzenie autorki o kręcenie.

Gość gość
co innego świnka u dziecka a co innego u dorosłego faceta. U dorosłych świnka może być bardzo niebezpieczna, faktycznie najczęśtsze powikłanie u mężczyzn to niepłodność. Życzę powodzenia autorko!

Gość gość
Super. Gratki:) pamietam jak my z mezem sie martwilismy zanim jeszcze dziecka nie planowalismy,ze zachoruje na swinke bo nie pamiętal by chorowal w dziecinstwie a jego mama tez tego nie pamieta. Chcielismy nawet juz go zaszczepic ale byl problem bo byly tylko dostepne szczepionki mmr a reszty szczepionek nie potrzebował.

Gość gość
GRATULACJE! Super temat :) zdrówka dla maluszków :)

Gość gość
a może to prowo?

Gość gość
Ale fajna historia:)

Gość gość
to lepiej niż wygrać w totka:) powodzenia:)

Gość gość
Gratulacje i dużo szczęścia dla Was! Mąż spisał się na medal, będzie dumnym tatusiem, bezpłodność w takiej sytuacji jednak trochę mniej boli, a może jest to odwracalne i za jakiś czas znowu pojawią się u niego plemniki?

Gość gość
pozytywna w sumie historia :) choć ja powiem szczerze, generalnie ufam lekarzom z prawdziwego zdarzenia ;), to jednak tyle tych "cudów" się zdarza, tyle par miało według zapewnień lekarzy nie mieć dzieci, a jednak mają szybko, po 5 latach, po 15 latach, wiele znam takich przypadków...to jest temat w których nigdy nic nie wiadomo, no chyba że się nie ma narządów płciowych, ale w innym przypadku zawsze jest nadzieja :)

Gość gość
Moze i jestem przewrazliwiona ,ale z tym temat autorko moglas poczekac przynajmniej do czasu az sie dzieci urodza.Powodzenia

Gość gość
21.45 jesteś czarnowidzem. Dziewczyna jest w ósmym miesiącu, ciąże bliźniacze się na tym etapie rozwiązuje, dzieciom nic nie grozi! Autorko zdrówka i powodzenia!

cieszę się razem z tobą autorko bo to szczęście w nieszczęściu, ja bym się załamała bo nie wyobrażam sobie bym miała być w ciąży tylko raz, powodzenia :)

Gość gość
I tak od razu po śwince badaliście nasienie... Bez powodu...Baju baj

Gość gość
tu autorka, miło mi czytać takie komentrze, co do posądzeń o prowo, nie będę nikogo przekonywać. Ja wiem swoje i już, badanie nasienia robiliśmy z powodu zapalenia jąder, które było powikłaniem świnki. Lekarz powiedział, że szanse na odzyskanie płodności są minimalne, ale cuda się zdarzają, więc całkiem nadziei nie odebrał. I tak się teraz na tym nie skupiamy, bo oczekujemy na nasze dzieci. Wszystko już gotowe, bo jak ktoś wcześniej zaznaczył, mogę urodzić w każdej chwili. Na pewno będzie cc, ale lekarz wyznaczy termin cięcia po nowym roku, chyba że zacznie się wcześniej.

Gość gość
Gratulacje, niezwykła historia