Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Dlaczego wiele ludzi mówi że metal to darcie mordy?

Polecane posty

Rozumiem, że wiele ludzi może w ten sposób odbierać growl, który zresztą wcale nie dominuje w muzyce metalowej, patrząc na nią szeroko. Problem polega jednak na tym, że mówienie, że metal to "darcie mordy" jest definiowaniem tej muzyki przez wokal, tak jakby był jakims konstruktywnym elementem tej muzyki, tym co ją stanowi. A tak nie jest, są utwory instrumentalne((pozbawione wokalu), i szczerze mówiąc muzyka metalowa mogłaby być w całości muzyką instrumentalną i nie straciłaby wiele ze swojej metalowości. Dlaczego takie osoby nie powiedzą nic o gitarach, o perkusji? Ja przede wszystkim zwracam uwage na gitary w tej muzyce i perkusje właśnie.

Gość gość
zwróć szczególną uwagę na swoją własną głupotę :D

Gość gość
Bo to, jakby nie patrzec JEST darcie mordy i ciezko jak kogos to denerwuje to nie bedzie sluchal gitar

13:58 O, gimbusy wracają ze szkoły o tej porze, i myślą że mogą z dorosłymi wyzywać się tak jak z innymi gimbusami w klasie. :D gimbusku, jak już dorośniesz, może zrozumiesz na czym polega dyskusja i jaki jest jej cel :) to nie jest to samo co te docinki jakimi wymieniasz się z kolegami z klasy :( Mój ostatni post w tym temacie odnoszący się do nie merytorycznych postów na reszte nie odpowiadam :)

Gość gość
Bo to jest darcie ryja przez brudnych z przetluszczonymi włosami baranów haha

Gość gość
Kasiu, słuchałaś nowej płyty Kabanosa? Jak wrażenia? Zenek właśnie "drze mordę" od kiedy pamiętam. Tylko czy Kabanos to metal? Jak uważasz?

Gość gość
Mam córkę i jakby mi takiego brudasa przyprowadziła albo sama jakieś glany założyła to eksmisja kobieta to musi być kobieta i wyglądać jak kobieta a nie jak łaps

13:59 Nie, nie jest. Definiowanie tej muzyki poprzez wokal jest błędne. To tak jakby na pytanie "co to jest kraj?" odpowiedzieć "to takie lasy". Pomijajac już to, że growl czy nawet krzyczący wokal w sporej cześci metalu nie występuje.

Gość gość
Zesralam się na płytę kreatora a zeszczuplał na slayera haha

Gość gość
A wy metale jeta gooowno ?

Gość gość
Banda dupków,znowu na takich trafiłaś niebogo:-(

Gość gość
Yyyy bo to jest darcie mordy? I od tego po 5 minutach glowa boli. Ale co kto lubi.

Gość gość
Niestety dla mnie jest to darcie mordy... a jeżeli chodzi o muzykę-chaos i napieprzanie czym się da. Gitar to można sobie posłuchać w muzyce rockowej, a nie metalowej.Jeżeli chodzi o metal, to ja lubię oglądać jedynie teledyski Behemota, najlepiej bez dźwięku :P

Gość gość
Rodzaj darcia mordy zależy od tego,co za metal.Ludziska kojarzą to darcie wyłącznie z growlem,ale to nie tak.Są inne rodzaje wokalu,do tego ładnie grają gitary i perkusja,można sobie wygooglować teksty,a nie czepiać się tego biednego metalu bezpodstawnie

Gość gość
To teraz TY przeczytaj cos ze zrozumieniem. Dla kogos kogo irytuje wokal w metalu ta muzyka jest nie do sluchania. Jak ktos nie lubi szybkiej muzyki i n*******lania w perkusje to metal bedzie tylko krzykiem i halasem

Gość gość
Ludzie dużo rzeczy nie tak kojarzą.Czują smród,to myślą,że pewnie gdzieś obok jest jakiś metal:-PUbierają się na czarno,bo nidd trzeba prać ubrań.:-(Następne głupie skojarzenie to,że metal jest zbuntowanym gimnazjalistą w glanach i koszulce z nazwą zespołu:-D

Gość gość
Ale trochę prawdy w tym jest... Pamiętam, że w liceum byli metalowcy- właśnie w glanach, dziwnych fryzurach (irokezy, wygolone pół głowy, a połowa długie włosy :P ) itd. a teraz jak spotykam tych ludzi, to grzeczne fryzurki, garnitury, sukienki, dzieci, rodziny. Także wyrośli z metalu.

"Gitar to można sobie posłuchać w muzyce rockowej, a nie metalowej" Jeśli się nie ma słuchu muzycznego, to sie nie słyszy gitar, faktycznie. Wiesz, gdybyś napisała "mogę", a nie "można" to bym nie była taka złośliwa. Gitary, gitarowe riffy i solówki to najważniejszy element muzyki metalowej, nie wiem jak można nie zwracać na nie uwagi 🖐️

Gość gość
A dlaczego nie pomagacie mamusi w sprzątaniu?Strasznie bezużyteczne z was istoty.Metal daje fajnego kopa do sprzątania;-)

"a teraz jak spotykam tych ludzi, to grzeczne fryzurki, garnitury, sukienki, dzieci, rodziny." To idź na koncert metalowy - zobaczysz tam sporo ludzi ubranych jak metale, po 30 rż. :) "Także wyrośli z metalu. " Niby jak można "wyrosnąć" z dobrej muzyki? Gust może się co najwyżej zmienić. A większość fanów metalu to ludzie dorośli.

Z tego co zauważyłam, "wyrastają" najczęściej osoby, które tak naprawde nie lubiły nigdy tej muzyki, słuchały ją w ramach buntu, była ona dla nich gadżetem. Osoby naprawde lubiące tą muzyke, interesujące się nią, nie przestają jej słuchać nawet jeśli otworzą się na inne gatunki muzyczne. Widać to po średniej wieku na większości koncertów :)

Gość gość
Nawet bardzo dorośli.Widzieliśmyśmy na koncertach ludzi w różnym wieku

Gość gość
Z zabawek tez wyroslas

Gość gość
Szczerze, to nie znam nikogo dorosłego, kto słucha metalu. Bardziej właśnie dzieciaki z gimnazjum, nastolatkowie i jeszcze ludzie na studiach, to owszem. Później zrzucają glany, zakładają normalne ciuchy i zasuwają do pracy. A muzyka? Cóż, albo idą w rocka, albo w masówkę-pop, na weselach disco-polo :P Później nieco starsi w klasykę, jazz itp.

Gość gość
To idź na koncert metalowy - zobaczysz tam sporo ludzi ubranych jak metale, po 30 rż. usmiech.gif x Być może, wyjątki jakieś pewnie są, co nie zmienia faktu, że większość "wyrasta", co mówię na podstawie obserwacji najbliższego mi społeczeństwa :) A na koncert metalowy jednak się nie skuszę.

To dziwne, że nie znasz, bo ja dorosłych ludzi słuchających metalu spotykam w różnych sytuacjach i różnych miejscach. Przecież często połowa ludzi na koncertach metalowych jest po 30. I tak, ci którzy przestają słuchać metalu widocznie słuchali go na siłe. Dlaczego normalny człowiek miałby przestawać słuchać muzyki, którą lubi? Nawet gdy tu zakładam tematy o metalu, to połowa wpisujących się osób jest po 30 i piszą do mnie jak do gówniary :P Tak więc regułą jest, że nie ma żadnego "wyrastania" z słuchania metalu, a większośc fanów metalu to ludzie dorośli i średnia wieku cały czas rośnie. A jesli twierdzisz, że nie, to wyjaśnij, czemu w takim razie fanów metalu po 30 rż jest tak dużo na koncertach, że zdaża się nawet czasami że stanowią 70% publiki na niektórych koncertach :)

"Być może, wyjątki jakieś pewnie są, " Nie wyjątki. Ci co przestają słuchać metalu to pozerzy. A większośc fanów metalu to ludzie dorośli. Gó/wno wiesz o środowisku fanów metalu, w d***e byłaś gó/wno widziałaś, a się wymądrzasz. Idź na koncert, poznaj troche ludzi a dopiero potem się wypowiadaj. No chyba że trollujesz, bo nie wiem, jak w 2015 roku, w którym jest więcej starych fanów metalu niż nastolatków i widac to gołym okiem, można wypisywać takie bzdury jakie ty wypisujesz 🖐️