Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolinad8994

karmienie piersią

Polecane posty

Witam! 10 dni temu urodziłam synka. Problem polega na tym, że kompletnie nie mam ochoty karmić go piersią. Tydzień spędziliśmy w szpitalu przez ten czas praktycznie wogóle nie miałam pokarmu mały musiał być dokarmiany butlą i tak jest do tej pory. Po powrocie do domu pokarmu jest więcej ale ja nie mam kompletnie cierpliwości i ochoty na karmienie piersią. W dzień dostawiam synka do cycusia bo wiem, że to najzdrowszy pokarm ale i tak musze go dokarmić potem butlą. W nocy dostaje tylko butlę. Czy któraś z was tak miała? Źle się z tym czuje i mam wyrzuty sumienia :( I czy to prawda, że pierwsze 3 miesiące są najcięższe w opiece nad niemowlakiem? Kiedy wam maluszek zaczął przesypiać noce? Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Gość gość
wiesz, musicie sie razem zgrac;) jesli mały czuje i wie ze w nocy czy za dnia dostanie butle, nie musi sie meczyc jak przy cycu to zrezygnuje z cyca bo bedzie sie tylko męczył przy najadaniu;) Musisz sama zdecydowac czego chcesz. ja osobiscie karmiłam swoje dziecko 33 miesiace, byłam po cc i na poczatku bylo bardzo ciezko małą przyzwyczaić do piersi bo w szpitalu tez byla karmiona butlą. Wg mnie karmienie piersia jest duzo wygodniejsze - ale to tylko moje zdanie. Jak ty zrobisz twoj wybór i jesli zdecydujesz sie na karmienie butlą to wcale nie oznacza ze jestes zła matka i te wyrzuty sumeinia są bezopdstawne;)

Gość gość
Cóż, ja byłam akurat nastawiona na karmienie piersią, bo to najzdrowszy pokarm dla dziecka. Łatwo nie było, bo po długim pobycie w szpitalu córka prawie w ogóle nie chciała piersi, ale ostatecznie udało się. Nie powiem, że było łatwo, ale dzięki temu, że się zmotywowałam potem było duuuuuużo łatwiej. Prawda jest taka, że jak już dziecko nauczy się pić z piersi i przyzwyczai do niej to takie karmienie jest bardzo wygodne. Dziecko chce jeść to wyciągasz pierś i karmisz. Bez przygotowywania butli, wyparzania itp. Masz więc coś za coś:) A co do przesypiania nocy: to sprawa mocno indywidualna i niekoniecznie zależna od sposobu karmienia. I zmienia się jak w kalejdoskopie. Bo rzadko które dziecko zawsze ładnie śpi:) Większość dzieci, nawet tych ładnie śpiących ma okresy kiedy spać nie może.

Gość gość
Jak najczęściej przystawiaj dziecko do piersi będzie więcej pokarmu. Sama mam problemy z bolącymi piersiami. Mała ma 3 tygodnie i jest tylko troszkę lepiej. Mam nadzieję, że przejdzie... Polecam www.szczesliwamama.pl