Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieregularność posiłków a chudnięcie

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam takie pytanie... Mam dość nieregularny tryb pracy, tzn. pracuję o różnych godzinach, do tego dochodzi uczelnia - po prostu nie mam możliwości wstawania o tej samej porze, wypada to bardzo różnie. ;( Przez to czasem zjem śniadanie o 7, czasem o 9, a zdarza się, że jak muszę wstać późno to i około 10-11. Nie zawsze udaje mi się zjeść drugie śniadanie (żyję w biegu), jeśli już, to zwykle jest to godzina 11 i następuje to w te dni, w których wstaję wcześnie. Obiad staram się jeść o stałych godzinach, ale też w praktyce wychodzi różnie. Najczęściej jem około 13, zdarza się też, że o 14-15, w skrajnych przypadkach 16. Natomiast jeśli chodzi o kolację, to tutaj wychodzi najprościej, najczęściej jest to 18, czasem odrobinę później, ale nigdy nie później niż o 20 (rzadko jem o tej godzinie, ale czasem się zdarza). Zresztą, tryb życia też czasem zmusza mnie do pomijania kolacji. Jem zdrowo - dużo warzyw i owoców, nie jem słodyczy, rzadko piję alkohol, a węglowodany najczęściej złożone (jak już, to jest to ciemne pieczywo czy mararon). Nie jem węglowodanów na kolację. Piję minimum 3 szklanki czerwonej herbaty i 1,5 l wody, do tego biorę suplement z African Mango. ZAWSZE liczę kalorie i nie przekraczam 1200 kcal (jeśli się zdarzy, to niedużo i rzadko, ale nie przypominam sobie, bym od 4 miesięcy zjadła więcej niż 1500 kcal). Czy przy takim trybie życia mam szansę schudnąć? Mam 170 cm wzrostu i chcę schudnąć z 58 do 52 kg. Czy jest tu ktoś, kto jadał nie do końca regularnie, ale stosował się do innych zasad zdrowego żywienia i udało mu się schudnąć? Proszę o szczere odpowiedzi, z własnego doświadczenia...

Gość gość
Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie?

Gość gość
A dlaczego chcesz zrobić z siebie takiego szkieletora ???!!!

Gość ellamax
Moższe mimo wszystko spróbować wyregulować swoje posiłki no i oczywiści nie jeść zbyt późno najlepoej ostatni posiłek max 4h przed zaśnięciem. Dodatkowo możesz wyregulować swoje łaknienie jakimś preparatem z zieloną kawą.

Gość paul_meller
Ja na łaknienie brałem tabletki iq green! Poczytać możesz trochę o nich na różnych stronach z efektów byłem zadowolony.

Gość urghaika
Faktycznie jeśli chodzi o obniżenie apetyty czy jak kto woli łaknienia to te iq green są chyba liderem na rynku dużo się o nich słyszy

Gość gość
jeśli nie możesz przestrzegać godzin to chodziaż zadbaj o regularność i jedz co 2-3 godziny małe posiłki. Mi tak doradziłą moja dietetyczka bo jestem w podobnej sytuacji, jak chcesz to może Ci rozpisać co i kiedy masz jeść, polecam http://hh-life.pl/promocja-cenowa-na-diety-online/