Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FujiYama

Od trzech tygodni nie mogę się tego pozbyć!!!

Polecane posty

Gość FujiYama

Witam więc moja męka zaczęła się trzy tygodnie temu. Na początku to był tylko niewinny suchy kaszel, mama myślała, że mi przejdzie i dała mi syrop. Wychlałam całą zawartość butelki w cztery dni, jednak kaszel nie ustąpił. Mama zaprowadziła mnie do lekarza, ten zobaczył mi gardło i powiedział, że nic mi nie jest, że nie da mi antybiotyków bo w końcu to tylko kaszel. W drugim tygodniu doszły jeszcze lekkie bóle gardła, znów poszłam do lekarza tym razem innego i ten dał mi leki, jakiś psiukacz do gardła, i coś takiego do wziewu. Jednak i to nic nie dało. Poszłam do jeszcze innego lekarza i ten dał mi niechętnie jakieś niebieskie leki. Tak samo obejrzał gardło, powidział, że migdały są lekko powiększone. Te leki są trzy w opakowaniu i cholernie drogie, to chyba jakiś antybiotyk i dał mi skierowanie do laryngologa. Nim poszłam do laryngologa w nocy zaczęłam się dusić, jakby gardło mi się zacisnęło. Laryngolog dał mi coś do płukania gardła, psiukacz do nosa i tabletki żebym się nie dusiła. Przed tym jak poszłam do tego trzeciego lekarza z buzi zaczęła mi lecieć taka gęsta ślina. To jest tak, że zaczyna mi się to zbierać w krtani i zaczynam kaszleć, kiedy chce wyrzucić z siebie tą dziwną wydzielnę mam odruch wymiotny. Z tą śliną ostatnio mi poleciało trochę krwi, dziś trochę ropy i jeszcze na dodatek dziś zaczęłam kichać :( Przy wszystkim towarzyszy mi okropny ból gardła. Nie mam gorączki. Lekarze mówią, że to infekcja i obrzęk krtani, jednak ja już to mam tydzień i biorę leki. Czy ktoś z was miał coś takiego? Jeśli tak to jak sobie z tym poradziliście? Niedługo Wigilia a ja co chwila biegam do kibelka i wypluwam to coś z gardła. To okropnie męczące :'(

Gość żmijka_a
Dostałaś jakiś lek który pomoże Ci odkrztusić tę wydzielinę? Ja zawsze przy chorobach pije Dicotuss Baby i jestem zadowolona. Jeśli chodzi o kaszel to wspomaga odkrztuszanie a do tego nawilża śluzówkę gardła która jest mocno podrażniona od kaszlu.

Gość gość
idź do innego lekarza najlepiej, ja pyramidonek na kaszel piję ipomaga więc może tego spróbuj?

Gość samonka
pyramidonek jest przede wszystkim dla dzieci, ale dorośli przy zwiększonej dawce też mogą przyjmować.

Gość gośćEdyta
Jeśli chodzi o pozbycie się uciążliwego bólu gardła to mogę polecić ( to mój ostatni zakup z którego jestem bardzo zadowolona) :) tabletki do ssania ulgard a w szczególności smak malin z miodem ;) Bardzo szybko pomaga a do tego świetnie smakuje..