Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci mają dwa imiona?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja już się zastanawiam, nie wiem czy nie skrzywdze dziecka jak dam mu tylko jedno imię :o

Gość gość
Ma 2, drugie po dziadku, który nie doczekał wnuczka.

Gość gość
Bardziej uszczesliwisz dziecko jednym ładnym imieniem, niż dwoma z czego drugie będzie np. właśnie po dziadku Stanisław czy Kazimierz. Dziecko w wieku szkolnym i tak się do drugiego imienia nie przyzna.

Gość gość
dalam dwa moze kiedys ktores jej sie spodoba Adranna Sarah

Gość gość
Serio myslisz ze unieszczesliwisz dziecko, dajac mu jedno imie zaiast dwoch??

Gość gość
Tak drugie imiona sa po dziadkach. Taki uklon w strone przodkow

Gość gość
Moja corka ma 2 imie po babci

Gość gość
ja dalam jedno po cholere ci 2 imiona? kozystasz na codzien?

Gość gość
u mnie w rodzinie dzieci dostaja drugie imie po rodzicu. tak mam ja, moj brat, moi rodzice. dlatego zdecydowalismy, że nasz syn też będzie tak miał.

Gość gość
Mój syn ma jedno imię corka dwa ale tylko dlatego ze nie mogliśmy zdecydować sie które wybrac ja chciałam inne mąż inne wiec nadaliśmy jej oba imiona. Przy synu problemu nie bylo imię podobalo sie nam obojgu wiec ma tylko jedno i nie widzę a on juz jest w szkole zeby to jakies problemy przez to byly. Nie ma różnicy jedno czy dwa imiona

Gość gość
Mój syn też ma dwa, drugie po moim zmarłym bracie ,ja również mam dwa drugie po prababci

Gość gość
U mnie starszy syn ma dwa, młodszy jedno i ciagle dopytuje, czemu ma tylko jedno, z pretensja, jakbyśmy go mniej kochali i tego drugiego pozalowali. Wciąż wymyśla, jakie mógłby mieć drugie imię. Gdybym jeszcze raz miała nadawać - to albo obu po jednym, albo dwa dla każdego. Lepiej dwa, dla świetego spokoju.

Gość gość
Drugie jest fajne jak pierwsze jest c*****e. Znam osoby co drugiego uzywaja

Gość gość
Moje dzieci mają dwa imiona, córka: Milena Kinga, a syn: Rafał Konrad

Gość gość
Jak dla mnie nadawanie drugiego imienia po kimś z rodziny to tylko usprawiedliwianie sie, że dałam dziecku kretyńskie imie bo taka tradycja. A w jaki sposób wybieracie po której z ilus tam prababek nadac imię? Przecież macie ich po kilka. A córce imie po swojej matce czy męża? Zamiast po prostu przyznaće np dałam dziecku na drugię Hermenegilada bo tak mi się podoba, tłumaczycie jak w rodzinie królewskiej, że babcia prababci tak miała na imię. Drugie imię dziecko zawsze może sobie wziąć na bierzmowaniu, skoro takie mniej kochane się czuje.

Gość gość
Ja mam jedno i moje dziecko również ma jedno imię.

Gość gość
Żadne z moich dzieci nie ma imion po przodkach ja też nie ,imiona nadaję według gustu i pochodzenia co ono oznacza .Imię ma duży wpływ na osobowość.

Gość gość
Drugie imię dziecko zawsze może sobie wziąć na bierzmowaniu, skoro takie mniej kochane się czuje. x Imię z bierzmowania nie wpisuje się w papiery urzędowe i wybiera się samemu, więc nie wiem co imię z bierzmowania ma do faktu, że któreś może się czuć niekochane z tego powodu. Ja mam tylko jedno imię, czwórka młodszego rodzeństwa ma po dwa i szczerze powiedziawszy, czuję się w tej materii pokrzywdzona. W urzędach, notariuszach itp jestem Anna pojedynczego imienia. Nie np. Anna Hildegarda Nowak, tylko Anna Nowak pojedynczego imienia. Tak mam np w aktach notarialnych. A postarać się o wpisanie przez urząd drugiego imienia wybranego przez siebie w papiery, to już nie jest to samo, co otrzymać drugie imię od rodzica, nawet jeśli miałoby dziwnie brzmieć.

Gość gość
Autorko lepiej daj dwa. Tylko to drugie takie, aby fajnie współbrzmiało z pierwszym imieniem i nazwiskiem.

Gość gość
Moje dziecko ma dwa każdy daje według uznania

Gość gość
Zamiast dawać drugie imiona po rodzicach/dziadkach typu Stanisław, Jan, Zofia, Mieczysław, Jadwiga to wolałabym żeby dziecko miało tyko jedno, ale za to ładne imię. Drugie, gdyby były to zupełnie nowe wymyślone imiona lub gdy nie można było zdecydować się na jakieś lub małżonek wybrałby inne, drugie zbyt wymyślne ale zawsze to jest tylko drugie, itp. Tak było w moim przypadku. Moja córka pierwsze ma standardowe, pospolite imię Ewa - za to na drugie chciałam dać coś jak na tamte czasy nowego, świeżego, niespotykanego - i dałam Lidia. Było to kilkanaście lat temu, więc nie było spotykane.