Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiKENOBI

Problemy z pamięcią i milion pomyłek

Polecane posty

Gość obiKENOBI

Mam problemy z pamięcią - nie zapamiętuje nazw, tytułów, nowych słówek, kiedyś nieźle pamiętałam opisy, teraz jest coraz gorzej:( Po przeczytaniu książki, znam jej treść ale nie pamiętałam autora, imion bohaterów, koszmar. To przekłada się na życie codzienne i zawodowe. Idę do sklepu i nie pamiętam co mam kupić (obowiązkowo wcześniej robię listę zakupów), jednak jej sporządzanie też zaczyna być utrudnione, ponieważ zapominam co chciałam zapisać w momencie jej sporządzania. Mam problem pogadać ze znajomymi o filmach, muzyce, przepisie na ciasto bo wiele wątków mi umyka.Skończyłam studia ale musiałam sporo się napracować. Nie umiem nauczyć się żadnego języka. Nie awansuje, nie dostaję podwyżek bo nie mam ku temu argumentów. Dodatkowo popełniam MILIONY błędów w stylu 2+2=5. Dlatego boję się zmiany i utraty pracy. Mam problem ze skupieniem się. Wiem, że spory udział w moich problemach ma moja rodzina i panujące w niej toksyczne relacje. Od zawsze popełniam masę błędów. Zaś w okresie dojrzewania, problemy z pamięcią bardzo się nasiliły. To wszystko wpędza / wpędziło mnie w depresję. Robiłam różna badania - morfologia, tomografia głowy, hormony - wszystko w normie. Wiem, że problem jest w moim ciele. Niedawno przypadkiem zwalczyłam dolegliwość, która męczyła mnie przez wiele lat, wyszło przypadkiem, dzięki temu mogę spokojnie mówić. Macie jakieś sugestie, gdzie szukać pomocy, jakiegoś znakomitego diagnostę ?

Gość gość
Odetnij sie id rodziny i idz do neurologa. Na co czekasz -- az ci zmarnuja cale zycie?

Gość gość
Autorko jeju mam to samo od kilku dobrych lat. Mam problemy takie ze w pracy muszę sobie zapisywać każdą pierdołę na kartce np. dzwoni klient i zamawia produkt o iluś tam milimetrach, ja odkładam słuchawkę i zastanawiam się ile miało być milimetrów. Teraz to zapisuję od razu bo inaczej bym nie dawała rady. Mam tez tak że idę pod prysznic , myje się, myje włosy a potem zastanwiam się czy ja myłam włosy czy nie. Nie pamiętam dat, ciągle nie umiem nauczyć się swojego pesela. Mam tez od wielu lat dwa konta w banku i są dni że nie pamiętam loginu i raz było tak że zablokowali mi konto bo było za dużo prób logowania. Czasem jest tak że ktoś mi coś mówił po paru dniach do tego powracamy a ja wmawiam tej osobie że pierwsze słyszę. To jest jakiś koszmar:-( Myslałam że to depresja albo nerwica ale leczyłam się i tez nic nie pomogło. Teraz mam skierowanie do nerologa i zobaczymy co on powie.

Gość gość
tu trzeba zwrócić uwagę na swoją dietę - unikać białej mąki, wieprzowiny, po 3 miesiącach powinna być poprawa