Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie tamte czasy

Kiedyś były fajne czasy, a potem przyszedł kapitalizm..

Polecane posty

Gość gdzie tamte czasy

.....i wszystko spier/dolił

Gość gość
A gdzie jest ten kapitalizm?

Gość gość
Od 89 mamy komune idioto czy tam socjalizm jak kto woli...

Gość gość
weszły zachodnie banki, kapitał, firmy, i z polaków zrobili niewolników pieniądza, nic tylko pogoń teraz

Gość gość
Lepiej było jak ludzie pracowali w fabrykach dzień i noc by nic z tego nie mieć? Tylko chleli jak mieli wolne? A przepraszam, dostali nory po 40 m2 w wielkiej płycie. Ale było dobrze, bo każdy nic nie miał. A nagle okazuje się, że sąsiad ma, a ja nie... no to tamten ustrój był lepszy, bo sąsiad też nie mial. Trzeba dupę ruszyć, a raczej glową, żeby też coś mieć.

II wojna światowa i system tuż po niej to ogromna tragedia Polski, której konsekwencje ponosimy do dziś. Nieudolna polityka doprowadziła do eskalacji agresji nazistowskiej, a pózniej do oddania naszego kraju pod czerwony but. Co rozumiesz przez fajne czasy?

Gość gość
teraz jest socjalizm, rząd goli nas z forsy i oddaje innym. a będzie jeszcze większy, bo na te rozdawnictwo będzie jeszcze większe skubanie.

Gość gość
Teraz mamy socjaldemokracje w pełnym wydaniu

Wkurza mnie to parcie na socjal. Nie można karać innych za to, ze są zaradni. I jeszcze jedno. Niech moje pieniądze idą na tych, ktorzy faktycznie potrzebują pomocy i rokują. Bo nie chce mi sie dokładać ze swoich podatków do pensji górnika, który ma sie lepiej niż przeciętny Polak, ale ma najsilniej zbudowana drużyne pieniactwa. Nie każdy dobrze sie urodził. Dlatego utalentowane dziecko z biednej rodziny trzeba ratować i dać mu szanse na lepsze życie. Ale zapijaczonym niedorajdom nie chce pomagać. Górnikom, ktorzy udają biedote przed krajem tez nie chce. Niedorajdy wychowane przez nieudolnych rodziców (ktorzy są ofiarami poprzedniego systemu) niech biorą życie za bary, a nie tęsknią za czymś o czym nawet nie maja pojęcia (bo chęci nauki brakowało).