Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olcia23101992

Co z tym porodem?

Polecane posty

Witam dziewczyny. Chciałabym abyście się wypowiedziały. Otóż termin porodu mam na 28.12 a z usg na 19.12. Niestety Narazie nic się nie zapowiada mały strasznie ciągnie w dół aż chwilami cała pochwa boli ale szyjka nadal zamknięta. Co zrobić? Jest możliwość żeby wcześniej urodzić?nie mogę spędzić świąt w szpitalu. Próbowałam współżyć z partnerem ale nic nie dało

Gość gość
Nic nie zrobisz.. dziecko samo zadecyduje kiedy bedzie gotowe.. A może przechodzisz i urodzisz w styczniu ; p

Gość gość
Moze właśnie lepiej urodzić przed świętami albo już po niż w święta żeby w ogole jacyś lekarze byli w szpitalu w tym czasie.

Gość gość
A nie masz możliwości pójść prywatnie do lekarza? Niech Cię obejrzy, w razie potrzeby zrobi USG i podpowie Ci co robić. Bo żadna z nas tu nic nie wymyśli

Gość gość
Dlugie spacery polecam. Ruch! Ja przez to szybciej urodzilam. Spacerowalam 2-3 godziny dziennie. Pogoda sprzyja...

Gość gość
A co tu lekarz pomoze? Mój w sylwestra rano stwierdził że urodzie nie wcześniej niż za tydzień, bo szyjka zamknięta oznak żadnych. Tego samego dnia i 17 pierwsze skurcze, w nowy rok o 1.30 w nocy urodziłam córkę. Skoro masz termin z miesiączki na 28.12, to spokojnie możesz urodzić w styczniu.

Gość gość
E tam... dziecko będzie gotowe to wyjdzie. Ja urodzilam 4 dni po terminie z om a chodzilam przed porodem duzo i wspinalam sie na 4 pietro.

Gość gość
Więcej lekarz pomoże niż kafeterianki znawczynie.

Gość gość
No ale co lekarz pomoże? Nakaże dziecku się rodzić? Pamiętam swoją końcówkę - też mi lekarz powiedział, że nic nie zwiastuje porodu, ale równie dobrze mogę wrócić do domu i odejdą mi wody. Nikt tu nic nie poradzi. Ja miałam termin na początek stycznia i też nie chciałam rodzic w święta. Na szczęście się opóźniło. Autorko, spróbuj się zrelaksować i rób swoje, być może święta spędzisz jeszcze normalnie w domu.

Gość gość
Ciesz się że masz spokoj na razie korzystaj i wysypiaj się. Święta z wrzeszczacym noworodkiem nie będą wcale takie piękne. Tp z miesiączki jest bardziej wiarygodny. Ja urodziłam 2 dni po terminie.

Gość gość
Moj tam w ogole sie nie darl. Spal caly czas

Gość gość
Moja siostra miała termin teraz na 17 grudnia i też się nic nie zapowiadało że maluszek się pojawi przed świętami. A tu bach! I urodził się dokładnie 17 grudnia ☺ dzisiaj wrócili do domu ☺ żeby było śmiesznie to ja miałam termin porodu na 8 sierpnia 2014 i też nic się nie działo i nie zapowiadało a tu 8 sierpnia odeszły mi wody i tego dnia urodziłam synka ☺ także nasze chłopaki terminowe ☺

Gość gość
próbowałaś współżyć tuz przed porodem?? fuj!

Gość gość
Ważne jest by podczas każdego badania ginekologicznego cipki i porodu wspierał mąż! Bo są zacofane partnerki które wstydzą się męża a całkiem obcego faceta ginekologa nie szok! !!! My z mężem rano się kochaliśmy (było to dwa tygodnie po terminie) a wieczorem rodziliśmy z mężem o 22.00 był dzidziuś i karmiłam po porodzie by lepiej się odkleiło łożysko. Mąż przeciął zawsze pępowinę po porodzie.

Gość gość
Z takimi skurczami i bólami możesz nawet tydzień chodzić. Nie ma reguły. Każdy poród jest inny. Przygotuj się, że możesz yć na święta w szpitalu, to nic strasznego. Przecież nie będziesz tam w związku z wypadkiem tylko urodzisz własne dziecko. Gdziekolwiek byś nie była, bedziesz szczęśliwa. Ja zaczęłam rodzić w sylwestra, nowy rok i następny dzień tez byłam w szpitalu. Do dzisiaj w każdego sylwestra, i nowy rok wspominam jak rodziłam moje dziecko. Są to miłe wspomnienia. Życzę pomyślnego rozwiązania :)