Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyleczyć osobę, która czepia się o wszystko?

Polecane posty

Gość gość

Czepia się nawet tego, że się je ciastko nad stołem (notabene mało kruszące) i że 'powinno się je jeść nad talerzykiem'. Jakby zamiecenie podłogi później, gdyby faktycznie było usyfione (a nie było), było jakąś filozofią. Czepia się dosłownie o wszystko, potrafi wrzeszczeć na kogoś za to, że za 1 razem nie odebrał telefonu i jak zadzwoniła 10 min potem, to odebrał. O gazetę która jest przesunięta 2 cm w stosunku do innych. Zatruwa innym życie swoim krzywieniem się, niszczy relacje. Już nawet się nie chce o nic starać, bo cokolwiek by się nie zrobiło, i tak wymyśli coś nowego, co jest wg. niej źle. Wchodzi do domu i co? Skrzywienie od razu. Nieważne, jak w tym domu jest, czy wypucowane, czy nie. Za dwie minuty znajdzie nowy powód do narzekania. Jest tak małostkowa, że się chce rzygać. Ale to moja matka.

Gość gość
Nie pomaga ignorowanie, dyskutowanie - przestań tak narzekać, przecież to ci nic nie pomaga, zamiast tego zmień coś w swoim postrzeganiu, bo i tak nie podporządkujesz świata idealnie pod siebie. Nie trafia. 'ALE JA MAM RACJĘ' i już.