Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bleblablu

Konturowanie twarzy

Polecane posty

Witajcie dziewczyny,mam taki problem odnośnie konturowania twarzy. Fajnie wszystko rozsmarowuje itd aczkolwiek mam wrażenie,że konturowanie pogrubia mi twarz i jestem lekko pomarańczowa. Robię to pod kością policzkową i to jest chyba trochę za nisko bo w rezultacie wygląda jakbym prawie na końcu twarzy miała bronzer i pogrubia... nie wiem co zrobic. twarz mam bardziej okrągłą pomimo że jestem chuda :/ zamiast mi ją ładnie wyprofilować to dodatkowo oszpeca, bez bronzera wyglądam dziwnie jesli mam sam podklad. Wiec mogę powiedziec ,że jestem w kropce.

Gość gość
Kup zestaw do konturowania w odcieniu chłodnym (np. Smashbox czy Marc Jacobs ma takie). Nakładając ciemny kontur pamiętaj, że nie powinien on wykraczać poza linię, jaką można pociągnąć od środka oka w dół. No i konturowanie to też rozjaśnianie określonych partii, a nie tylko przyciemnianie innych.

Gość gość
Kup sobie ziemię egipską Bikor. To najlepsze co wynaleziono do konturowania twarzy. Nie ważne ile warstw nałożysz skóra wygląda cały czas naturalnie. Poza tym ziemia Bikor jest bardzo wydajna i przy codziennym użytkowaniu wystarczy Ci na przynajmniej 2 lata.

Gość gość
Zobacz: https://portal.abczdrowie.pl/modelowanie-twarzy Tutaj masz opisane sposoby konturowania dopasowane do kształtu twarzy. Każdą nalezy konturować inaczej. Jeśli jesteś zbyt pomarańczowa masz bardzo zły bronzer. wybierz taki bardziej ziemisty.

Gość gość
Kiko paletka do konturowania (ta jaśniejsza) ,u mnie kosztuje ok. 20 euro, więc w Polsce powinna być ok. 80 zł. Albo inglot puder do modelowania, ok. 30 zł, ale musisz wtedy kupić dwa: jasny i ciemny. Wydaje mi się, że da się u nich znaleźć chłodny odcień, np. kolor 508 mi na taki wygląda. Sleek jest niedrogi ale kolory ma zdecydowanie ciepłe (przynajmniej ta paletka, którą ja testowałam) więc odradzam.

Gość gość
Dla mnie konturowanie to podstawa, mam kwadratowy kształt twarzy i nakładam Infallible Sculpt, żeby wysmuklić buzię. Początkowo znajomi myśleli, że schudłam bo jakoś się na buzi zmieniłam :) Jak dla mnie efekt jest naturalny, nie przejaskrawiony i odcień dobrany do karnacji. Nie mam sztucznej maski i nie świecę się jak żarówka.

Gość Koracia
ja do konturowania używam paletkę KOBO. Daj***ardzo naturalny efekt, ale wiadomo pędzle też robią swoje. Przy okazji kupiłam takie specjalne z Natura Accessories i teraz jak gdzieś wychodzę to nie obejdzie się bez konturowania:)

Gość gość
Też sobie ostatnio kupiłam tę paletkę od infallible sculpt do konturowania. Bardzo mi odpowiada faktura i kolory. Rzeczywiście efekt nie jest ani trochę przesadzony, za to wymodelowana twarz wygląda rewelacyjnie

Gość gość
jeżeli chodzi o samo konturowanie warto sobie poszukać różnych filmów na youtube z instruktarzami jak to powinno wyglądać bo ciężko tak opisywać gdzie dokładnie która linia ma się kończyć, no i najlepiej kupić sobie cały zestaw odpowiedni do konturowania bo jak kupujesz sobie osobno to możesz tak dobrać kolory że nie będą ze sobą tak ładnie grały, a jak masz zestaw to on ma już ten balans kolorów świetnie zrobiony, jak szukasz czegoś niedrogiego to ja jestem zachwycona paletką z pierre rene wygląda bardzo naturalnie a faktycznie uwydatnia i wysmukla to co trzeba, mówię o tej dokładnie: http://www.pierrerene.pl/pl/kosmetyki/twarz/strobing-contouring/paleta-do-modelowania-konturu-twarzy-cream-contouring tam masz też własnie fajnie opisane u nich na stronce który kolor gdzie nakładać więc warto sobie jeszcze poczytać

Gość gość
może masz po prostu słabe kosmetyki? W http://kosmetykomania.pl/ poszukają jakiegoś dobrego zestawu do konturowania i dobrego pędzla - dobry pędzel i beauty blender to są kluczowe sprawy

Moim zdaniem po prostu konturować twarz trzeba umieć, niestety nie każdy jest obdarzony takimi zdolnościami.

Gość gość
sprawdz sobie redlipstick monster na yt maxineczka lub carli bybel (ostatnia fajnie konturuje) i kup sobie kobo mix kółko do kontorowania ok 20-30 zł...a mega efekty plus krycie jak korektor

Gość Sanitka
Ja się uczyłam początkowo z YT później z tego http://www.otoklodzko.pl/news.php?id=96213 . Dopiero z tego artykułu dowiedziałam się, że można modelować zarówno na sucho jak i na mokro. Obydwa sposoby fajne mnie nawet bardziej ten na mokro przypadł do gustu ;)

Gość gość
U mnie w sumie przygoda z konturowaniem rozpoczęła się całkiem niedawno bo bardzo bałam się przesadzonego efektu i unikałam tej metody w makijażu, oczywiście jak się okazało całkowicie niesłusznie ;) Trzeba tylko dobry zestaw do konturowania sobie znaleźć, u mnie akurat pierre rene sprawdziło się bardzo dobrze, a teraz brozer z pędzlem w super cenie jest https://www.pierrerene.pl/pl/promocje/zestaw-bronzer-pedzel

Gość gość
Ja trochę pracowałam nad tym żeby mi wychodziło. Trzeba cierpliwości no i trzeba znać swoją twarz, bo każdy konturuje się inaczej. Ja używam do tych celów tej paletki z Pierre Rene https://www.pierrerene.pl/pl/kosmetyki/twarz/strobing-contouring/pudrowa-paleta-do-konturowania-powder-contouring i super mi się sprawdza, jest bardzo łatwa w pracy

Gość jadziaa009

Ja słyszałam, że dobry jest venus legacy na kontury twarzy, mam zamiar się wybrać do clinica cosmetologica tylko jeszcze zbieram opinie, co myślicie o tym?

Gość primadonna

Pierre Rene ma bardzo fajne kosmetyki, nie testowane na zwierzętach i tanie. Ostatnio mieli współpracę z Amelią Szczepaniak i wydali fajną paletę do konturowania, którą polecam bo trafiła do moich ulubieńców. Bronzer ma neutralny, czekolady odcień i bardzo ładnie konturuje twarz a do tego w paletce są przepiękne dwa rozświetlacze.