Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie potrawy przygotowujecie na święta?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o dania gorące jak i przekąski zimne ,sałatki Co rok robię to samo,może ktoś podzieli się jakimiś fajnymi przepisami?

Gość gość
Ryby opikane w occie, to na pewno.a co wiecej, tez sie zastanawiam. Jakas salatke, moze ze dwie pieczarkowa i gyros. Kupilam juz schab zeby pieczen zrobic, my nie jemy duzo, w zeszlym roku wuekszosc eyrzucilam, nie chce zeby w tym roku sie cos zmarnowalo. Zrobie jeszcze karpatke, ale bardxo malutką. Wszystkiego zrobie po troszku

Gość gość
też dużo nie robię ale w tym roku bede miala gosci i chcialam cos przygotować myślałam nad tymi samymi sałatkami jak Ty:) ewentualnie z zupek chińskich rybą po grecku śledzie po sułtańsku flaki wędlin nie kupuję piekę sama boczek i karczek bo te sklepowe napewno nie zostaną zjedzone

Gość gość
Moj ptzepis na opikańce Smaze ryby w panierce, najlepiej dorsz. Gotuje zalewe 3 szkl wody, szkl octu, szkl cukru, ziele angielskie kilka ziaren, jedna papryks czerwona i jedns zolta, jedba cebula. Wszystko gotujemy, po zagotowaniu jeszcze chwile tezymamy na ogniu. Zalewamy ryby i przekladamy warzywami z zalewy

Gość gość
O matko salatka z zupek chinskich albo gyros na swieta ja p*****le

Gość gość
Rybe po grecku tez planowalam, ale moja mama robi, a mieszkamy w tym samym domu, tylko ja na pietrze i wezme od niej ;)

Gość gość
A jaki masz przepis na sałatkę pieczarkową??

1)Grüne Petersilienwurzelsuppe 2)Geschmorte Rote Beten mit zweierlei Polenta 3)Schweine-Filet in orangen- sauce 4)Apfel-Schoko-Karamell- Schichtcreme :)) 5) )wein Saxum Verdejo Rueda DOP 2013 SMACZNEGO:))

Gość gość
To masz troszkę lepiej ja muszę sama robić:) Wiesz przepis mam dokładny u siostry ale prosty Pieczarki jajka i por Do tej co sałatki nie pasują.Możesz zrobić sobie nawet ze świeżych krewetek naprawde nie interesuje mnie to, robie co lubie.Przecież ja Ci nie karze takich samych robić. Autorka

Gość bella  86
Karczek pieczony, schab ze śliwką,salatka jarzynowa, pieczarkowa, ananasowa,sledź w śmietanie, oleju, sałatka śledziowa a la matias, salsa, sledź po kaszubsku i chyba 3-4 ciasta. Wszystkiego w małych ilościach.

Gość gość
ja robie pieczen z piersi indyka faszerowana i zawinieta w boczku, pieczen wieprzowiny z glazura z syropu klonowego i pomaranczy, do tego pieczone ziemniaki z czosnkiem i rozmarynem no i warzywka-male marchewki, brukselka z maselkiem i orzeszkami prazonymi, brokuly, obiad mam zaplanowany, ale nie mam zadnych przystawek czy ciast, wiec chetnie poczytam co inni przygotowuja na swieta, pozdrawiam a i nas jest tylko 4 na swieta wiec wszystkiego male porcje

Gość gość
A nie mozna zamiast tych paskudnych salatek zrobic jakas fajna np.roszponka do tego pokrojone pomarancze lub avokado,prazone orzechy,jakis fajny ser typu rokpol,troche szynki parmenskiej badz grillowanego boczku.Salatka chinska to jakas porazka

Gość gość
Wiesz nie każdy lubi wp*****lać trawę czy pomarańcze w święta. Ja np. wolę zjeść właśnie tą sałatkę z zupek chińskich bo mi poprostu smakuje. Pomarańcze i inne owoce orzechy jem na codzień więc od święta zjem coś innego. Ty lubisz poczestować gości pomarańczami i orzechami ja natomiast stawiem na mięso i sałatki,nie każdy ma takie same kubki smakowe jak Ty. Dla mojej przyjemności możecie jeść nawet balasa jak wam smakuje nie widzę przeszkód możesz go zrobić z tymi swoimi prażonymi orzechami i pomarańczami.A ja zjem sałatke z zupek chińskich:) życze smacznego

Gość gość
Wlasnie zabieram sie za ciasteczka korzenne ;)

Gość gość
Jak dla mnie mozesz jeść nawet salatkę z folii aluminiowej. Nie zmieni to jednak faktu, że nie masz za grosz smaku ;) Wesołych Świąt! :)

Gość gość
A co jest zlego w salatce z gyrosa??

Gość gość
Ja też nie rozumiem o co tyle szumu z gyrosem , jak ktoś chce niech jada bardziej wykwintne sałatki u mnie napewno ona będzie. Mam jeszcze przepis na sałatkę z wędzonych udek z kurczaka, więc myślę,że te dwie starcza.