Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do wierzących!!! klękanie..

Polecane posty

Gość gość

czy uklękniecie przed kims w podzięce kto chciał oddać życie za nas i nasza rodzinę jest wporzadku??? oczywiście nie chodzi o to by mu oddawać posłusznstwo tylko szacunek najwyższy jaki jestem w stanie dac.. bo Pan Jezus oddal za Nas życie..ta osoba chciała zrobić to samo tyle ze w obronie mnie i.mojej rodziny... co myslicie? czy to grzech ?

Gość gość
ja nie wiem, może zapytaj prezydenta, albo premiera, albo pisiora, albo elektorat pisu. ci ostatni gdzieś tu sie kręcą, może odpowiedzą.

Gość gość
ktoś pomoże mi ?

Gość gość
zależy o jakich wierzących ci chodzi według biblii możesz tylko klękać przed Bogiem według katolików przed kim chcesz zwłaszcza przed bałwochwalczymi figurami i obrazami oraz przed papieżem

Gość gość
martyna! To Chrystus napisał jakąś ewangelię??? I ona ci na głowę spadła? :D

Gość gość
a co w sytuacji gdy dajmy na to ktoś chce skrzywdzić niepełnosprawna osobę i to w taki sposób ze mogła by ona zginąć my chcemy stanąć w obronie ale nie mamy szans samemu bo tamtych osób jest grupa a my tylko sami no i oni mówią ze jak się przed nimi klęknie to ją zostawia w spokoju..no i z bezradności człowiek klęka i jeszcze zostaje przez nich pobity za tamtą osobę..to czy wtedy. to jest grzech ?

Gość gość
Zależy w jakim kontekscie. Np. narzeczony klęka przed narzeczoną w trakcie zaręczyn - grzechem nie jest. To samo w innych przypadkach. Ale jesli chodzi aby tym poklonem wyrazic to, ze dana osoba jest Bogiem to już jest grzechem.

Gość gość
ale w Piśmie Św pisze ze przed nikim nie można oddawać pokłonu przed żadna rzeczą ani osobą na ziemi czy niebie..tylko przed Bogiem..więc nie rozumie dlaczego jest ta tradycja klękania przy oświadczynach i w ogóle.. ?