Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamiillll11102

żywy karp :(

Polecane posty

Gość kamiillll11102

moi rodzice kupili dziś karpia który nadal żyje i leży w zlewie w kuchni bez wody :/ rusza pyszczkiem i kilka razy podskoczył a oni nie pozwalają mu nalać wody bo tata mówi że zaraz go wypatroszy :( jak go uratować ? :/ kiedyś widziałem jak zabijali w sklepie i szkoda mi go

Gość gość
taki juz los karpi

Gość gość
po co mu mają nalewać wode...? on na zabicie idzie już a jak troche poleży to się poddusi i nie będzie się rzucał jak mu będzie się brzuch ciąć albo płetwy odrzynać :D daj spokój chłopie :) sam zabijałem karpia

Gość michomicho
jak tam karpik? brzuszek już ma zacięty? :D

Gość gość
mój karp jeszcze w zlewie pływa :D ale zaraz tata mu wode spuszcza i się nim zajmie :D

Gość gość
chłopy nie gadajcie bo ja dzisiaj byłem po karpika w carrefour :D kolesie mi go zważyli w siate i do kasy, a teraz bydlak pływa w wannie :D jutro go bije :P

Gość ciubaryk
faktycznie to jest morderstwo przy świete jupitiiterów i na takie mordersrtwo nadal zgadza się Papież i oraz jego uczniowie natomiast zamordowanie karpia nie jest waleczne , bezbronny karp nie ma żadnej szansy aby przeżyć , gdy zostanie zwyczajnie zamordowany ale zdaniem Biskupa trzeba jakoś żyć i przeżyć , więc trzeba zwyczajnie zjeść karpia

Gość gość
mój podczas ważenia uciekł na podłogę :D w domu był grzeczny :p leżał w siatce ;] a potem tata go ubił :p

Gość gość
puszczajta karpie do rzek w styczniu zaczynam sezon łowiecki moze co zlapie:-P

Gość gość
hehe :) wczoraj biłem 2 sztuki po ponad 2 kg sztuka jednego palnąłem w łepek tłuczkiem i grzecznie dał się zarżnąć a drugi dalej fikał i ruszał skrzelami :P wyciąłem mu płetwy oskrobałem a tu żywy nadal :D

Gość gość
A ja dziś jak zatłuczonemu chciałem głowę obciąć to jeszcze fiknął. Dokładnie jak mu przecinałem kręgosłup, prawdopodobnie, jeszcze nerwy żyły i dlatego.

Gość gość
karp sobie lubi pofikać :P ja wsadziłem dziada do zlewu i skrobałem a on się rzucał na wszystkie strony, jak mu brzuch rozciąłem to zachlapał krwią zlew :D zostawiłem go na chwile żeby "podogorywał" i w końcu się wykończył, a co do poprzednika to jak go rżnąłeś w kręgosłup to jeszcze czuł :) dobrze wybić tłuczkiem w łeb i brzuszek ciachnąć, mój kumpel go zostawił w siatce i go udusił :P

Gość gość
jestescie psychiczni jacys.macie z tego radosc:O

Gość gość
nie mamy radości tylko karp jest po to żeby go jeść, żadne zabijanie nie jest humanitarne a ubić go trzeba... czy go boli czy nie to nikogo raczej nie obchodzi bo zobacz jak na rybnym np; w tesco biją karpie...

Gość gość
pisałem w innym temacie właśnie w carrefurze na stoisku rybnym stała kobieta pracownica, za takim parawanem i tłukła dosłownie seryjnie te ryby na takim wielkim blacie. Ten blat był dosłownie cały czerwony, ona też ludzie stali w kolejce i wszystko widzieli, niektóre dziewczyny odchodziły dalej, żeby tego nie widzieć :o Trochę lipa, bo ryba jednak czuje. Ale z drugiej strony, to nic innego jak łańcuch pokarmowy, silniejszy od milionów lat zjadał słabszego i jakoś się świat rozwinął.

Gość gość
jak pracowałem w makro na rybnym to kolesie normalnie te karpie patroszyli na żywca albo zdzierali łuski nie mówiąc że pchali im nóż pod skrzela albo nożyczkami obrzynali płetwy ogony i zostawiali do skonania

Gość gość
Dlatego ja zamiast karpia kupuje gotowego dorsza. Ryba jak ryba, w dodatku bez ości, i nie muszę się pierdolić z zabijaniem 🖐️

Gość gość
hehe a mięsko to jecie :) rok temu bili świnie to tłukli ją w łeb młotem 3 kilogramowym a ta darła ryja zalana krwią :D z 20 razy w łeb dostała i nic, to dopiero jest ból

Gość gość
ja kiedys widzialem jak kurczaka wkladali z podcietym gardlem do garnka z wrzaca woda a on dalej zyl i chcial uciec :=P ale go przykryli pokrywka i trzymali w tym wrzatku

Gość Gorryyll87
Cóż zwierzęta nikogo nie obchodzą, gdzieś widziałem filmik jak trojka kolesi zabija kozła. Dwóch go trzyma a jeden przed zabiciem mu jaja tępym nożem próbuje uciąć. Kozioł beczy w niebogłosy a koleś mu dalej wora piłuje i się śmieje, nagle widać lejącą się krew a jaja lezą na stole :o potem mu podrzynali gardło i jak jeszcze żył to mu nogi obrzynali :/ Fakt - sam jem mięso ale jak bije karpia to go ubijam w łeb tłuczkiem żeby go nie bolało. Na wsi widziałem krolika który z poderżniętym przez wujka gardłem leżał w wiadrze cały we krwi i piszczał jak opętany z bólu starając jeszcze łepek podnieść i wyjść. W Hiszpanii widziałem bicie żółwia morskiego - z 20 kg może miał, z 6 kolesi go pilnowało nożami i tasakami normalnie na żywca, ucinali mu łapy, wyrzynali ze skorupy a on tylko łeb wystawiał leżąc w kałuży krwi. To dla nich normalne tak samo jak dla nas ubicie karpia, świni czy kurczaka. W Chinach biją psy... Taki żółtek go wkłada do worka, bierze jakiegoś kija czy młota i go bije aż zabije a pies piszczy i piszczy dopóki go nie dobije do końca - ból niedoniesienia czasem mu nogi połamie albo wybije po brzuchu uszkadzając mu wszystko, po co ? Na mięso, żeby go zjeść.

Gość gość
Okropność :-( Nie mogę spać i zajrzałam. A na obiad rolady. Jakoś nie mam ochoty :-(

Gość gość
jak miałem 16 lat to moj tata przywiózł od kumpla taka mała świnke (prosiaka) trzymaliśmy go w garażu był dosłownie mały można go było za łapy podnieść. Moja mama kazała tacie go iść i bić :D szkoda mi go było wiec mama z tata poszli sami no ale cisza :p nagle przeraźliwy kwik - biją go a on wrzeszczy z 10 minut ja wchodzę z ciekawości a biedak leży z nożem w gardle tata mu go wpycha głębiej a mama trzyma prosiaczka za tylne łapki było mi go w h** szkoda :p

Gość gość
hehe przed świętami byłem w carfour to coraz karpie wyjmowali ważyli na wadze i tłukli w łeb albo żywe wsadzali do reklamówki bez wody koleś ważył go a on mu wyskoczył na ziemie i nic sie nim nie przejmował wziął go z powrotem na wage a potem go ubił ryba to ryba i tyle ;)

Gość gość
mnie mama wysłała po karpia do kerfa właśnie :P wzialem jednego facet go zważył połozył go potem na stól i wytłukł w łeb spakował do siatki ja go przynosze a on żyje, zaczałem go obdzierać z łusek i oprawiać jak mu brzuchal rozprułem to dalej fikał dopiero potem mama go kazała zostawić niech poleży i padł

Gość gość
skoro tak sie wymieniacie to ja dam od siebie :D jako że mojego taty nie było i jako jedyny facet przypadła mi ta przyjemność ubicia ryby, moja babcia dała mi karpika ledwo żywego w reklamówce niestety dostała go od znajomego i musialem go jeszcze zważyć :P waże go biedak dalej łapie powietrze i sobie dycha.. po ważeniu go przełożyłem standardowo w zlew i nie ukrywam, że mi go sie troche szkoda zrobiło ale cóż :D złapałem noża i go zaczynam skrobać i tu bach - skacze i ogonkiem macha, mama mi dała ścierke trzymałem go za łeb i skrobałem [nadal mi szkoda było jak się szarpał], po skrobaniu poucinałem mu płetwy, potem nzów za łeb i odwróciłem go na grzbiet, zacząłem go zarzynać w brzuch - dalej się wierzga, skacze itp mama mi każe go wykończyć ale on żyje i żyje wkurw**łem się i pachnąłem go w łeb porządnie tłuczkiem do bicia kotletów :D

Gość gość
ja słyszałem, że do zamrażarki można włożyć żeby sobie poleżały :) mój tata kiedyś żywego w zlew bez wody włożył i oglądał tv :D a ryba sobie leżała wiadomo w jakim celu :P (duszenie) pamiętam, że byłem młodszy i się zastanawiałem czego mama z tatą mi nie pozwalają wlać jej wody :D :D :D raz tata półżywej rybie płetwy właśnie ucinał i patroszył :p masakra karpie są twarde :) mimo że dostanie w łeb to dalej jeszcze potrafi żyć przy oprawianiu

Gość gość
mój tata zawsze bił karpia :P ja kupowałem go od kolegi z hodowli w domu go ważyliśmy i nawet nie wpuszczaliśmy do wanny tylko zawsze z siatki wyjąć i wybić czasami kumpel go palnął w łeb żeby się nie wyrywał w tej siatce :D a w domu to ważenie, potem do zlewu go i zacinać ;p pamiętam jak kiedyś go tata skrobał nożem z łusek karp pokaleczony w krwi ale dalej żywotny w końcu tak podskoczył że ze zlewu wylądował na podłodze :D

Gość gość
nie dziwne że wyskoczył jak go obdzierał z łusek które są jego skóra i przy okazji pewnie nacinał nożem ;// z bólu az wyskoczył

Gość gość
ja kupiłem karpia niby zabity dostał tak tłuczkiem że mu aż krew poszła skrzelami a tu mama go patroszy i zarzyna a on fik :D nabrał powietrza i odżył :D