Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prośba o poradę

Polecane posty

Gość gość

Co robić kiedy 6miesięczne dziecko nie chce pić wody?

Gość gość
Nie zmuszać. Jak rodzice piją wodę, to w końcu maluch sam jej zażąda.

Gość gość
Ale martwię się ponieważ przy stałych pokarmach podobno dziecko powinno pić już wodę a moja malutka absolutnie nie chce.

Gość gość
Nie martw sie zacznie pic troszke pozniej. Moja coreczka zalapala piie wody ok 7-8 miesiaca.

Gość gość
A czy w takim razie podpowiecie mi co robić w sytuacji kiedy ma problemy ze zrobieniem kupki? Dzisiaj ogromnie płakała, wiem że przez to i zastanawiałam się czy nie picie wody jest tego powodem.

Gość gość
to zacznij dawać koperek czy sok jabłkowy

Gość gość
Moja córka też nie chciała pić wody do ok. roku. Nie zmuszałam. Dawałam to co jej smakowało, czyli herbatki z bobo-vity, albo rozcienczone soki. Gdy miała ok. roku sama zaczęła domagać się tego, czego rodzice piją, czyli zwykłej wody. Doszło do tego, ze herbatki ( jakiekolwiek) pije bez cukru, a najbardziej kocha zwykłą wodę. Ale ten sposób zadziała tylko gdy ty (ewentualnie ty i tata dziecka) pijecie wodę na codzień.

Gość gość
nie prawda z tym koperkiem itp dawaj dalej wode ale nie na sile ja mam 5 miesieczne tez nie chcial na poczatku wody ale podczas zabawy dawalam do butelki chociaz na 1-2 łyki-3 razy dziennie sam przerywalpicie terazz po półtora miesiaca pije normalnie tez 3 razy wiecej ale wieksze ilosci kwestia czasu i konsekwencji mamy aha bez zadnego dosladzania wody-normalnie przygptowana ja podaje troche cieplejksza-taka jak do mm bo jak daje zwykla z butli to w ogóle nie rusza

Gość gość
U nas jest niestety jeszcze taki problem, że mała nie bardzo chce pić w butelki:(