Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

owulacja

Polecane posty

Gość gość

Hej! Staramy sie z mężem o dziecko od 3 miesięcy. Z powodu bólu jajników bylam w poprzedni wtorek y ginekologa. Jednak powiedzial ze wszystko jest ok i ze pęcherzyk w jajniku ma 18mm no i żeby kochać sie we wotrek i środę bo to najlepszy czas na zapłodnienie. W czwartek na tescie owu wyszly mi dwie mocne kreski. Moje cykle sa zwykle 33 dniowe. Pecherzyk moal 18mm w 14 dniu cyklu. Czy to mozliwe zeby owulacja była tak wczesnie przy cyklach 34 dniowych ? Pozdrawiam

Gość gość
Napisz na Parenting.pl tam lekarka Ci odpowie. Powodzenia

Gość gość
Ja mam tez cykle 33 dniowe , dziś zrobiłam test i jestem w ciąży . Okres miałam 16 list , dni płodne od 1 do 6 grudnia , stosunek miałam 3 i 5 gru , i test dziś wyszedł pozytywny ,.

Gość gość
Gratuluję

Gość gość
jak najbardziej. od 2 lat monitoruję swój cykl przy pomocy cyclotestu (to komputer cyklu). 2 razy zdarzyło mi się ze owulacja wystąpiła dużo wcześniej.

Gość gość1991
witam dziewczyny. razem z mezem staramy sie o dziecko od 4 mc moje cykle sa 28 dni i w dni kiedy przypuszczam ze sa to dni plodne mam tylko bialawy sluz i jest go niewiele czy to oznacza ze owulacji nie bylo ? bo sluz plodny wyglada zupelnie inaczej. z mezem kochamy sie codziennie juz od dobrym 4 miesiecy ostatni okres mialam 7.12 i przychodzacy okres zwiastuje lekki bol plecow w dole za tydzien mam termin spodziewanej miesiaczki i i juz 10 dni przed czuje ze bede miec okre i jednak kolejny cykl sie nie udalo:( moze u nas bledem jest to ze kochamy sie codziennie. teraz data spodziewanej miesiaczki jest 4.01 i planuje kochac sie z mezem co drugi dzien caly cylkl. :(:(:(

Gość gość
swoje interpretacje możesz potwierdzać testami lh albo mikroskopem owulacyjnym. Swoją drogą zainteresował mnie ten komputer cyklu. On służy do metody objawowo-termicznej prawda?

Gość gość
gość1991 2015.12.27 witam dziewczyny. razem z mezem staramy sie o dziecko od 4 mc moje cykle sa 28 dni i w dni kiedy przypuszczam ze sa to dni plodne mam tylko bialawy sluz i jest go niewiele czy to oznacza ze owulacji nie bylo ? bo sluz plodny wyglada zupelnie inaczej. z mezem kochamy sie codziennie juz od dobrym 4 miesiecy ostatni okres mialam 7.12 i przychodzacy okres zwiastuje lekki bol plecow w dole za tydzien mam termin spodziewanej miesiaczki i i juz 10 dni przed czuje ze bede miec okre i jednak kolejny cykl sie nie udalosmutas.gif moze u nas bledem jest to ze kochamy sie codziennie. teraz data spodziewanej miesiaczki jest 4.01 i planuje kochac sie z mezem co drugi dzien caly cylkl. smutas.gifsmutas.gifsmutas.gif cytat to że śluzu jest niewiele to nie znaczy że nie ma owulacji, może ten sluz pojawiać się przy samej szyjce. Jakość śluzo można poprawić uzupełniając niedobory magnezu i wzbogacając dietę w tłuszcze roślinne takie jak tłuszcz lniany albo wiesiołek. wiesiołek nie jest wskazany podczas starań po owulacji ale w pierwszej fazie cyklu znacznie poprawia jakość śluzu. Co do sprawdzenia czy owulacja występuje to w domowych warunkach można to najlepiej zrobić mierząc poranną temperaturę o tej samej porze zaraz po przebudzeniu. Zapisujesz w formie wykresu i jeśli wystąpi skok temperatury w drugiej fazie cyklu to można wnioskować że owulacja miała miejsce.