Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pks zwierzęta

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym przewieźć zwierzaka domowego pksem - królika, nawet już mam bilet, ale właśnie zobaczyłam, że ten "przewoznik" tylko ma przewidziane przewożenie psów i kotów... napisane jest, że nie mozna przewozić zwierząt z wyjątkiem tych z ustawy 11... i co, nie wezmie go? co to za dyskryminacja? :( to regulamin: 11. Podróżny może przewieźć w autobusie psa lub kota, jeżeli nie są one uciążliwe dla współpodróżnych (np. z powodu hałasu, zapachu itp.). Za przewóz zwierzęcia (bez względu na jego wielkość) pobiera się opłatę w wysokości 50% biletu normalnego na trasie, na której ma być przewożony. Wyjątek stanowią psy - przewodnicy towarzyszący osobom niewidomym, które podróżują bezpłatnie. Przewożone zwierzęta powinny być umieszczone w odpowiednich pojemnikach (klatkach, pudłach, koszach itp.), zabezpieczających przed wyrządzeniem szkody osobom lub mieniu i umieszczone w miejscu wyznaczonym. Pies musi być trzymany na smyczy i mieć nałożony kaganiec, a jego opiekun musi okazać przy wsiadaniu do autobusu ważne świadectwo szczepienia zwierzęcia. Kot powinien być umieszczony w klatce bądź innym przenośnym pojemniku przystosowanym do przewozu zwierząt.

Gość gość
moze nie wziąć :P

Gość gość
moze nikt sie nie przyczepi, krolik to jak kot

Gość gość
no jak będzie jakis chamski kierowca to mogą nie wziąć, moze nie odrozni hehe :D

Gość gość
nie mam samochodu to jezdze pksem :P myslicie, ze naprawde kierowca mi podziekuje i wyprosi?