Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tree

Używanie emotek w esach

Polecane posty

Gość Tree

Używacie z przyzwyczajenia, nawyku czy kiedy np wstawiacie uśmiech to naprawdę macie ochotę uśmiechnąć sue do osoby do której piszecie? Czy to raczej mechaniczne? Pomijam sytuację kiedy emota jest użyta żeby nie było nieporozumień np kiedy ktoś sobie kpi i ironizuje albo pisze coś żartobliwie i dzięki emocie od razu wiadomo jaki jest wydźwięk wypowiedzi. Do mnie np pisze jeden facet służbowo i prawie zawsze wstawia uśmiech. Czy to może np oznaczać że mnie lubi i podświadomie wstawia mile emoty właśnie dlatego czy nie ma to znaczenia? Ja np zauważyłam że unikam wstawiania buziek jeśli pisze z kimś za kim nie przepadam albo kto mnie irytuje czy jest totalnie obojętny. Tego faceta nawet lubię ale używam o wiele mniej emotek od niego bo jakoś się czuję jakbym się spoufalala jeśli to robię.

Gość gość
uzywam tylko wtedy gdy kogos bardzo lubie, do innych ludzi bardzo rzadko uzywam emotek, do obcych nigdy,no ale to moze cie zmylic... mialam kiedys w szkole kolege ktory non stop uzywal emotek, byl dla mnie bardzo mily, dla innych tez ale dla mnie bardziej, na korytarzy gdy z kims rozmawial patrzyl na mnie i sie usmiechal i tyle, zakochalam sie w nim, nie dawalam mu spokoju az powiedzial mi zebym sie uspokoila bo zadnej dziewczyny nie szuka :O

Gość Tree
Ja od niego niczego nie chce, on ma dziewczynę, jest młodszy i sama się z kimś spotykam. Poprostu dziwi mnie to jego wstawianie ciągle tych uśmieszkow, wcześniej tego nie robił tak. Jestem ciekawa czy to jego stała tendencja czy mnie lubi zwyczajnie. Kiedy się z nim widuje często się ze mną drażni co też nie jest profesjonalne, ale może taki ma styl bycia ogólnie do wszystkich