Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chroniczny katar u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Chroniczny katar u dziecka - dzieciak przez 3/4 roku jest zakatarzony. Niby były robione testy i nic nie wyszło, a ciągle smarkaty. Co robić?

Gość gość
Jednak porządny alergolog lub laryngolog. Jeśli w testach nic nie wyszło, to może problem jest laryngologiczny. Może coś z przegroda nosowa, albo z migdałami. Znam dobrego laryngologa, leczył moja córkę. Nazywa się Wojciech Kukwa. Przyjmuje w Warszawie.

Gość gość
Ja też polecam tego lekarza! Dr Wojciech Kukwa wyleczył moje dziecko z chronicznych problemów z zatokami. A było już niewesoło.. Polecam, to świetny laryngolog.

Gość gość
A czy do Mille Medica trzeba się umawiać jakoś wcześniej? Są zapisy, czy można wejść normalnie, z ulicy?

Gość gość
Lepiej się zapisać wcześniej. W Mille Medica są dość krótkie terminy, bo mają wielu specjalistów, ale też jest spory ruch. Zwłaszcza teraz, kiedy ludzie dużo chorują.

Gość gość
Tak dla poczytani, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego w tym i katar u dzieci, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Dolegliwości dzieci mogą leżeć po stronie rodziców, ale nie zawsze. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Znam doktora Kukwę! Zdiagnozował u mojego dziadka bezdechy, nawet nie wiedzieliśmy że to schorzenie może być tak groźne.

Gość gość
Ja zapisałam dziecko do kliniki Mille na Lanciego. Słyszałam dobre opinie o tym miejscu. Za tydzień idziemy, młody ciągle mi choruje.

Gość gość
No i jak, jesteś zadowolona z Mille Medica? Dobrze zdiagnozowali dziecko?

Gość gość
Bardzo jestem zadowolona z tej kliniki. W Mille medica jest bardzo fajny laryngolog - Wojciech Kukwa. Ma świetne podejście i dobry z niego diagnosta.

Gość gość
Spróbuj podawać Sinudafen baby. Swojej Dwójeczce daję łyżeczkę dziennie. Nie ma syropu glukozowo-fruktozowego. Jest na bazie roślinnej (czarny baze, lipa, acerolę). Można go podawać od trzeciego roku życia. Prawdą jest, że dobra diagnoza u lekarza to 70 procent wyzdrowienia.

Gość Ola 33
Jest bardzo fajny aerozol aquamer, używałam go na zatoki i katar, bardzo fajnie działa, można podawać dzieciom i niemowlętom.

Gość gość
Doktor W. Kukwa jest bardzo sensownym lekarzem - dobrze diagnozuje i poświęca czas i uwage pacjentowi. Słucha tego, co sie do niego mówi.

Gość Maryś01
Często jest to alergia na chemię w jedzeniu, mąka z której zrobiony jest chleb, bułki itd. jest zatruta opryskami, dodatkowo kakao znajdujące się w słodyczach jest też zatrute, niech Państwo podadzą dziecku wyroby z ekologicznych produktów, które sami zrobicie i wówczas porównacie. Może być to alergia na chemię w jedzeniu, czyli organizm dziecka sam próbuje się oczyszczać w taki sposób. Trzeba czytać skład produktów. Mleko naturalne od krowy, kupione na bazarze od rolnika, masło też, wybierać owoce z grubą skórą, przez którą opryski tak łatwo nie mogą przesiąknąć do miąższu. Sprawdzić wodę.

Gość zochaxx2
Katar to nic dobrego może uderzyć na płuca, uszy czy też na inne części naszego organizmu. Na katar bardzo dobry jest Nozitix przynajmniej u nas się sprawdza może warto spróbować, nie podrażnia jest bezpieczny

Gość ŚwiadomaMama3
Wydaje mi się że mogą to być zatoki !! Jeśli lekarz nic z tym nie robi to go zmień !!! Najlepiej będzie jeśli pójdziesz do dobrego laryngologa ;) Pozdrawiam