Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przekonać dwulatka do nośnika czy ubikacji ?blagam

Polecane posty

Gość gość

Robił na nocnik czy wc do 13 miesiąca kupę..teraz w pampersy...nic nie pomaga tłumaczenia prośby czy przekupstwo nie i koniec..M!!jakieś pomysły rady ?

Gość gość
naklej jakas ulubiona naklejke na nocnik i doklejaj systematycznie po skorzystaniu

Gość gość
ustal jakis cel, ze jak zrobi np 20 kup to dasz mu coś fajnego :D

Gość gość
daj mu spokój, bo zrazi sie na amen.

Gość gość
Do jakiego nośnika? Cyfrowego? :P

Gość gość
spokojnie ku/rw/a mać tylko spokojnie i powoli

Gość gość
Nie chce W ogóle usiąść..za nic nawet w spodniach...dawałem lizaka jajo niespodziankę czy czekoladeke Kinder ale jak ma usiąść za to to oddaje słodycze..I mówi że nie chcę...I nie wiem czy tłumaczyć malować czy chwilowo odpuścić tylko na jak długo..tłumacze mu od 4 dni i nic

Gość gość
Boże teraz zauważyłam telefon mi zmienił wyraz..oczywiście do nocnika!!!!

Gość mama pomaga
nagrody ale takie które zadzialaja, jeśli naklejki nie robia na nim wrazenia to wymysl cos innego, mój dostawal kostke czekolady książeczki edukacyjne oglądanie filmikow na youtube jak dzieci zalatwiaja się do nocniczkow (sa takie latwo znajdziesz:P) zabrać pieluchy całkowicie i nieodrwacalnie, proponuje wymianke dziecko oddaje Mikolajowi pieluchy w zamian dostaje prezent zabrać dziecko na zakupy i pozwolić wybrać sobie nowe ladne majteczki, może z ulubiona postacia z bajki? kupic nocnik i probowac na nocniku, jesli dziecko nie chce siedzieć na nocniku, kupic nakladke na wc, jesli to tez się nie sprawdzi w przypadku chłopca możesz już uczyc na stojąco - najlepiej niech tata pokaze co i jak :) chwalić za kazda udana probe, za porazke nie ganic na noc kupic takie pieluchomajtki i mowic ze to sa "majteczki do spania" jesli wszytsko zrobisz tak jak pisze masz 100% powodzenia, dziecko odpieluchowane w tydzień. ale jeden warunek - dziecko musi być na to gotowe tzn zwykle nie sika w nocy (jesli dajesz butle przed spaniem to oczywiste ze raczej nie wytrzyma do rana, wiec przed snem najwyżej kilka łyków)

Gość gość
aha jesli masz problem z tym nocnikiem, dziecko nie chce ci siedzieć, to spróbuj kupic jeszcze jakiś inny nocnik, trochę inny u mnie to pomoglo

Gość gość
Po pierwsze w ogole nie chce usiąść... A po drugie ..odpieluchowanie jak na razie nie w chodzi w grę bo nie mam.możliwości wziąść wolnego żeby ten temat załatwić...A chodzi do żłobka więc średnio....chciałam żeby chociaż kupę robił na nocnik czy wc..bo wiem że rozumie i czuje. ..A żadne przekupstwo nie wchodzi w grę...ma charakter że nie musi czegoś mieć..obędzie się....

Gość gość
tak wlasnie o tym pisałam, jak nie chce usiąść to trzeba zmienić nocnik na inny lub na nakladke na ubikacje, Znam dzieci które wcale nie korzystaly z nocnika. Kochana napisałam ci kilka świetnych porad. Sprobuj bo mam wrazenie ze ty się sama zablkowals na tym ze dziecko nie chce usiasc i teraz masz super wymowke żeby nie uczyc. Mój syn tez nie chciał usisac ale poradziliśmy sobie z tym - nowy nocnik i czekoladki. Ale kazde dziecko jest inne, trzeba znaleźć soposob na twoje.. Teraz będą swieta , będziesz z dziekciem w domu co najmniej 4-5 dni. powinno się udac. Trzeba jednak wloscyc w ten proces trochę pracy, samo się nie zrobi.

Gość gość
i jeszcze jedno, towje dziecko jest za duże na to żeby sobie odbywać posiadowki na nocniku. w tym wieku dzieci nie maja na to czasu! Sadzac i czekac to sobie można roczne dzieci i to te które jeszcze nie chodza. my to robiliśmy tak, ze jak się syn sikal w majtki to zdejmowaliśmy pokazywaliśmy mu ze mokre i ze siku trzeba robic do nocnika. Zadnego przesiadywania i czekania az może się trafi. 2 latek to już bardzo madre dziecko i wiele rozumie. Serio moje dziecko zalapalo dokładnie w tydzień czasu majac 2 lata. ale poswiecilam mu max uwagi. A ty możesz wziąć 2 -3 dni urlopu, albo liczyc na to ze panie w zlobki odwala za ciebie robote.

Gość gość
do matek które nie potrafią odpieluchowac dziecka 2, 3 letniego - naprawdę cos z wami jest nie teges, nie z waszymi dziecmi. Odpieluchowanie dziecka to naprawdę prosta sprawa, ale trzeba poświecić czasu i trochę energii, a wam się po prostu nie chce.

Gość gość
Chodzi o to że nie chcę w ogóle usiąść o fakt !!!I nie każe mi siadać od tak ..tylko wtedy kiedy widzę że chce kupę.

Gość gość
tak to jest jak się pcha dzieciaka szybciej na nocnik niż ono jest gotowe.I się wielce chwalą że roczek i na nocnik chce a ptem blokada i do 4 roku wali w pampersa

Gość gość
Odpuść mu na jakiś czas. I zacznij już porządnie. Po co takie oswajanie z nocnikiem? Jak będziesz miała czas to go naucz i wyrzuć pieluchy.