Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Damian005

Czy to nerwica?

Polecane posty

Gość Damian005

Witam, mam 16 lat i chciałbym dowiedzieć się czy mogę mieć nerwicę, bo objawy są bardzo podobne: - częste bóle głowy - częste zawroty głowy - gdy np trzymię kartkę lub robię zdjęcie telefonem da się zauważyć że drżą mi ręce - czasem miga mi światło, wrażenie jest takie jak gdyby przepalała się żarówka - bóle oczu, brzucha, nogi - wystarczy że o czymś pomyślę - strasznie się denerwuję wszystkim, że źle będę się czuł w szkole, w domu, gdziekolwiek - wszystkiego się boję, najmniejszego dźwięku, dotykania jakiegokolwiek zwierzęcia - czasem po prostu odechciewa mi się żyć, nic nie mogę zrobić bo wszędzie mi się robi słabo (ale nigdy na tyle żebym miał zemdleć) Pomocy, czy to nerwica? Jeśli nie, to co wiecie co to może być? I gdzie/do kogo się udać? Ja się po prostu wykończę nerwowo jeśli nic z tym nie zrobię.

Gość gość
Trudno ocenić. Udaj się do lekarza, może psychologa. Zrób badania krwi i moczu. Będzie dobrze :)

Gość gość
ja mam to samo i mam taka troche nerwice pomieszana z depresja idz do psychiatry po leki antydepresanty moze pomoc ale uwazaj bo uzalezniaja a psycholodzy nic nie daja ale mozesz sprobowac moze Tobie taka forma wygadania się pomoże ale znajdz na necie jakiegos dobrego który faktycznie coś da a nie taki jak moj

Potwierdzam, to może mieć coś wspólnego z depresją i nerwicą - z doświadczeń osób bliskich :) Najlepiej najpierw udać się do rodzinnego, on już powinien wiedziec dokąd Cię skierować.

Gość znajdzlekarza
Ciężko jest określić, czy ktoś ma nerwicę na podstawie krótkiego opisu, polecamy udać się do lekarza, znajdziesz go na stronie http://znajdzlekarza.pl/

Gość gość
Pownnas zrobić badania na hormony tarczycy. Ja takie badania robiłam w tym laboratorium www.apc-analizy.pl .