Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość od spadku

Jak postąpić z toksyczną matką

Polecane posty

Gość gość od spadku

Moja matka jest toksyczna,zawsze taka byla tylko dobrze się maskuje przed sąsiadami,znajomymi,rodziną.Jakiś czas temu wpadła na pomysł żebym zrzekła sie spadku po zmarłym ojcu na jej korzyść (chodzi o część mieszkania w ktorym ona mieszka),nie daje mi żyć.Teraz przychodzą święta,nim nie chce tam jechać,bo znowu będzie ten temat i znowu będzie szukała zaczepki i powodów do kłótni bo niema z kim sie pokłócić i po kim pojeździć,bo jak zacznie się kłócić z sąsiadami i rodzina to nim do niej nie przyjdzie wiec udaje a na nas sie wyzywa.Co robic,zrzec sie tego spadku dla świętego spokoju czy nie.Co byście zrobiły na moim miejscu.Dodam,ze jak na święta nie przyjedziemy to będzie wymyślać niestworzone rzeczy na mnie do ludzi.Okropny człowiek,a do Kościoła biega dwa razy w tygodniu.

Gość juliaaa888888888
NIe zrzekaj się spadku! To po pierwsze. Po drugie to sama mam toksyczną matkę niestety i najlepszym sposobem to nie danie sie sprowokować. Jeśli zacznie być nieprzyjemna, wyjdz do drugiego pokoju, albo w ogóle z domu, ucinaj nieprzyjemne dyskusje, romawiaj z nią neutralnie o pogodzie np, poprostu nie daj jakimś zaczepkom

Gość gość
nie jedz do niej na święta proste !!

Gość gość od spadku
Jak nie pojadę to będzie wygadywać ,zmyślać,psioczyć na mnie,udawać jaka to ona biedna i samotna a jak przyjeżdżamy to szuka powodów do kłótni żebyśmy wyjechali jak najszybciej.Dwa dni to góra ,tyle można z nią wytrzymać,trzeciego dnia trzeba uciekać bo wszyscy juz maja dość.Do ludzi nic na nią nie mowie bo mi jest zwyczajnie wstyd ,ze mam taka matkę.

Gość gość
Nie jedz do niej i nie zrzekaj sie tego spadku ,to Ci się należy a ona jest podła ze tego chce od Ciebie.Ja bym na Twoim miejscu powiedziała wszystkim w rodzinie o tym.Niektórych rzeczy nie warto ukrywać.