Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najem okazjonalny, czy ktoś ma taką umowę?

Polecane posty

Gość gość

czy w praktyce ta umowa chroni faktycznie przed nieuczciwymi lokatorami?

Gość gość
A możesz napisać coś więcej?

Gość gość
Ten kraj to burdel, ale z najmem ok łatwiej (tzn z pół roku) wywalić szmaty z własnego lokalu. Bez tego to i 10 lat nie starczy. Tylko trzeba dopilnować: nitarialne potwierdzenia dwa i zgłoszenie do US.

Gość gość
Umowa najmu okazjonalnego będzie zabezpieczała, o ile znajdą się w niej wszystkie kluczowe zapisy, zobaczcie to - http://umowanajmu.info/najem-okazjonalny/ Macie tam dokładne opracowanie tematu. W umowie wszystko jest wskazane. Jeśli nie będą zawarte kluczowe zapisy to rzeczywiście - wtedy jakieś niebezpieczeństwo istnieje.

Gość gość
nie trzeba żadnej umowy. Jak ci karaluchy nie chcą domu opuścić to wylamujesz szybko drzwi, z ekipą, wywalasz wszystkie ich rzeczy na korytarz,wstawiasz nowe drzwi, a jak będą mieli pretensje to dzwonisz po policję i mówisz, ze zakłócają ci mir domowy, a umowa dawno wygasła.

Gość dagna

Dla mnie tą umowę sporządziła notariusz Cejrowska z Tczewa. Dla mnie to jest najlepsze zabezpieczenie przed ewentualnym nieuczciwym najemcą. 

Gość tak

To prawda notariusz Cejrowska jest świetnym notariuszem, umowa najmu okazjonalnego nie stanowiła dla niej żadnego problemu. Sprawna obsługa. 

Gość slowacka

Dziękuję za polecenie notariusz Cejrowskiej. Potrzebowałam na już dobrego specjalisty od sporządzania umów najmu okazjonalnego i na takiego trafiłam.