Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycjowaaaaaa

Dotyczy świadectwa pracy....ktoś pomoże?

Polecane posty

Gość Patrycjowaaaaaa

Z dniem 31.12.2015 wygasa mi umowa na mocy porozumienia stron. Natomiast od Nowego Roku zaczynam nową pracę, podpisuje umowe w innej firmie. Nowa kadrowa powiedziala, abym miala świadectwo pracy z poprzedniej firmy, bo inaczej umowy nie bedziemy mogli podpisac w tym dniu. Moje pytanie: czy kadrowa z obecnego miejsca pracy może mi wystawic swiadectwo pracy w dniu 31.12 czyli w dniu ostatniego dnia obowiazującej umowy o pracę? Pytalam się już jej i twierdzi, ze najwczesniej moze wystawic w kolejny dziej roboczy? Czytam w necie przepisy ale nie wiele z nich rozumiem. Jak to jest, pomoże ktos?

Gość Patrycjowaaaaaa
Halo, nikt nie pomoże?

Gość gość
Świadectwo pracy powinno być wystawione 31.12.2015. Możesz podpisać nową umowę np. 31.12.2015 i podać datę od kiedy obowiązuje umowa np. 01.01.2016 i podać dzień przystąpienia do pracy np. 04.01.2016. Wszystko jest proste.

Gość gość
Jest proste, o ile ludzie życzliwi. Generalnie jest 7 dni na wystawienie świadectwa pracy. Więc może zarówno wystawić Ci i dać do ręki 31, ale może też wysłać pocztą 7... Trzeba porozmawiać i poprosić.

Gość gość
pewnie ze moze wystawic 31 ,12

Gość Patrycjowaaaaaa
Mam wredną kadrową, więc może być ciężko, bo ona WIECZNIE nie ma biedna na nic czasu....Ale poproszę, może wysłucha mych próśb w Sylwestra :P Szczerze nie wiedziałam, że mogę już podpisać nową umowę 31.12, a wie ktoś może czy ewentualnie bedzie mozna podpisac umowe 04.01, ale z dniem 1 stycznia? Jestem noga w kadrowych kwestiach, ale gdzieś tam wyczytałam,ze w dni wolne od pracy tez mozna :O