Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antetonitrus

Początek ciąży, wiele pytań, a do tego nadmiar kilogramów!

Polecane posty

Gość gość
Tez mam znajoma co w ciazy schudla przy niedoczynności tarczycy :) ale ona nikomu nie wmawiala, ze nie widac nadwagi (TYLKO NADWAGI) A tu mamy otylosc kliniczna.

Gość gość
Moja waga startowa w na początku ciąży 92 kg. W ciąży przytylam 8. Nie martw się, wystarczy o siebie dbać, jeść regularnie i nie przytyjesz dużo. Urodzilm 4 miesiące temu a jestem szczuplejsza niż przed ciąża. Na kiedy masz termin?

Gość gość
Autorko... Ja druga ciążę 166 91 kg...widać było.;-( prawda z cukrzycą ciążowa, ja miałam też nadciśnienie :-( ale miałam dobrze prowadzoną ciążę, przytyłam e ciąży 12 kg. Córka urodziła się zdrowa :-) po ciąży wzięłam się za siebie :-) schudłam do 65 kg, nosiłam 38 r. Trzecia ciaza przytulam 24 kg:-( cukrzycą ciążowa była przy każdej ciąży... Każde z dzieci zdrowe :-).... Ja mam pytanie do hejtetek, to co ciaza dozwolona jest tylko dla tych z waga 55? Brawo wy, że tak miałycie, ale co te co zachodzą z nadwagą mają sir skrobac??? Autorko dietetyk ważny, dużo ruchu. A po ciąży karmić piersią zdrowa dieta i jeszcze schidniesz... Wesołych świąt... Nie doluj się

Gość gość
"Nie jedna pianiusia z rozm 36 wygląda o wiele gorzej niż ta z 44 z ładną twarzą, z gustem i klasą ubraną, wiedzącą jak zachować się w towarzystwie mężczyzn." A co ma zrobic xxl z brzydką twarza? :D taka to juz nie jest sexy? Smieszne, piszesz by nie zwracac uwagi na wygląd a sama podkreslasz ładna twarz. Czyli kazda z ladna twarza bedzie sexy :P obojetne czy chuda czy gruba

Gość gość
mąż prawdziwy desperat że taką lochę sobie wziąłpewnie zakompleksiony i szpetny nie sądził że ładniejsza by go zechciałaalbo ma fetysz sadła Xxx Twój za to jest skończonym durniem skoro wziął sobie taką nietaktowną i głupią kretynkę

Gość gość
A co ma zrobic xxl z brzydką twarza?  taka to juz nie jest sexy?Smieszne, piszesz by nie zwracac uwagi na wygląd a sama podkreslasz ładna twarz. Czyli kazda z ladna twarza bedzie sexy X Ale ona chyba napisała że uroda i figura to nie wszystko czyli że piwne

Gość gość
Dla mnie ciąża powinna być dozwolona dla kobiet ktore potrafia o siebie dbać. +testy psychologiczne dla rodzica ;) Uwazam, ze nikt z zaburzeniami odzywiania nie powinien zachodzic w ciaze i tyle. I nie obchodzi mnie czy ktos zwyczajnie sie spasl, czy bedzie swirowal i mial diete 1000kcal w ciaxy. Zadne z tych odstepstw nie swiadczy o zdrowiu. Najlepsza waga zawsze bedzie w normie (+/- od indywidualnej sklonnosci), duze odstępstwa od normy świadczą o braku równowagi. Ani skrajne wychudzenie nie jest dobre, ani skrajna otylosc

Gość gość
http://www.justeverydaywomen.com/uploads/3/6/3/9/3639735/6210144_orig.jpg Waga 70kg, i różny wzrost i budowa ciała. Autorka tego tematu ma 5 ft 3in/5 ft 4in czyli jest pomiędzy ostatnią a przedostatnią babeczką w samym wzroście. I co, nie widać po tych Paniach, że ważą 70kg? To dodajcie sobie jeszcze 25 kg. Zawsze warto szukać pomocy u dietetyka, najlepiej przed zajściem w ciąże, ale jak już nie da rady to się mówi trudno i działa się tak jak można.

Gość gość
09:52 ta zwłaszcza wygląda lepiej gdy się rozbierze hahahaha I dlaczego tą z 36 rozmiarem nazwalaś od razu paniusią a nie kobietą? Czyżby jakaś zazdrość, grubasku? Hahahaha No i dlaczego ta iksikselka musi umieć się zachować tylko w towarzystwie męskim? W damskim już może być byle jaka? Schudnijcie bo na mózg wam się rzuca

Gość gość
Nie wierze... Ja jestem tylko 3 cm nizsza, tez mam duzy biust, waze teraz 52 kg i wygladam ladnie. W ciazy na koniec wazylam 66 i czulam sie jak slonica zwlaszcza, ze startowalam z wagi 48...

Gość gość
W pracy tez mam taka, dupa jak chalupa, nogi grube ze ledwo chodzi, a ze ma ladna twarz (piekne oczy i duze usta), to ma sie za super laske i wiecznie czepia sie szczuplych kolezanke...

Gość H helix
Nie byłoby tyle hejtu, gdyby ewidentnie otyła kobieta, nie napisała, że nie widać po niej nadmiaru tłuszczu. Nie ma czegoś takiego jak grube czy chude kości, bo kościec każda kobieta ma mniej więcej podobny. Osoby szczuplejsze z większą wagą mogą mieć natomiast więcej mięśni, które są cięższe od tkanki tłuszczowej. Autorka pisze, że ma duże piersi i tyłek, więc raczej nie jest umięśniona tylko po prostu otłuszczona. Przepraszam Autorko, ale nie mogę powiedzieć, że jest inaczej, bo sama mam 166 i też mam taką figurę, że idzie mi głównie w cycki i tyłek. Dobrze czuję się i wyglądam do ok. 65kg, poniżej 60kg jestem laska. W ciąży przytyłam dużo mimo normalnego jedzenia. Doszłam do 89kg. Miałam więc kilka cm więcej i kilka kg mniej od Ciebie. Dodatkowo na koniec ciąży jest wypchnięty brzuszek, więc inne części ciała są automatycznie, proporcjonalnie szczuplejsze, choć ja akurat bardzo spuchłam w kończynach. Uwierz mi, że czułam się jak toczące się słonisko. Dodatkowo ta waga odbiła się mocno ma moich stawach, kręgosłupie i kondycji. Autorko, nie okłamuj sama siebie i zawalcz o swoją figurę i zdrowie. Będzie to również korzyść dla dziecka. Nie stosuj teraz w żadnym wypadku diet odchudzających. Po prostu odżywiaj się zdrowo. Dużo warzyw i owoców, produkty zbożowe z pełnego ziarna, zdrowe tłuszcze. Unikaj słodyczy, fast food, tłuszczy zwierzęcych. Nie przesadzaj z witaminami dla ciężarnych. Lepiej zapewnić sobie je z pożywienia. Możesz brać DHA, jeśli jesz nie za wiele ryb morskich. Unikaj jednak dużych drapieżników jak np. tuńczyk, bo kumulują metale ciężkie. Nie jedz surowego mięsa, ryb i jaj oraz serów pleśniowych ze względu na ryzyko zakażenia. Nie jedz produktów wędzonych ani przypalonych. Zawierają substancje rakotwórcze. Dużo pij. Najlepiej zwykłą wodę. Kolorowej, slodkiej chemii nie tykaj. Z kofeiną nie przeszkadzaj, ale jeśli nie masz nadciśnienia, 1 kawa dziennie krzywdy nikomu nie zrobi. Pamiętaj, że dużo kofeiny jest też w zielonej herbacie. Nie stosuj diety eliminacyjnej. Nie chroni ona rozwijającego się dziecka przed alergiami. Jedź częściej, ale mniejsze porcje. Jak zmienisz nawyki żywieniowe, to po porodzie waga będzie spadać, szczególnie przy karmieniu piersią. To, ile przytyjesz w ciąży nie do końca zależy od jedzenia, ale po ciąży w dużej mierze tak. Trzymam za Ciebie kciuki Autorko. Nie daj się hejtowi, ale spójrz na siebie obiektywnie. Daj z siebie wszystko, aby tym, którzy teraz Cię krytykują, za jakiś czas opadły szczeny. Powodzenia!

Gość gość
jestem w drugiej ciazy teraz i 22 tydz i 3kg do przodu- zaczynałam z 78kg przy 158cm - w pierwszej przez cała ciaze tak samo zaczynałam z taka sama waga i na samym koncu miałam tylko 8kg do przodu a tydzien po porodzie miałam -17kg:) tak dla pocieszenia

Gość gość
Autorko, nie przejmuj się przykrymi komentarzami! Teraz jesteś w ciąży i musisz myślec o Was :-) po ciąży założysz nowy temat o diecie i po sprawie. Wierze ze Ci się uda !!!

Gość gość
E tammm ja jestem wysoka i chuda jak patyk az brxydko to wyglada bo jestem az za chuda a cukrzyca ciazowa mnie dopadla

Gość gość
Ale wy debilki jestescie . a co was interere czyjas otylosc nadwaga... Dla mnie to niech sie nawet tocza.

Gość gość
Tak, 100kg bierze sie z powietrza smiech.gif i kity o chorobach nie do mnie, bo znikad to tylko przy problemach z nerkami itp sie bierze woda w organizmie I jakbys nie zauważyła napisałam to samo, ze ma sie z kims skonsultować. Ciekawe czemu przeszkadza Ci mowienie ze otyłość nie jest ani normalna ani zdrowa, ze musiałas sie czepić. Pieprzysz jak potłuczona u mnie nawarstwiły się trzy rzeczy i żadna nie była związana z nerkami.Od lat chorowałam na tarczycę,potem nowotwór złośliwy i sterydy w chemioterapii.I niestety głupia babo mam typ nowotworu hormono zależny.Absolutnie nie wolno mi go podać.I co twoim zdaniem dalej tylko chore nerki,to daj mi receptę na mój problem.A żeby nie było wcale się nie obżeram.