Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antetonitrus

Początek ciąży, wiele pytań, a do tego nadmiar kilogramów!

Polecane posty

Witam wszystkich :) Mam na imię Paola, jestem w 8 tygodniu ciąży. Niestety dodatkowo mam 161cm oraz 95kg. Co prawda nie widać tego az tak, ponieważ mam dość duże piersi oraz pupe, jednak tak czy siak nie wiem czego się obawiać podczas ciąży. W dodatku wigilia tuż tuż, a ja nie wiem co mi wolno zjeść, a co nie. Jutro idę do mojej ginekolog, więc co nie co się dowiem, jednak chciałabym również znać jakieś szczegóły od kobiet, które się z tym borykają lub mają to za sobą. Liczę na poważne rozmowy, a nie wygłupianie się, to dla mnie ważne. Pozdrawiam! ;)

Gość gość
Witaj w klubie. U mnie 6 tc i waga startowa 73kG :(

Gość gość
A co za frajer was puknal??

Gość gość
Tak, jasne, nie widać 45 kg nadwagi. :D

Gość gość
168 zaczynalam z waga 84 obecnie 35tydz i 4.5kg na plusie ciaza przebiega rewelacyjnie zadnych dolegliwosci nadal jestem aktywna zawodowo i moze to dzieki temu

Gość gość
A dlaczego masz nie jeść czegoś w wigilie, bo nie rozumiem?

Gość gość
Do dietetyka won! I nie widac. Okej, jestem Twojego wzrostu i mam 57cm w talii. Wiec jak rozumiem pezez Twoje cycki i tylek nie bedzie widac roznic miedzy naszymi taliami?

Gość gość
Dziewczyny zapraszamy was na temat sierpniowe mamy 2016. U nas nie spotkanie się z krytyką. Chętnie odpowiemy na wasze pytania.

Gość gość
O Chrystusie.... nie widać tego aż tak... yhy taaa.... już Ci wierzymy. Mam 158 cm i 48 kg i wyglądam ok. Parę lat temu gdy wazylam 55 wyglądałam już powoli jak klops, na szczęście to było przejściowe i mam od 8 lat niezmiennie poniżej 49 kg. Ty nie masz nadwagitylko już otyłość, wiec nie próbuj zaklinac rzeczywistości, że nie widać. Do dietetyka musisz iść kobieto bo do 9 miesiąca dobijesz do 130. Przemyśl to sobie

Gość gośćania
i juz sie zaczał hejt w necie załosne... autorko udaj sie do dietetyka powiedz ze jestes w ciazy na pewno zapisze ci diete dobra dla dziecka i dla ciebie pamietaj ze kobiety z nadwaga przybieraja zwykle mniej niz te standardowe 9-11 kg i wszystko jest ok tak wiec jak przytyjesz 4,5 kg jak jedna tu kobieta to nie oznacza ze cos jest zle- moze byc wszystko dobrze, najwazniejsze są badania i opieka medyczna na własna reke -jezeli nie masz wiedzy na ten temat -nie kombinuj z dieta zbytnio:) tak na prawde dieta kobiety w ciazy powinna miec ok 200 kcal wiecej od standardowej twojej diety sprzed ciazy- wyliczonej na podstawie trybu pracy i aktywnosci fizycznej -czyli to jest roznica 1 lub 2 jabłek dziennie i tyle:)

Gość gość
Juz się anorektyczki wypowiadają. Po co wlazicie na temat żeby zdolowac. Zaluzcie sobie własny temat. Dieta dietą a juz niedługo okaże sie co i ile dasz rady zjeść. Ale wizyta u dietetyka wskazana. Ja zaczynałam z waga 78 przy 160. Teraz 22 rydz i 74. Mam nadzieje do końca przybrać nie wiecej niż 6 kg

Gość gość
Ja zaczynalam 172cm z waga 65 kg . przytylam 17 kg juz. 32 tydzien... Jestem zalamana bo nie obzeram sie mam juz dziecko jedno i biegam za nim jak na maratonie a waga tak idzie w gore. Bedzie drastyczne odchudzanie nie ma wyjscia

Gość gość
Tak, hejt :D Wbijcie sobie do głowek, ze OTYŁOSĆ nie jest normalna. I mowienie tego wprost oraz odsyłanie do dietetyka nie jest żadnym hejtem. Konstruktywna krytyka daje więcej niż bezmyślne głaskanie po główce. Bo tu chodzi i o zdrowie dziecka i matki. A co do tego, że grube mniej przybierają...jakoś czytałam tematy ciążowe i nie zauważyłąm takiego zjawiska. Jak ktoś się obżera na co dzień to i w ciąży będzie się obżerał (przypadki z mega mdłościami są rzadkie).

Gość gość
I to, że ktoś nie jest otyły ani nie ma nadwagi nie oznacza, że ma anoreksję. Widać w Waszym o dziwo ciasnym móżdzku nie mieści się bycie szczupłym i zdrowym :P Dbajcie o siebie i przed ciążą, i w trakcie i po ciąży to nie będziecie wiecznie czuły się atakowane.

Gość gość
U mnie 10tc. Waga przed ciąża 54kg teraz 58 non stop wymioty więc nie wiem w co poszły te kg chyba w piersi hehe

Gość gość
Teraz kilogramami sie nie przejmuj mnie tez to na początku zdolowalo. Przy 171cm ważyłam 78kg i właśnie poszłam na dietę a tu ciąża a do tego w 4 miesiącu było juz 87kg mimo ruchu i wymiotów. Ale spokojnie w 6 miesiącu waga stanęła na 91 i do teraz (33tc) nie idzie w gore. Za to mam bardzo ładna figurę nogi i ręce szczuplejsze niż przed ciąża, ładny biust i brzuch bez rozstępów. Acha i to ciąża bliźniacza :-) Moja rada jedz tyle co przed ciąża, zwracaj uwagę na to co wcinasz ( np jak masz ochotę na kremówkę to zjedz ale za to na kolacje zamiast pieczywa ugotuj sobie kalafior lub zrób jakaś puszna sałatkę) No a po ciazy założymy sobie temat o diecie :-) życzę zdrówka tobie i dziecku.

Gość gość
A i jeszcze co ważne nie rezygnuj z ruchu na świeżym powietrzu!!! Ja mimo pogody codziennie jeżdzę na rowerze ok 15 km chodzę na długie spacery z psem i do teraz pracowałam zawodowo. Jak nie ma nakazu leżenia to pamiętaj ze ciąża to nie choroba... Jeszcze raz wszystkiego naj naj dla Was.

Gość gość
Autorko z dietetykiem to dobry pomysl i pociesze cie ze kobiety z nadwaga czesto w ciazy przybierają mało. Co do pytania czego unikać w diecie w ciazy to wszystko co moze przenosic toksoplazmoze i listerioze a więc surowe mięso i sery z nieprzetworzonego mleka. Poczytaj o tym.

Gość gość
Spasłaś się jak locha to teraz nie stękaj, tylko odstaw koryto i schudnij

Gość gość
no z taka waga to przygotuj sie na cukrzyce ciazowa...

Gość gość
,,Widać w Waszym o dziwo ciasnym móżdzku..." własnie to nazywamy hejtem w internecie... każdy lekarz ci to powie, że inaczej przybiera kobieta z nadwaga inaczej z niedowaga-zwykle te z niedowaga wiecej-znasz takie słowo jak ,,zwykle" czyli najczęściej, ale nie zawsze, a kobiety z nadwaga zwykle mniej

Gość gość
Hejtem nazywa się łamanie poprawności politycznej. Bo jak widać nazywanie kogoś anorektyczką hejtem nie jest. "Moja rada jedz tyle co przed ciąża" No,radzenie niemal 100kg babie by jadla tyle co przed ciążą to świetny pomysł. O ile wiem ekler nie ma tyle kcal co chleb na kolacje, chyba, ze pol bochenka ktos zjada. Niech idzie do lekarza czy dietetyka i tyle. Bo żadna z kobiet co sie tu wpisala tak otyla nie byla by móc się porównać

Gość gość
ość dziś Hejtem nazywa się łamanie poprawności politycznej. Bo jak widać nazywanie kogoś anorektyczką hejtem nie jest. "Moja rada jedz tyle co przed ciąża" No,radzenie niemal 100kg babie by jadla tyle co przed ciążą to świetny pomysł. O ile wiem ekler nie ma tyle kcal co chleb na kolacje, chyba, ze pol bochenka ktos zjada. Niech idzie do lekarza czy dietetyka i tyle. Bo żadna z kobiet co sie tu wpisala tak otyla nie byla by móc się porównać xxx a ty widze masz kamere w domu i doskonale wiesz ile i co jadła rozumiem ze jest gruba ale moze przed ciaza zmienila nawyki zywieniowe?a moze nie? niewiemy tego najbezpieczniej autorko udac sie do dietetyka a nie konsultowac sie z ekspertkami z kafe, które maja kamere w twoim domu ....

Gość gość
takie wieloryby jak autorka gdy są w ciąży to nikt nawet nie zauważa różnicy kolejnych 20 kilo n aplus

Gość gość
Tak, 100kg bierze sie z powietrza :D i kity o chorobach nie do mnie, bo znikad to tylko przy problemach z nerkami itp sie bierze woda w organizmie I jakbys nie zauważyła napisałam to samo, ze ma sie z kims skonsultować. Ciekawe czemu przeszkadza Ci mowienie ze otyłość nie jest ani normalna ani zdrowa, ze musiałas sie czepić.

Gość gość
cukrzyca ciążowa murowana i dziecko też się urodzi ze skłonnością do cukrzycy fajnie

Gość gość
mąż prawdziwy desperat że taką lochę sobie wziął pewnie zakompleksiony i szpetny nie sądził że ładniejsza by go zechciała albo ma fetysz sadła

Gość gość
Przestańcie tak jechać po autorce! Kurczę to jej sprawa ile wazy, po za tym może faktycznie nie wyglądać zle bo ma grube ciężkie kości a kilogramy sa rozłożone równomiernie... Jak czytam te wasze chamskie wypociny to chciała bym zobaczyć wasze zdjęcia... nie zle musicie mieć kompleksy ze tak sobie musicie ulżyć czyimś kosztem i oczywiście anonimowo. Szkoda mi Was!!! Co do cukrzycy ciążowej to tez nie ma co straszyć bo akurat tu nadwaga nie wiele ma z nią wspólnego.

Gość gość
Oczywiście, że cukrzyca ciążowa nie ma nic wspólnego z wagą. Przed ciąża ważyłam 59 kg a przed porodem równe 70 i miałam cukrzycę ciążową. Ale do rzeczy: moja kuzynka zachodząc w ciążę miała nadwagę. Dla dziecka przerzuciła się na zdrowsze odżywianie a do tego z premedytacją i za namową lekarza poszła szybko na l4, by zamiast siedzieć za biurkiem zająć się kondycją. Miała multisporta i korzystała na potęgę: basen, aqua fitness, joga dla ciężarnych, jakiś taniec. I co?? I schudła będąc w ciąży! Nie pamiętam dokładnie liczb ale powiedzmy, że zachodząc ważyła 80 kg, na finiszu 75! Po wyjściu ze szpitala 65. Znajomi na ulicy jej nie poznawali. Druga kwestia już nie do autorki, ale do ludzi od tych chamskich komentarzy: uwierzcie, że uroda, klasa i seksapil nie są uzależnione tylko od wagi. Nie jedna pianiusia z rozm 36 wygląda o wiele gorzej niż ta z 44 z ładną twarzą, z gustem i klasą ubraną, wiedzącą jak zachować się w towarzystwie mężczyzn.

Gość gość
Wlasnie te teksty jak to nie widac 40kg nadwagi mnie rozwalaja :D tak, w ogole na bank nosi rozmiar M bo przeciez kurd**el jak ma grube kosci to jest drobny (sama mam ten wzrost :P) Tak samo jakby wazyla 40kg to bedziecie mowic "nie widac niedowagi bo ma drobne kosci"??? Szczerze watpie. Jest gruba i powinna dla dobra dziecka szukac fachowej pomocy. I koniec kropka, zadne wmawianie ze otylosci nie widac. Zadne noe widac tegi ma grube kosci. To 40kg nadwagi a nie 10 :O Bo to wlasnie wyzwala zlosliwe komentarze,a nie fakt ze jest otyla. Tylko to ze wymyslacie bzdurne argumenty