Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy przyjaciel odchodzi bez slowa wyjasnienia.

Polecane posty

Gość gość

Nie chce stracic przyjaciela choc los chcial ze kontakt nam sie urwal . Znalismy sie dwa lata , rozumielismy bez slow , szanowalismy , ja mu pomoglam znalezc prace , myslalam ze przyjazni sie z wdziecznosci .Ja sie zakochalam choc to ukrywalam , bo wiedzialam ze od kilku lat ma dziewczyne z ktora mieszka . Dwa i pol miesiaca temu mielismy sprzeczke bo ja powiedzialam w zartach " to tak mi sie odwdzieczasz " a on zareagowal ostro " mam ci zaplacic ?" . Bardzo mnie to zabolalo i zranilo moje uczucia i zrobilam awanture ze jaj moze , ze jestesmy kwita ze nie jest mi nic winny .Nie przeprosil ale widzialam ze mu bylo przykro i czul sie winny .Za godzine sobie przemyslal i powiedzial ze mnie kocha ale nie mial odwagi mi tego powiedziec .Ja sie nie przyznalam do swoich uczuc bo bylam zla .Za kilka dni mowil znow ze znacze dla niego wiecej niz przyjaciolka . Ja myslalam ze mam czas ..ze pomalu i ja sie przyznam do uczuc .Niestety ironia losu , po dwoch tygodniach nasze drogi sie rozeszly i nie zdazylam mu powiedziec ile dla mnie znaczyly jego slowa i co czuje .Ja zadzwonilam pierwsza , potem co dwa tygodnie dzwonilam jeszcze dwa razy , rozmowy byly mile ale dyplomatyczne , za czwartym razem nie odebral .Wychodzi na to ze to ja szukam kontaktu , boli mnie to bo tak mu chce powiedziec co czuje by poprostu wiedzial i by nie stracic choc przyjazni i by nadal miec kontakt choc telefoniczny . Dlaczego tak sie zachowuje i nie odebral tel i nie odzwonil , to tak boli bo tyle serca mu poswiecilam . Nie chce byc natretna i znow dzwonic pierwsza ale jednoczesnie serce mi peka i chce powiedziec co czuje i jak mnie to milczenie boli . Boje sie ze znow nie odbierze , czy wyslac smsa i wyznac mu wszystko i ze chce tylko przyjazni ? Czy poczekac i znow probowac dzwonic ?

Gość gość
Czy jak raz nie odebral i nie oddzwonil to znaczy ze juz nie odbierze ? Czy to ze milczy i nie szuka kontaktu oznacza ze juz nic nie czuje czy poprostu na dana chwile jego zycia nie pasuje mi do jego ukladanki i boi sie o zwiazek . Nie chce by mnie znienawidzil ze wydzwaniajac zagrazam jego zwiazkowi .

Gość gość
Czy wypada skomlec o przyjazn ? Czy wypada wysylac smsa i napisac ile dla mnie znaczyla jego przyjazn i wyznanie milosci ( chocby to tylko byla milosc przyjacielska ).?

Gość gość
przyjaciele nie odchodzą

Gość gość
No sadze ze sa takie sytuacje i w milosci nie ma dumy .Ja juz sie ponizylam bo to ja chcialam kontynuowac kontakt i przyjazn ale niech strace ..On nawet sie ucieszyl i mowil ze bedzie dzwonil . Ale to ja dzwonilam , moze jeszcze nie zatesknil . Wiem ze mozna nie odebrac telefonu ale zeby nie odzwonic od 5 dni ( az tak zajety nie jest). Ja to sobie odrazu tlumacze ze to ja jestem ta zla , ze jestem natretna .Tylko jaka ja mu krzywde uczynilam ? Nie wydzwaniam codziennie ani nie napisalam ani jednego smsa bo respektuje to ze jest w zwiazku i moze nie chce miec problemow. Nie mam sily juz dzwonic bo oni mieszkaja w kawalerce i ona zawsze jest w domu . Ciezko wtedy wyznac wszystko przez telefon , przeciez on i tak by nie zareagowal. Mam ochote wyslac mu dlugiego smsa ale co jesli to ona pierwsza go przeczyta i wykasuje , nie bede miala potwierdzenia czynie olal i nie odpisal czy ona dorwala pierwsza telefon i wykasowala . On niestety nie pracuje juz i wraca na studia od stycznia i nie wiem kiedy bym mogla pogadac z nim sam na sam .

Gość gość
17.23 przyjaciele nie odchodza x Jak mam to rozumiec ?

Gość gość
że to nie był przyjaciel

Gość gość
Skoro on się zakochał i ci to wyznał kilka razy a ty olałaś jego uczucia i nadal bawiłaś się w przyjaźń to dlaczego się dziwisz, że odszedł? Jak się ocknelas, to czemu mu nie powiedziałaś co do niego czujesz? Dlaczego nawet teraz chcesz do niego pisać o przyjaźni? On przyjaźni z tobą nie chce tylko czegoś więcej. Jak nie jesteś gotowa czy chętna to mu to powiedz ale nie oczekuj że będzie jakby nigdy nic.

Gość gość
No wlasnie nie jestem gotowa ale chcialam podtrzymac kontakt . A z jego strony wyglada jakby sie pogodzil ze jednak bedzie z nia i wybral ja .Bo jakby mu tak zalezalo to by sam podtrzymal kontakt albo chociaz oddzwonil po nieodebranym telefonie ? Czy az tak urazilam jego dume ?

Gość gość
Gdybym ja się zakochała w przyjacielu a on udawał, że tego nie słyszy i gadał o przyjaźni to też bym się nie odzywała. Zresztą nie ma czegoś takiego jak przyjaźń jeśli jedno jest zakochane. Dobrze zrobił.

Gość gość
Tylko skończony desperat by utrzymywał przyjaźń z kimś w kim się zakochał i został odrzucony. Zostaw go w spokoju i przestań mówić jak się poświęciłaś.

Gość gość
No dobra macie racje tylko jak to teraz odkrecic ? Kocham go bardzo i nie chce stracic .Myslicie ze on juz sie odkochal z zalu ze go odrzucilam?

Gość gość
No doradzcie cos jeszcze , prosze.

Gość gość
ja ci doradze! JESLI GO KOCHASZ TO NAPISZ MU SMS W STYLU " TEZ CIE KOCHAM OD DAWNA....." bo najwyraźniej Cie kocha i nie chce cierpiec dlatego urywa kontakt. a jesli nie kochasz go to nie zawracaj mu doopy bo on teraz bardzo cierpi

Gość gość
i uwazam ze jesli nie wyznasz mu milosci a znowu zaczniesz p*******ić o przyjazni to i tak nic z tego nie bedzie bo on cierpi i nie ma zamiaru sie poniżać. a poza tym bardzo mądry facet ! Bo ja bym tak samo zrobiła a ty sie nim tylko bawiłaś ...bys sie wstydziła wiesz?! a jak chcesz to odkręcic to napisz mu SMSA ŻE GO TEZ OD DAWNA KOCHASZ i tylko wtedy może go odzyskasz inaczej nie ma szans i nawet mu doopy w innym wypadku nie zawracaj

Gość Julka8888888888888
zakochałaś się , wiec to zmienia postac rzeczy. Z Twojej strony to nie byla tylko przyjazn. Odszedl bo sie wystraszyl pewnie, nie tak trudno odkryc ze ktos jest zakochany

Gość gość
durna jesteś że chcesz mu pisać o przyjażni jak go kochasz,idiotka do potęgi,baw się i zwlekaj dalej,to na pewno go stracisz

Gość gość
Ja cierpie tak samo a mysle ze bardziej bo on ma dziewczyne .Chce napisac smsa ale to nie latwe bo miszkaja razem w mieszkaniu studenckim i boje sie ze ona moze przeczytac tego smsa bo on moze wlasnie byc w toalecie , nie chce mu tego robic .

Gość przerost tresci nad forma
już ci gośc z wczoraj wszystko napisał a ty dalej się pytasz o to samo. no to nie dzwon idz i powiedz, pracę mu załątwiłaś to chyba wiesz gdzie pracuje.

Gość gość
Prace mu zalatwilam u mnie ale juz go zwolnili , kilka razy sie za nim wstwialam ale nie mial umowy na stale i sie skonczylo , dobrze pracowal tylko za duzo " gadal " i nie umial sie dostosowac Tak to by nie bylo problemu .A tak siedzi calymi dniami z dziewczyna teraz bo ona ma wolne teraz a on zaczyna studia od stycznia .

Gość gość
Skoro ma dziewczyne i mieszka z nia to po co sie wtracasz i chcesz zepsuc ich zwiazek?gdyby jej nie kochal to by z nia nie byl,moze wyznal ci milosc bo akurat z nia mial gorsze dni?a po czasie to przemyslal i dlatego zerwal kontakt?pomyslalas o tym w ten sposob?

znasz go i nie wiesz gdzie można spotkac moze sie zastanow i nie truj.zawsze mozesz wyslac smsa z propozycja spotkania mozliwosci jest milion on nie jest na biegunie.

Gość gość
No wlasnie ze nie wiem ale dobra juz nie truje , dzieki dziewczyny.

Gość gość
to facet ma stać na straży związku,jak wyznał miłość to ciężko powiedzieć że to zły dzień z jego panną ,powinna zareagować jak kocha,a opinia że jak jest związek to świętość i do końca życia to nieporozumienie ,trzeba wybrać odpowiednią osobę bo potem i tak będą problemy ,faceci są czasami a jakąs laską dla seksu? dla wygody? zresztą baby podobnie

Gość gość
A wypada bym go zaprosila do domu , nigdy unie nie byl , wszystko sie zrodzilo w pracy ?

Gość gość
zapros go na kawe czy cos pubu:)

Gość gość
Ok , dzieki !

Gość gość
Czy ja napisalam gdzies ze zwiazek to swietosc? Nie. Nie sa po slubie wiec wolna droga.Jednak uwazam ze gdyby ja kochal -autorke tematu- to jakos inaczej by to zalatwil.faceci mowia rozne rzeczy zeby zbajerowac laske byc moze tylko na seks,zobaczyl ze nic z tego i odpuscil,lub zrozumial ze jednak kocha swoja dziewczyne a to bylo tylko zauroczenie itp.Gdyby mu naprawde zalezalo to by sie odezwal pod jakim kolwiek pretekstem.A sam facet nie ma stac na strazy zwiazku,bo kobieta rowniez ma o to dbac

Gość gość
moze tak mialo byc

trzeba wybrać odpowiednią osobę bo potem i tak będą problemy>>>no jak się jest z taką która jest a nadal wybiera to problemy gwarantowane :D