Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krokiety. Co robicie by naleśnik nie pękał ?

Polecane posty

Gość gość

Co roku ten sam problem, teraz postanowiłam przygotować się wcześniej. Czytałam coś o cieńszych naleśnikach, ale wtedy mam problem z przewracaniem ich, bo rozrywają się na patelni. Dawałam mniej farszu, ale wtedy były niedobre. Może jakiś pomysł na zawijanie ? Ja zawijam w ten sposób: https://www.google.pl/search?q=zawijanie+krokiet%C3%B3w&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjk1pjAnfDJAhUBuhoKHZhoAd8Q_AUIBigB#imgrc=bd9n9urBd8-WJM%3A

Gość gość
Skopiujcie cały link i usuńcie spacje.

Gość gość
Ja robie wg przepisu: 3 jajka Szklanka mleka Szklanka maki Lyzka oleju Robie cieniutkie i nic mi sie nie rizwala ani nie peka

Gość gość
Nigdy nie miałam takiego problemu, ale robię już tylko naleśniki z tego przepisu (tylko do nadzienia wytrawnego daję ilość śladową cukru): http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,95670532,95671887.html

Gość gość
, nigdy nie miałam takiego problemu. Może problem w Twoim cieście tkwi? nie podam Ci jak robię bo robię "na oko" i jak coś mi się nie podoba w konsystencji albo w smażeniu to dodaję coś do ciasta.

Gość gość
No ja właśnie też robię na oko.

Gość gość
gość 20:49 Dzięki, wypróbuję :)

Gość gość
Wody dodaj :) ja zawsze wody tezvdaje, to chyba elastycznosc. Najlepiej gazowane j