Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak się porobiło

Jelitówka u 3,5 latki

Polecane posty

Gość Tak się porobiło

Cześć dziewczyny Przeszłam 2 dni temu jelitówkę plus zapalenie gardła i teraz przeszło na dziecko i starsze dziecko czyli mąż... Mała wymiotuje od 5 rano, podaje jej herbate letnią i orsalit przez strzykawkę po 5 ml. Podam jej w razie czego flipsy i ryżówke ugotuję. Na biegunkę dla męża smektę i nifuroksazyd . Idziemy zaraz do lekarza. Ale mam Święta

Gość gość
Współczuję, ale przy jelitówce nie stosuje się leków na biegunkę, bo to ją tylko przedłuży. Jeśli mąż nie musi iść do pracy, to niech tylko się nawadnia.

Gość gość
wspolczuje-my dwa lata temu spedzilismy do popoludnia wigilie u lekarza, cale swieta zastrzyki. Dawaj moze jeszcze jakis probiotyk

Gość gość
Dobrze ci radzą z probiotykiem. My mielismy jakoś dwa tyg temu. Wszyscy w domu. Na początki prócz leków p. biegunowych inorsalitu dawałam dwa razy dziennie probiotyk. U lekarza nie byłam, bo nic innego mi nie zaleci, nic. Dzieci 2,5 i 5 lat. Póki piją w miarę przyzwoicie jak na wymioty (choć te były w małych ilościach u młodszej przez 4 h ale intensywnie i na tym koniec a starszą dwa razy) nie goraczkuja, bądź tez nie maja oznak odwodnienia cz y innych nietypowych, nie chodze. Ważne też żeby mleka nie dawac, ale to pewnie wiesz.

Gość To się porobiło
Dzięki dziewczyny, jesteśmy po lekarzu, mała póki co tylko pić i orsalit plus probiotyk. Mąż orsalit, probiotyk , smecte i nifuroksazyt . Dieta ścisła. Mała zarzygała całą podłoge u lekarza. Masakra

Gość gość
U was to jeszcze dobrze. Ja dwa lata temu z synem leżałam w szpitalu bi miał salmonelle z angina. Mało się nie wykonczyl. Wyszliśmy w sylwestra.

Gość gość
Ja też ostatnio przeżyłam jelitówkę z niespełna 2 letnią córką. Podawałam jej orsalit i probiotyki, a do jedzenia zupki z ryżem i marchewką, biszkopciki i ogólnie nie tłuste jedzenie. Mam na zapas wykupiony już Nifuroksazyd, jakby coś znów się działo.

Gość To się porobiło
Też mam przepisany nifuroksazyt w zawiesinie od wypadku. Na chwile obecną co wypije to zwraca. Zasnęła teraz. Martwię sie strasznie.